Auto: BMW 318 Cabrio
Wysłany: Nie Kwi 24, 2005 10:15 Tuning E30 316
Na poczatek siemka wszystkim ,wracajac do tematu chdozi mi głównie o dodanie paru kucy zeby to jakos latalo Co mozna zmodyfikowac w silniku?Dajcie jakies pomyslu.Pozdro
Możesz oczywiście zainstalować filtr stożkowy z rurą doprowadzającą zimne powietrze z zewnątrz. Zapewne nie uzyskasz zaskakującej poprawy osiągów ale raczej i nic nie stracisz.
Wysłany: Nie Kwi 24, 2005 11:41
Myslalem o tym ale podobno sa przypadki ze moc sie obniza zamiast podnosic
K&N podobno robi niezle filtry,masz jakas pewna firme ktora mozesz polecic z czystym sumieniem?
strumienica to nie do bmw moze tylko obnizyc moc a ile chcesz na to kasy przeznaczyc przede wszystkim bo jak 500zl to lepiej kup se jakies felgi czy choinke zapachowa a nie podosic moc tak wiec napisz ile mozesz przeznaczyc na to kasy zapewne masz 1.6m40 taki silnik jak moj tak wiec ja bym w niego kasy nie pakowal bo to jest nie oplacalne pozdro
_________________ BMW jest jak kobieta czasem robi fochy;)i od czasu do czasu musi dostac po piz cenzura:)
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Nie Kwi 24, 2005 19:20
najpierw podjedz sobie na rolki np. do Techmaxu... bedziesz wiedzial na czym stoisz... zalozenie stozka w silniku 1.6 nie da Ci odczuwalnego przyrostu mocy... (co najwyzej silnik bedzie ladniej brzmial i bedzi Ci sie wydawac ze bedzie lepiej)... ale jesli juz sie uparles na stozek to nie kupuj za 100pln byle czego tylko KUP KIT do tego silnika ja polecam bo mam K&N jak chcesz to zadzwon: 888-131-964 klientka ma K&N duzo taniej niz w sklepach tuningowych (nawet jak masz znizki)... co jeszcze? o strumienicy to zapomnij... mozesz wsadzic ostatni tlumik przelotowy ale to raczej tez da Ci dzwiek... nie zmieniaj swiec na BRSIKi (bo BRISK to CHUJNIIA i ja sie o tym przekonalem dosc bolesnie).. jesli naprawde chcesz zwiekszyc moc to wstaw sportowy walek (np u Swiadka) wydasz ok 1tys pln moze troszke wiecej ale efekt bedzie... mozesz wlozyc sportowy KOLEKTOR WYDECHOWY moze uda Ci sie znalezc tanio uzywany np Hartge czy cos (nie wiem czy do 1.6 bedzie ale) pozniej jak bedzie walek i sportowy kolektor to chip (i dostrojenie autka)... ale moim zdaniem to co napisalem wczesniej nie da Ci tyle mocy co wymiana silnika na 2.5 a bedzie kosztowalo podobna kase... ja w silnik wpakowalem juz ok 6tys tylko po to zeby go zblizyc do serii za ta kaske mialbym juz pewnie 2.5 na podwojnym vanosie... ale czego sie nie robi z milosci do swojego autka? Pozdrawiam! Mam nadzieje ze Cie nie zniechecilem
Wysłany: Nie Kwi 24, 2005 20:08
maly841 napisał/a:
Tatus ma serwis bmw a ty sie martwisz o takie pierdulki jak jakis filtr??? Stary!
tak bo do takiego E30 to nie trudno o czesci ale z reguly to sa same smiecie,a druga sprawa ze troche nie ma czasu wiec sam musze sobie radzic
zapraszam do Starachowic