Na innym forum polecili mi plazmy i min. Panasonica [ogólnie jako markę]
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 19:17 ]
Btw, ale w tym Lublinie to drożyzna jest
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 21:26 ]
Do tego zainteresowała mnie plazma lg 42pq6000, sporo bajerów, ciekawy design [obudowa we szkle] i ma mały pobór prądu :]
Auto: citroen
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 10:02
_Rafi_ napisał/a:
Ja ostatnio kupiłem telewizorki reklamowane w telewizji przez Smolarka kilka szt. sobie i rodzinie w sklepie internetowym na 1maja o ok 800zł taniej na sztuce niż w Media Markt Samsunga 656 Full HD . Wszyscy są zadowoleni.Teraz wyszła seria 7 lepsza ,tylko 6 miała ładniejszy wygląd jak dal mnie.Co do wielkości to zależy z jakiej odległości będziesz oglądał.Ja w salonie mam 37'' ,a w sypialni 32'' i uważam że są to maxymalne rozmiary na jakich obraz jest ładny i normalny.Pamietaj że na dużym ekranie czym bliżej tym gorszy obraz i ziarno widać.
Dodam,że nawet facet co montował satelite z punktu Polsatu tego obok Media Markt co taki balon jako reklama stoi ,robi w tym fachu dużo i stwierdził z wielkim zdziwieniem,że naprawdę bardzo dobre telewizory patrząc na obraz jaki uzyskał z talerza.U nich w sklepie tragedia w porównaniu do tego co zobaczył u mnie.
Powodzenia w zakupie.
Popieram , do 42" to trzeba mieć "salony" , ja w pokoju 25m mamtelewizor philips 32'' LCD 32PFL7603D/12 , bardzo fajny model i cena ok 3tys , wiec śmiało Ci polecam .
Auto: sej, gej
Skąd: Wrotków Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Cze 2004 Posty: 2627
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 17:32
kajko napisał/a:
_Rafi_ napisał/a:
Ja ostatnio kupiłem telewizorki reklamowane w telewizji przez Smolarka kilka szt. sobie i rodzinie w sklepie internetowym na 1maja o ok 800zł taniej na sztuce niż w Media Markt Samsunga 656 Full HD . Wszyscy są zadowoleni.Teraz wyszła seria 7 lepsza ,tylko 6 miała ładniejszy wygląd jak dal mnie.Co do wielkości to zależy z jakiej odległości będziesz oglądał.Ja w salonie mam 37'' ,a w sypialni 32'' i uważam że są to maxymalne rozmiary na jakich obraz jest ładny i normalny.Pamietaj że na dużym ekranie czym bliżej tym gorszy obraz i ziarno widać.
Dodam,że nawet facet co montował satelite z punktu Polsatu tego obok Media Markt co taki balon jako reklama stoi ,robi w tym fachu dużo i stwierdził z wielkim zdziwieniem,że naprawdę bardzo dobre telewizory patrząc na obraz jaki uzyskał z talerza.U nich w sklepie tragedia w porównaniu do tego co zobaczył u mnie.
Powodzenia w zakupie.
Popieram , do 42" to trzeba mieć "salony" , ja w pokoju 25m mamtelewizor philips 32'' LCD 32PFL7603D/12 , bardzo fajny model i cena ok 3tys , wiec śmiało Ci polecam .
no nie wiem 47 cali ogarniam bez problemu z 2,5 metra
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:31
W sklepach które wymieniłeś chcą sprzedać to co maja i niekoniecznie nowe modele i dobre.Jak sobie upatrzysz coś to kupuj w sklepie internetowym ja tak oszczędziłem na szt. od ceny w MM od 800 do 1000zł.Ja kupowałem na 1 maja .Wiem że to w bramie jest tu gdzie Żagiel był,czy jest,ale masz GG do sprzedawcy 2180777.Odbiór masz tez osobisty albo kurier jak wolisz,gwarancja na legalu,po co przepłacać.
Auto: Audi B4 TornadoRot
Skąd: Czechów Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 129
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 10:09
podpinam sie pod temat, poniewaz tez poszukuje jakiegosc LCD do pokoju tylko o rozmiarze 32" i do 2 tys.
wezme pod uwage Panasonic i LG (no chyba ze macie jeszcze inne sugetie i doswiadczenia z innymi markami????) to prosze pisac....
Są też 42'...
Szlag mnie trafia, bo zasięg pilota jest jak przesyłanie z telefonu na telefon poprzez irDe.
Z 4m. czasem trza się napstrykać żeby załapało
Do tego wadą jest autoustawianie obrazu. Czasem przybliża obraz i ucina kawałek tzn. że przykładowo jest przybliżony i widać tylko dolne krawędzie znaczka telewizji [np. tvp1] Oczywiście można sobie dopasowac.
Telewizor emituje bardzo dużo ciepła.... ba gorąca! Aluminiowy tył czasem i parzy
Pilot jest zbyt jednolity, tzn często się myli tył z przodem
Co do obrazu; miałem okazję porównać z jakimś LG 57 z PolsatemCyfrowym i to jest niebo a ziemia. LG [lcd] ctrasznie nieproporcjonalny obraz, słaba ostrość i tak jak by dobór kolorów. U mnie wszystko bardzo ładnie wygląda. Plazmy lepiej sobie radzą z kablówką.
za czyms podobnym sie rozgladam, czy mozesz powiedziec jak radzi sobie VIERA link - sterowanie wielu urzadzen 1 pilotem? i czy bezproblemowo wyswietla obraz z komputera?
a poza tym wywnioskowalem z twojego maila ze jestes zadowolony? ten panasonic to nawet atrakcyjny cenowo!
troche mnie martwi jak mozwisz ze jest goracy z tylu? nie wiem jak to sie bedzie mialo do bialej sciany? chyba co pol roku trza bedzie malowac???? ale za to sciana powinna odbierac mu troche ciepla....