Wysłany: Wto Maj 05, 2009 12:06 Błąd na wyświetlaczu komputera???????????
Pisze do Was ,bo mam jak zwykle pytanko(tym razem małe).Na komputerze wyświetliły się cyferki * 43 *.Moje auto sprowadziłem z Niemiec.Kupując auto nie było w nim radia.Widząc po okablowaniu i głośnikach (a jest ich 14)ktoś nieżle kombinował z audio,wzmacniacz Kenwood 800w.Wracałem do domku bez radia.Pół roku temu zakupiłem radio.Po założeniu go na wyświetlaczu komputera pojawiły się cyferki 43 .Wcześniej tego nie było.Słyszałem o tym ,że jest to zapis ostatniej fali radiowej.PRAWDA TO???
Auto: C4
Skąd: Polska Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 102
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 17:08
Tak sobie gdybam że wariuje ci raczej autocheck czyli ten wyświetlacz nad BC a dzieje się tak dlatego że z oryginalnego radia wychodzi sygnał do tego właśnie wyświetlacza. Żeby pozbyć się tych cyferek należy odłączyć trzy przewody z kostki która w standarcie ISO używana jest do podłączenia głośników. Przewody które cię interesują to: fioletowy, zielony i żółty
[ Dodano: Wto Maj 05, 2009 18:00 ]
zapewne masz na tym wyswietlaczu co dałem fotę wyżej
Tak więc:
4 - oznacza ilość cylindrów w twoim aucie
3 - oznacza numer wyświetlania stylu komunikatów gdzie:
1 German speaking countries/gasoline
2 USA/gasoline
3 All other countries including Canada/gasoline
4 German speaking countries/diesel
5 USA/Diesel
6 All other countries including Canada/Diesel
Tak jak już badałem temat z moim 51 podczas jazdy to sie nei powinno świecić - uruchamia sie to po wcisnięciu cycka na zegarach i przekręceniu zapłonu. Tak więc zbadaj cyngiel na zegarach czy wszystko z nim ok.
To jest właśnie takie coś jak na fotce.Z tym cyckiem tak robołem,ale trzeba go pociągać przy każdym włączeniu zapłonu.A te przewody jak odepne to nie będzie się już nic wyświetlać?