@dARC - na którym to było skrzyżowaniu?
Dzisiaj jadąc Spółdzielczości pracy od strony miasta, zauważyłem że na skrzyyżowaniu z Unicką ŹLE ustawione są światła. Na wydzielonym pasie do skrętu w lewo z oddzielnym sygnalizatorem włącza się zielone, gdy jadący z naprzeciwka też mają zielone. A na kolejnych 2 skrzyżowaniach jest prawidłowo, gdy świeci się zielone dla skręcających w lewo, jadący z naprzeciwka mają czerwone.
Sorki za żarcik, ale moje głupie pytanie wzięło się stąd, że wiele razy byłam świadkiem a nawet uczestnikiem sytuacji, kiedy TIRy i inne wielkoformatowe pojazdy za nic mają sobie przepisy. Jest większy, więc włącza kierunkowskaz i zjeżdża licząc na to, że kierowca w tym mniejszym=osobowym samochodzie, ma dobry refleks i zdąży uciec. Gdzie i z jakim skutkiem? To już nieistotne...
cyt: @dARC - na którym to było skrzyżowaniu?
Dzisiaj jadąc Spółdzielczości pracy od strony miasta, zauważyłem że na skrzyyżowaniu z Unicką ŹLE ustawione są światła.
WCZORAJ TAM POTRĄCONO BARDZO POWAŻNIE PIESZEGO ...
jadąc na Czechów widziałem jak pieszego reanimowali ... nawet piesi się tam gubią ..
cyt: @dARC - na którym to było skrzyżowaniu?
Dzisiaj jadąc Spółdzielczości pracy od strony miasta, zauważyłem że na skrzyyżowaniu z Unicką ŹLE ustawione są światła.
WCZORAJ TAM POTRĄCONO BARDZO POWAŻNIE PIESZEGO ...
jadąc na Czechów widziałem jak pieszego reanimowali ... nawet piesi się tam gubią ..
myślę że to własnie tam Taras miał wypadek poldolotem ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: Jeździ lepiej niż wygląda
Wysłany: Pon Kwi 18, 2005 20:09
daniel napisał/a:
dARC - na którym to było skrzyżowaniu?
Wolska - Kunickiego
Kretynów za kółkiem cd.:
Dziś wracając do domu na rondzie Jana Pawła - Filaretów zapaliło się czerwone. Ponieważ jechali strażacy na sygnale wszyscy kierowcy dojeżdżając ustawiali się na skrajnych pasach aby środkowy zostawić wolny. Ale oczywiście pewien dziadziuś nie przejmując sie tym ustawił się sam jeden przed światłami blokując przejazd i nie pomyślał żeby odjechać Skutek był taki że cała kolumna ze skrajnego pasa musiała się ewakuować żeby zrobić przejazd dla Straży Pożarnej. A być może w tym czasie komuś chałupa się paliła...
Cytat:
Dzisiaj jadąc Spółdzielczości pracy od strony miasta, zauważyłem że na skrzyyżowaniu z Unicką ŹLE ustawione są światła. Na wydzielonym pasie do skrętu w lewo z oddzielnym sygnalizatorem włącza się zielone, gdy jadący z naprzeciwka też mają zielone.
Takie rzeczy trzeba jak najszybciej zgłaszać do Urzędu Miejskiego
Auto: Jeździ lepiej niż wygląda
Wysłany: Pon Kwi 18, 2005 23:11
Cytat:
nizle zieja bo lanos mial zbitą lampe
Właśnie dlatego warto mieć pancerne podłużnice jak mój Essi brat wpadł przy 40 km/h na latarnię i jeszcze 25 km na warsztat dojechał
A co do SC to faktycznie gnie się jak puszka po piwie
Cytat:
czy ten wypadek był na placu bychawskim(1maja)
Chyba właśnie tam. Stłuczka była w sobotę wieczorem, ale szczegółów nie znam bo nie byłem na miejscu.
przypomina mi się sytuacja Tarasa podobna sytuacja i skutki car do tej pory stoii rozwalony :(:(:(:( a swoją droga trzeba uważać i miec oczy szeroko otwarte ostatnio sobie zjeżdzam z rąda a tu TIR-em zasuwa mimo ze miałęm pierszeństwo to nawet gość nie raczył zwolnic tylko zasuwał jak głupi (pewnie myślał że większy ma pierszenstwo )
No wlasnie jesli sie tyczy "ale ja mialem zielone " to sa wlasnie skutki. Na "bezkolozyjnym " skrzyzowaniu al. Sp. Pracy z ul. Andersa pewna pani nie zauwazyla ze ma czerwone i wjechala na skrzyzowanie bo myslala ze ma zielone . Niestety a moze i stety moj poldzez mial z jej autkiem bardzo bliskie spotkanie. a oto skutki: