FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
opony bieznikowane
Autor Wiadomość
polll 
drifter

Auto: quattro ;-)
Wysłany: Pią Paź 29, 2004 17:14   opony bieznikowane

hej luidki :)
co myslicie o oponach bieznikowanych? warto smigac na nich w zimie ? jak one sie maja do zwyklych? mowa o dobrych nalewkach w ktorych jest podklad michalina.

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Sob Paź 30, 2004 07:51   

Nie polecam nalewek ;) Kilka testowałem osobiscie i prawie za kazdym razem po max dwóch sezonach opony sie rozwarstwiały... :x

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Sob Paź 30, 2004 09:22   

.. pożycz kasę i ew kup mało używane.. tzw po 1 sezonie.. to nie drogi wyczyn

polll 
drifter

Auto: quattro ;-)
Wysłany: Sob Paź 30, 2004 09:50   

no wlasnie tylko chodzio to ze ja ich nie musze kupowac ... mialbym za free... i pewnie byly by tylko na 1 sezon ... mam nadzieje ze zime wytrzymaja bez zadnych znokow ... :)

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Sob Paź 30, 2004 16:26   

polll napisał/a:
no wlasnie tylko chodzio to ze ja ich nie musze kupowac ... mialbym za free... i pewnie byly by tylko na 1 sezon ... mam nadzieje ze zime wytrzymaja bez zadnych znokow ... :)

Lepsza byle jaka zimówka niz najlepsza opona letnia na sezon zimowy...ja doszedłem do takiego wniosku wiec jesli masz opony za free to sie nawet nie zastanawiaj ;)

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 18:14   

http://www.allegro.pl/ite...225_45_r17.html

co powiecie o czyms takim? mial ktos takie wynalazki?
uzywki to w zasadzie max sezon jazdy ( chyba ze kupie po 300pln/szt a to bezsens), chinczykow czy tam azjatow nie chce bo kupilem jedne i juz wiecej nie kupie...

Marselus 
Specjalista
Audi. Nothing else.

Auto: Audi A3 1.9TDI DPF S-Line
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 20:15   

polll, kup najnowszy Auto-Świat, jest tam obszerny artykuł na ten temat + testy :spoko:

marcinos 
pr0 killer
pr0 seria

Auto: GTC
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 20:55   

Marselus napisał/a:
polll,

chyba coś się pomyliłeś ;)

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Auto: Subu
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 20:59   

Testowałem 2 pary nalewek w zimie i nie polecam nikomu do aut,które poruszają się często z prędkościami większymi niż 80kmh.Montowałem je kilka razy i próbowałem wyważyć,na maszynie było okay,ale w czasie jazdy niestety nie.Kiera biła niemiłosiernie i w moim ciffie się nie sprawdziły-wyrzuciłem je po 2kkm :mad: i nigdy wiecej nie założe takich.Ale jak ktoś ma 50konnego diesla i turla nim w mieście to można...

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 21:05   

Drift_King, mi chodzi o letniaki... i to konkretnie takie jak podalem link... zimowki mogles miec robione na jakis kiepskich bazach (oponach uzywanych) a tu sa w rozmiarze 225/45r17...
wiem ze jakas tam firma robi nalewki (profil?) do wyscigow/rajdow... poza tym teraz "technologia" bieznikowania jest troche lepsza niz za komuny..

luki55 
Uczy sie pisac

Auto: e36 328
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 21:36   

3 sezon latam na zimówkach nalewanych i zadnych rozczarowań zadnych rozwarstwień czy wybuleń narazie nic sie z nimi nie dzieje nawet dawałem auto znajomym i zawsze pytali co mam za opony ze tak ładnie trzymają na sniegu ogulnie jestem zadowolony i cena była dobra jak dlamnie to za nalewke 15 cali 80 zł firmy profil to nawet jak mam ją wyrzucic po jednym sezonie to i tak dobrze letnich jeszcze nie prubowałem ale tez zamierzam to juz nie te same nalewki co 4 lata temu

Maro1500 
drifter

Auto: FSO Polonez 1.5 LS
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 22:04   

co do nalewek firmy profil jesli chodzi o zime to daja rade! wywazenie bez problemu, uzywanie tez!

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Auto: Subu
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 22:19   

Jaqub napisał/a:
Drift_King, mi chodzi o letniaki... i to konkretnie takie jak podalem link... zimowki mogles miec robione na jakis kiepskich bazach (oponach uzywanych) a tu sa w rozmiarze 225/45r17...
wiem ze jakas tam firma robi nalewki (profil?) do wyscigow/rajdow... poza tym teraz "technologia" bieznikowania jest troche lepsza niz za komuny..

Ziom to było 2 lata temu i nie było wtedy komuny :)
A widziałeś kiedyś nalewki na nowej oponie ?
Wszystkie są na używanych i o to w tym chodzi.
Oglądałem te opony przed montażem od środka i wyglądały na niezużyte.

luki55 napisał/a:
3 sezon latam na zimówkach nalewanych i zadnych rozczarowań zadnych rozwarstwień czy wybuleń narazie nic sie z nimi nie dzieje nawet dawałem auto znajomym i zawsze pytali co mam za opony ze tak ładnie trzymają na sniegu ogulnie jestem zadowolony i cena była dobra jak dlamnie to za nalewke 15 cali 80 zł firmy profil to nawet jak mam ją wyrzucic po jednym sezonie to i tak dobrze letnich jeszcze nie prubowałem ale tez zamierzam to juz nie te same nalewki co 4 lata temu

Owszem.Moje miały 9mm agresywnego bieżnika i na śniegu były nie do przebicia!
Ale ja mówię o szybszej jeździe po asfalcie...zwłaszcza mokrym...totalna porażka.

Nie macie na czym oszczędzać? Lans wielka felga LCD w konsoli i bieżnikowane opony? O losie ;(

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 22:41   

Drift_King napisał/a:
Nie macie na czym oszczędzać? Lans wielka felga LCD w konsoli i bieżnikowane opony? O losie

wielkie felgi leza sobie i moze sie doczekaja na odpowiednie auto :mrgreen: poki co potrzebuje opon dosc pilnie a mam aktualnie sporo wydatkow, poza tym 17tki sa do codziennej jazdy... 270pln za pare NOWYCH opon z wywazeniem i montazem to dobry hajs nawet jesli mialy by sie okazac kiepskie to dluzej beda sie utylizowac niz uzywki z niby 5mm bieznika ktore tak naprawde maja max 3 mm bieznika do znaczkow TWI :spoko:

[ Dodano: Czw Maj 07, 2009 21:39 ]
i nie dowiem sie co warte sa takie opony... kupilem Marshal POWER RACER II 235/40r17... nowki sztuki:) poki co (sucho) dobrze sie jezdzi... opona ma wysoki indeks "trakcji" i dosc duze deklarowane zuzycie ( co sie powinna przelozyc na dobra przyczepnosc)...
Drift_King hehe juz nie masz co rozpaczac nad losem :haha:

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 21:39   

Jaqub, odpuść sobie nalewki ja w volvie mialem jak kupilem i po 7 miechach sie rozwarstwiła na trasie.... ogólnie żal dupsko ściska... wole kupić używki normalne niż nowe nalewki... za swoje zimóweczki do A6 zapłaciłem 300pln za komplet 15" dunlopów

Odpowiedz do tematu