hej luidki
co myslicie o oponach bieznikowanych? warto smigac na nich w zimie ? jak one sie maja do zwyklych? mowa o dobrych nalewkach w ktorych jest podklad michalina.
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
Auto: quattro ;-)
Skąd: Czuby Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Wrz 2004 Posty: 359
Wysłany: Sob Paź 30, 2004 09:50
no wlasnie tylko chodzio to ze ja ich nie musze kupowac ... mialbym za free... i pewnie byly by tylko na 1 sezon ... mam nadzieje ze zime wytrzymaja bez zadnych znokow ...
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Sob Paź 30, 2004 16:26
polll napisał/a:
no wlasnie tylko chodzio to ze ja ich nie musze kupowac ... mialbym za free... i pewnie byly by tylko na 1 sezon ... mam nadzieje ze zime wytrzymaja bez zadnych znokow ...
Lepsza byle jaka zimówka niz najlepsza opona letnia na sezon zimowy...ja doszedłem do takiego wniosku wiec jesli masz opony za free to sie nawet nie zastanawiaj
co powiecie o czyms takim? mial ktos takie wynalazki?
uzywki to w zasadzie max sezon jazdy ( chyba ze kupie po 300pln/szt a to bezsens), chinczykow czy tam azjatow nie chce bo kupilem jedne i juz wiecej nie kupie...
Testowałem 2 pary nalewek w zimie i nie polecam nikomu do aut,które poruszają się często z prędkościami większymi niż 80kmh.Montowałem je kilka razy i próbowałem wyważyć,na maszynie było okay,ale w czasie jazdy niestety nie.Kiera biła niemiłosiernie i w moim ciffie się nie sprawdziły-wyrzuciłem je po 2kkm i nigdy wiecej nie założe takich.Ale jak ktoś ma 50konnego diesla i turla nim w mieście to można...
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 21:05
Drift_King, mi chodzi o letniaki... i to konkretnie takie jak podalem link... zimowki mogles miec robione na jakis kiepskich bazach (oponach uzywanych) a tu sa w rozmiarze 225/45r17...
wiem ze jakas tam firma robi nalewki (profil?) do wyscigow/rajdow... poza tym teraz "technologia" bieznikowania jest troche lepsza niz za komuny..
3 sezon latam na zimówkach nalewanych i zadnych rozczarowań zadnych rozwarstwień czy wybuleń narazie nic sie z nimi nie dzieje nawet dawałem auto znajomym i zawsze pytali co mam za opony ze tak ładnie trzymają na sniegu ogulnie jestem zadowolony i cena była dobra jak dlamnie to za nalewke 15 cali 80 zł firmy profil to nawet jak mam ją wyrzucic po jednym sezonie to i tak dobrze letnich jeszcze nie prubowałem ale tez zamierzam to juz nie te same nalewki co 4 lata temu
Drift_King, mi chodzi o letniaki... i to konkretnie takie jak podalem link... zimowki mogles miec robione na jakis kiepskich bazach (oponach uzywanych) a tu sa w rozmiarze 225/45r17...
wiem ze jakas tam firma robi nalewki (profil?) do wyscigow/rajdow... poza tym teraz "technologia" bieznikowania jest troche lepsza niz za komuny..
Ziom to było 2 lata temu i nie było wtedy komuny
A widziałeś kiedyś nalewki na nowej oponie ?
Wszystkie są na używanych i o to w tym chodzi.
Oglądałem te opony przed montażem od środka i wyglądały na niezużyte.
luki55 napisał/a:
3 sezon latam na zimówkach nalewanych i zadnych rozczarowań zadnych rozwarstwień czy wybuleń narazie nic sie z nimi nie dzieje nawet dawałem auto znajomym i zawsze pytali co mam za opony ze tak ładnie trzymają na sniegu ogulnie jestem zadowolony i cena była dobra jak dlamnie to za nalewke 15 cali 80 zł firmy profil to nawet jak mam ją wyrzucic po jednym sezonie to i tak dobrze letnich jeszcze nie prubowałem ale tez zamierzam to juz nie te same nalewki co 4 lata temu
Owszem.Moje miały 9mm agresywnego bieżnika i na śniegu były nie do przebicia!
Ale ja mówię o szybszej jeździe po asfalcie...zwłaszcza mokrym...totalna porażka.
Nie macie na czym oszczędzać? Lans wielka felga LCD w konsoli i bieżnikowane opony? O losie
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 22:41
Drift_King napisał/a:
Nie macie na czym oszczędzać? Lans wielka felga LCD w konsoli i bieżnikowane opony? O losie
wielkie felgi leza sobie i moze sie doczekaja na odpowiednie auto poki co potrzebuje opon dosc pilnie a mam aktualnie sporo wydatkow, poza tym 17tki sa do codziennej jazdy... 270pln za pare NOWYCH opon z wywazeniem i montazem to dobry hajs nawet jesli mialy by sie okazac kiepskie to dluzej beda sie utylizowac niz uzywki z niby 5mm bieznika ktore tak naprawde maja max 3 mm bieznika do znaczkow TWI
[ Dodano: Czw Maj 07, 2009 21:39 ]
i nie dowiem sie co warte sa takie opony... kupilem Marshal POWER RACER II 235/40r17... nowki sztuki:) poki co (sucho) dobrze sie jezdzi... opona ma wysoki indeks "trakcji" i dosc duze deklarowane zuzycie ( co sie powinna przelozyc na dobra przyczepnosc)...
Drift_King hehe juz nie masz co rozpaczac nad losem
Jaqub, odpuść sobie nalewki ja w volvie mialem jak kupilem i po 7 miechach sie rozwarstwiła na trasie.... ogólnie żal dupsko ściska... wole kupić używki normalne niż nowe nalewki... za swoje zimóweczki do A6 zapłaciłem 300pln za komplet 15" dunlopów