najlepsza opcja na szambo sa zbiorniki plastikowe 1000l... laczysz sobie ile chcesz, sa lekkie (16-18kg sztuka) i koszt (max 90pln z zaworami placilem)... poza tym sa dosc blisko od jezior (gosc przed lubartowem na stacji auto gazu sprzedaje, na rondzie przed lubartowem skrecasz w lewo - na obwodnice i zaraz po prawej)...
i od razu rob sobie podwojny uklad kanalizacji... tzn. odplyw z kibla do szamba a z kabiny/brodzika/wanny, umywalki i zlewu w kuchni drugi ktory po wyjsciu z domku rozprowadzisz po dzialce takimi specjalnymi rurami plastikowymi z nacieciami (jak peszel na kabel elektryczny tylko wiekszej srednicy i maja naciecia)... dzieki temu nie bedziesz zanieczyszczal srodowiska a szambo bedziesz znacznie zadziej musial wywozic...
jakby co to wal z pytaniami bo ja przerabialem ten temat jakies 2 miesiace temu na dzialce
dokladnie tak... najlepiej podjechac bo czesto ma "pogiete" duzo taniej... na dzialke jesli zrobisz tak jak pisalem czyli do szamba bedzie tylko kupa szla to spokojnie wystarcza Ci 2 zbiorniki (robisz przelew zeby gesciejsze zostawalo w jednym).
a i przy plastiku nie musisz juz uszczelniac i jesli bedzie Ci sie chcialo to sam sobie wkopiesz... mi zeszlo ok 3 dni ale jesli ktos mniej pije piwa a wiecej robi to szybciej sie ogarnie
dokladnie tak... najlepiej podjechac bo czesto ma "pogiete" duzo taniej... na dzialke jesli zrobisz tak jak pisalem czyli do szamba bedzie tylko kupa szla to spokojnie wystarcza Ci 2 zbiorniki (robisz przelew zeby gesciejsze zostawalo w jednym).
a i przy plastiku nie musisz juz uszczelniac i jesli bedzie Ci sie chcialo to sam sobie wkopiesz... mi zeszlo ok 3 dni ale jesli ktos mniej pije piwa a wiecej robi to szybciej sie ogarnie
Jana z "białoruśką" bierzesz i za dobrą flache wykopie
Auto: audi 80 quattro
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 13:52
a nad jakim jeziorem? bo rusza akcja na pojezierzu z kanalizacja "środowisko" i np u mnie nad grabniakiem i obok nad uściwierzem juz chlopy kopia i rury kładą
a nad jakim jeziorem? bo rusza akcja na pojezierzu z kanalizacja "środowisko" i np u mnie nad grabniakiem i obok nad uściwierzem juz chlopy kopia i rury kładą
Rogóżno jeziorko , hmm no moze takie zbiorniki ,a czy rura wchodzi od szambowozu bo te zbiorniki maja 15cm srednicy wlewu .. ? , hmm no ale zawsze jakies resztki jedzenia wlosy czy cos podobnego wpadnie w odplyw , nie pozapycha tych rur co ida po dzialeczce za jakis czas ... ?:> i czy trawa bedzie rosla jak plyn do naczyn sie leje czy inne cify, mydla ,szampony ;>
wszystko da rade... plyn/mydlo/cify to bardzo znikomo ida w trawe glownie to non stop lejesz wode... tylko przed przysypaniem rur dobrze jest polozyc np agrowloknine na wierzch zeby sie ziemia nie zamulalo....