Auto: VW Golf I
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 16:27 Prawo jazdy na Ukrainie (Łuck) słyszał ktoś?
Witam,
mieszkam w zachodniopomorskim, chciałem zrobić sobie prawo jazdy na kat A, B, C+E. Znalazłem pośrednika, który "pomaga" zdobyć takie prawka, niby 3 dni na Ukrainie i wracam z prawkiem.
Zna ktoś kogoś kto tak "zdawał" prawko? Boję się, że mogą być potem problemy z tym prawkiem. Gość jest z Lublina, a załatwia prawka w Łucku.
znam dwie osoby które jezdziły na prawkuu zrobionym na ukrainie i tak szybko je straciły jak szybko je dostały... wogóle to nie chce być tu jakimś moralistą ale kolego potępiam takie dokumanty...skoro ktoś uznał ze nie mozesz jezdzic samochodem i zabrał Ci prawko to nim nie jezdzij! a jak straciłes za alko to juz wogóle nie mam o czym z Toba pisać
chodzi o to ze:
mozna bylo zrobic na ukrainie i w polsce je "zamienic na nasze" (czy dalej mozna to nie wiem)
na ukrainie jak zaplacisz to dostaniesz co chcesz
fajfajf, jesli straciles prawko za alkohol (nie punkty) to nawet jak sobie zrobisz prawko to nie mozesz jezdzic (bo masz zakaz poruszania sie w ruchu ladowym czy jakos tak)...
Stracilem na pewien okres, ktory wlasnie mija. Swoje odcierpialem.
Wiem ile czasu i sił kosztuje zdanie prawka w Polsce, dlatego wole Ukraine. Za co te osoby stracily prawka?
jeśli ci zabrali to mieli słuszny powód... no chyba że miałes podobny przypadek jak ja gdy lekarz medycyny pracy cofną mi na wszystkie kategorie z powodu ksiązeczki wojskowej...
po odwołanisu sie do wyższej instancji komisja potwierdziła że decyzja o cofnięciu była niesłuszna i po 4 miechach jazdy bez papierów dostalem spowrotem...
co do prawka na ukrainie kiedyś byłem cos takiego w stanie załatwić poprzez kilku znajomych z za miedzy kurs trwa normalnie tyle co i unas ale kwit mozesz dostac już na drugi dzień zależy to od tego ilu martwych prezydentów wsadzisz w kopertę...
z takim oto ukraińskim prawkiem szedleś do wydziału komunikacji u nas i zamieniałeś to na nasze... tak było jakies 2 lata temu poczym urzędnicy dopatrzyli sie tego że coraz wiecej osób zdawało rzekomo na ukrainie i wymieniali na nasze polskie a byli to głównie takie osoby które miały już zabrane prawo jazdy za narkotyki punkty i alkohol i od tamtej pory sprawdzają wszystko dokładnie wiec moja rada nie ryzykuj bo na ukrainie takie coś kosztuje ok 400 dolarów a unas mozesz tylko se bidy naruchać i tym samym prawka nie odzyskać...