Auto: A4//grande P.
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 22:48 allegro jak walczyć z oszustem???
kupiłem 25maja kilka rzeczy (ubrań) na allegro.pl o wartości blisko 200zl (zrobiłem przelew elektroniczny) i do tej pory nie otrzymałem towaru po kilku telefonach i zapewnieniach że towar wysłany... konto: http://allegro.pl/show_user.php?uid=9584135
Auto: ropniak
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 22:50
Pobierz wydruk z allegro i postępuj według poleceń.Musisz zgłosić na Policji i później wypełniasz formularz z allegro,dołaczasz zgłoszenie i wszystko allegro Ci zwróci .
Auto: ropniak
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 14:29
slaw86 napisał/a:
kurcze tylko że to się w czasie rozciągnie, ale chyba nie ma innego wyjścia...
Od momentu zgłoszenia za dwa tygodnie masz w domu potwierdzenie zgłoszenia i wysyłasz odrazu do allegro,w ciagu 2-3 tygodni następnych na bank masz już kasę na koncie.
Nie ważne jak sprawa sie rozwinie na Policji allegro dobrowolnie wypłaca Ci odszkodowanie co do złotóweczki w twoim przypadku.
Warunek -wpłata na konto i zgłoszenie na Policji.
Tak ogólnie patrząc na konto to pewnie się to wyjaśni ,ale weź zrób jak napisałem szybciej kasę od allegro odzyskasz.Podejrzewam,że koleś albo poważnie zachorował,wypadek(szpital),lub problemy z prawem(siedzi chwilowo) bo za dyżo miał pozytywów(kilka tysięcy),żeby teraz sobie ot tak w kulki lecieć.
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 15:04
no dzisiaj próbowałem się dodzwonić i nie odbiera telefonu, więc wysłałem maila że jeżeli do końca tygodnia nie otrzymam towaru za który zapłaciłem to sprawę kieruje na policje.
nie wiadomo z jakiego powodu konto zawieszone...wcześniej kilkadziesiąt przedmiotów wystawionych. wolałbym żeby sprawa się wyjaśniła bez udziału policji
a jak mam dostać potwierdzenie wpłaty z intelligo ?
no dzisiaj próbowałem się dodzwonić i nie odbiera telefonu, więc wysłałem maila że jeżeli do końca tygodnia nie otrzymam towaru za który zapłaciłem to sprawę kieruje na policje.
nie wiadomo z jakiego powodu konto zawieszone...wcześniej kilkadziesiąt przedmiotów wystawionych. wolałbym żeby sprawa się wyjaśniła bez udziału policji
a jak mam dostać potwierdzenie wpłaty z intelligo ?
szkoda czasu... nie boj sie policja... wydrukuj wszystko co masz na ten temat tzn wygrane aukcje, dane sprzedajacego, maile z allegro (o wygranej itp), korespondencje, a potwierdzenie tez sobie wydrukuj (najwazniejsze zeby dane sprzedajacego z allegro i te z potwierdzenia sie zgadzaly tzn imie, nazwisko adres itp)... niesiesz to na policje, tam zostajesz przesluchany, rysuja protokol a pozniej dostajesz kwity... sprawe juz mozesz zglosic na allegro a pozniej doslac co trzeba... 200pln to moze nie duzo ale jesli to walek i wkrecil iles tam osob to spora kasa...
placisz podatki wiec placisz tez na policje...
slaw86, miałem podobną sprawę w grudniu, mianowicie wysłałem klubowiczowi Coltmanii zderzak, przez allegro, mój błąd, że poszedłem na układ - obejrzyj towar potem zapłać.
Nie pomagały telefony, nie odzywał się tygodniami, zasłaniał się wyjazdem. W końcu napisałem mu na gg, że mam wydruk z allegro, mam wydruki rozmów z gg i meila i że ma czas do jutra, w przeciwnym razie ide na policję.
ODPISAŁ PO 5 SEKUNDACH , pieniądze były przelane w ciągu godziny
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 23:57
czas na polubowne załatwienie sprawy mija z końcem tygodnia, potem droga prawna. A jak na razie zbieram dowody: wypytałem innych klientów tej firmy i są w podobnej sytuacji, zapłacili a towaru nie mają;
zbiorę wszystkie dokumenty i jak do końca tyg nie przyjdzie paczka (w co wątpię) to policja