Auto: F7P
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 21:43 Fotoradary
Hello @ all
Wklejam foteczke nowej zabawki z Krasnika..
Urządzonko stoi czasami całą dobę i robi drogie zdjęcia..
Wklejam bo w wiekszości miast Polski własnie takie " śmietniki " stoją bardzo czesto..
Dodatkowo np w kileleckim.. foto na nóżkach włożone jest do worka na śmiecie ...
Naprawde trudno go wypatrzyć tym bardziej że robi zdjęcia na zasadzie podczerwieni..
Nie ma błysku lampy..
Ten z krasnika MIGA
Sorki jest to jedyne wyraźne zdjęcie z 9 jakie chciałem wam pokazać i pomysłowość policji/straży miejskiej.
kiedyś mieli na dostarczenie 30 dni teraz jak się nie wyrobią w ciągu 30 dni sprawa trafia do sądu grodzkiego i wezwanie można dostać nawet po pół roku albo i jeszcze dłużej nie ma ograniczenia czasowego
hmm... być może miałbyś szczęście, i by Cię nie złapali, ale z tego co mi wiadomo to takie zabawki są cały czas pilnowane, często przez miśków po cywilu, więc nawet możesz ich nie zauważyć. Poza tym fotkę i tak byś raczej dostał, bo zapisałaby się w pamięci. Kiedyś kolega zobaczył, że fotoradar mignął, kiedy przejeżdżał, więc wrócił się do miśka, i pyta, czy aby na pewno dostał fotkę, a ten mu odpowiedział, że mimo szczerych chęci nie może mu odpowiedzieć, bo od tamtej pory aparat zrobił już chyba 5 zdjęć, a obsługujący go policjant ma dostęp tylko do 2 ostatnich fotek, reszta zapisuje się w pamięci urządzenia i dostęp do nich mają tylko technicy, którzy te zdjęcia obrabiają, ale nie wiem, ile w tym prawdy.
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 10:15
Generalnie demolować nie warto
POprostu trzeba uważać choć i To jest trudne..
Teraz nieoznakowane " sreberko " w większości nagrywa z tyłu i przódu..
Najnowsze nieoznakowane burdele nagrywają Was jadąc z naprzeciwka
ogolnie jest mega porazka... jak sie robi dluga trase w krotkim czasie to praktycznie nie ma szans zeby uniknac takiego spotkania... sa miejsca gdzie na odcinku 50km jest ponad 20 puszek ustawionych i jedna lub dwie aktywne, nieoznakowane auta to jeszcze wiekszy dramat (dla przykladu KIA ta malutka w zachodniopomorskim)... antyradar + CB zaczyna byc malo... myslalem nad "jamerem" czy czyms takim ale to tez tylko na fotoradary a na nieoznakowane nie ma rady
ile czasu maja na wyslanie fotki? tzn czy jest jakis limit od zrobienia (daty wykroczenia) do tego kiedy musza dostarczyc?
Mają 30 dni od daty "stwierdzenia" wykroczenia, także zdjęcie może wypoczywać na dysku 2 lata, aż nadejdzie jego kolej na "stwierdzenie" wykroczenia, przynajmniej rok temu tak było, dawno nic nie dostałem
Jakub Jammer trochę droga sprawa, na laserówki to min 1000pln, a pozostają jeszcze stare urządzenia, najlepiej zaopatrzyć się w jakiś wykrywacz z "GPS" i razie draki ściemniać, że jest dozwolony bo działa z satelitą, a nie czujnikami fal.
tak jak piszecie jest trudno ustrzec sie z tego boo nawet jak się wie gdzie stoją to jakoś to wypada z głowy i się o tym nie myśli. teraz ja czekam na jakąś foke ale mam nadzieje ze się nie doczekam... oni focą wszystko to co jedzie np. 51 km/h czy tylko prawdziwych piratów ?
oni focą wszystko to co jedzie np. 51 km/h czy tylko prawdziwych piratów ?
Ogólnie to zależy od tego, jaką akurat mają akcję. Czasem łapią tylko za prędkość, więc fotki są nastawione na 3 km/h powyżej prędkości dozwolonej, czyli np. jeśli ograniczenie jest do 50, to już przy 53 strzeli Ci fotkę. Bywa jednak, że aparat pyknie fotkę nawet, kiedy jedziesz 45 km/h, kiedy ograniczenie jest do 50, ale jeśli masz wtedy zapięte pasy i nie rozmawiasz akurat przez komórkę, to możesz spać spokojnie. Aha, i najważniejsza sprawa, nie myślcie, że zwalnianie przed samym aparatem coś pomoże, jak się dowiedziałem od pewnej pani policjantki, fotoradary przed zrobieniem zdjęcia wykonują aż 3 pomiary prędkości, w tym pierwszy pomiar jest robiony już 200m przed fotoradarem! I taka ciekawostka - jeśli wśród tych trzech pomiarów najniższy wynik ma ten środkowy, to fotoradar nie zrobi fotki, ale nie pytajcie, dla czego tak jest, bo nie wiem.
Aha, i najważniejsza sprawa, nie myślcie, że zwalnianie przed samym aparatem coś pomoże, jak się dowiedziałem od pewnej pani policjantki, fotoradary przed zrobieniem zdjęcia wykonują aż 3 pomiary prędkości, w tym pierwszy pomiar jest robiony już 200m przed fotoradarem! I taka ciekawostka - jeśli wśród tych trzech pomiarów najniższy wynik ma ten środkowy, to fotoradar nie zrobi fotki, ale nie pytajcie, dla czego tak jest, bo nie wiem.
a to jest sciema... pomiarow moze i jest kilka ale napewno nie z 200m (w wiekszosci fotoradary sa tak ustawione ze tylko z bardzo bliska namierzaja...
a ja tak samo nie uwierzę w to że ustawiają go na 3km/h powyżej dopuszczalnej...
z dość pewnego źródła wiem że 95% fotoradarów ma ustawioną granicę na ok 10km/h wiecej bo inaczej sprzęt sie zapychał...
2 co do demolowania... guzik ci to da... fotoradar jest zawsze strzeżony czasem są to miśki po cywilnemu czasem nie ale jeszcze nie spotkałem sie z przypadkiem aby działający fotoradar stał sobie samotnie bo po pierwsze jest to za drogi sprzet by go sobie od tak o zostawić bo sporo ludzi na takie coś poluje kiedyś nawet była afera w niemcach że ukradli ze słupa aparat i od tamtej pory jeśli jest aktywny to miśki go obstawiają i to zawsze po cywilnemu (imo. powinni jeszcze pilnowac tych z posterunku bo chłopkaki dmuchnęli z pod okan komistariatu radiostację i koguta.... )
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 18:58
Poprostu trzeba uważać.
CB jest teraz min.. ale przede wszystkim własna czujnośc a nie pedał w podłodze..
Jaqub napisał/a:
dla przykladu KIA ta malutka w zachodniopomorskim
Jaqub.. coraz czesciej sa to różne auta..
W okolicach Białegostoku może to byc praktycznie każde auto
Vito, BMW 1 itd.. Cały sprzed na przyssawki jest mocowany do szyby..
W życiu bys sie nie domyslił..
Spotkałem kiedyś octavie taka jak moja tylko kombi.. biała z CB na dachu..
w ostatniej chwili zorientowałem sie dzięki innemu posiadaczowi CB i zgarneli jakiegos nieświadomego dziadka..
Grudziądz Nissan Navara
Bydgoszcz nawet srebne C5..
Porażka.. wszystkich aut sie nie zapamięta.. ale najwieksze wrażenie robią wsciekłe Megane Sport
Co do Foto..
Trzeba poprostu uważać a jak macie możlwośc wgrajcie sobie mape fotoradarów do navigacjon.. w przypadku automapy.. sa podane nawet nr słupków..
Nocą szczególnie bardzo pomocne.