FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: QSY
Sro Lip 15, 2009 21:56
Jak jeżdzić po Lublinie, żeby nie blokować kolegów
Autor Wiadomość
maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 17:59   

1. Zamknijcie ten temat bo jak ktos to zobaczy to bedzie wstyd !
2. Dla mnie jak ktos jeżdzi 30 po mieście - " żal.pl"

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 18:00   

wujek napisał/a:
Clio
Ale temat dwóch klasyków/ratów z przyczepami z prędkością patrolową na dwóch pasach (no tak, ci kolesie z bmw ścigali się pewnie na jednym :roll: ) i posypał się grad zjebów o blokowaniu karetek, zajeżdzaniu i Allah wie jakim zagrożeniu na drodze :roll:

rozgranicz zagrożenie od zwykłego chamstwa i złośliwości ( nie znam faktów więc nie tyczy się to " bohaterów wątku )

LANSER_z_kraka 
Nowiciusz ;>

Auto: niemieckie
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 18:14   

Na wstępie chciałbym się przywitać na szanownym forum tuningowym, a więc witam! :)

Czytając tę burzliwą dyskusję można odnieść nieodparte wrażenie, a może nawet być pewnym faktu, że niektórym użytkownikom piszącym w tym temacie, tzw. "zapierdalaczom ulicznym" którym śpieszy się tak bardzo, że nie mogą przejechać 100, 200, 300 metrów tempem ustalonym przez znaki pionowe jak i poziome brakuje choć trochę zdrowego rozsądku, jak i kultury obowiązującej w ruchu drogowym!

Tym którzy nie doświadczyli jazdy samochodem o prześwicie 5-10cm, ciężko jest wytłumaczyć, że wiele lubelskich (i nie tylko) ulic, dróg jest w stanie krytycznym, i często nie pozwala na jazdę z prędkością "przelotową". Poruszający kwestie prawne dotyczące przepisów ruchu, powinni również wiedzieć, że prędkość należy dostosowywać do warunków panujących na drodze, w tym także do stanu nawierzchni. To przede wszystkim powoduje, że czasami posiadacze samochód w wersji "low" jadą trochę wolniej. Nikt nie robi tego ze złości, tylko wymaga tego sytuacja.

Opisane w tym temacie 2 sytuacje, jakże absurdalne i śmieszne, przytoczone przez tego samego człowieka, są przekoloryzowane i nie mają nic wspólnego z prawdą. Ale jak wiadomo umiejętność relacjonowania nie jest mocną stroną wielu ludzi (nawet słabą nie jest), często przeinaczone fakty powodują niepotrzebne dyskusje, oskarżenia i epitety w stosunku do ludzi którzy nic złego nie zrobili.
Wyjątkowo śmieszne i żałosne jest czytanie wypowiedzi osób (o niebezpiecznej jeździe klasyków upiększających i urozmaicających lubelskie drogi, jadących według obowiązujących w mieście ograniczeń) które same nie są święte, a zaryzykuję słowa, że często przesadzają w swoich rajdowych zapędach w centrum lublina.

Podsumowując proszę, aby niektóre osoby zaczęły myśleć głową, a nie prawą nogą, bo "napędzić ze sto na godzinę" każdy potrafi, nawet czerwony eclipse którego "stan jest fatalny, jeśli chodzi o motor, silnik wypluł pierścienie". Przede wszystkim kieruję swoje słowa do kolegi RaQo22, który to tak usilnie walczy o prawa do szybszej jazdy dla siebie i członków swojej rodziny. Proponuję napisz do kuriera, podobno mogą dużo załatwić, może nawet pomogą frustratowi drogowemu!

Pozdrawiam!
Szczególnie ludzi myślących i rozumiejących, że nie jest najważniejsze być pierwszym na następnym czerwonym świetle! Czasami warto odpuścić.

P.S. RaQo22 nadal jestem ciekawy, bo Twoja wypowiedź jest wyjątkowo skomplikowana, czy byłeś na ul.Diamentowej czy nie byłeś?, a może byłeś z bratem?, czy brat był sam?, a może w ogóle was tam nie było?? Podejrzewam, że sam już się pogubiłeś z powodu tego zacietrzewienia...

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 18:25   

To może te wasze fiaty mają załatwione przeglądy skoro mogą tylko 30 po ulicach jeżdzić ?

Raczkow 
drifter

Auto: cupa 16v
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 18:58   

haha :-) ej chłopaki to się robi śmieszne ja też jestem za zamknięciem tego tematu :-) ja już powiedziałem swoje wy odpowiedzieliście mi mam nadzieje że jak będziem się kiedyś mijać na mieście to pomachamy sobie najwyżej środkowym palcem i miniemy bez blokowania zajeżdżania itp :) :spoko:

misiek 
prawdziwy tuner

Auto: lowrider
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 19:01   

Nie znam ww. sytuacji ale moge powiedziec ze naprawde wk..ia jak jedzie sobie srodkiem jegomosc w swoim aucie (nie powiem, bo ladnym) ul. M.C Sklodowskiej gdzie jest wasko, z rozlozonymi lusterkami (takimi do przyczep wlasnie) i to nie 30 ani nie 50, powodujac ze kazdy z przeciwka musi sie zatrzymac badz zjechac zaby nei dostac po slupku. I to nie jest jednorazowa sytuacja. Oczywiscie na hak byl pusty ;)

tomir87 
Specjalista

Auto: S3
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 19:50   

i wlasnie ten temat pokazal jakimi jestescie kierowcami a przedewszystkim ludzmi :haha: i powiem wam tak wsiadajac w subaru ktore mam pod domem jak bede jechal za niektorymi z was nieodwolanie wlacze dlugie na stale bo i tak polowa z was jak nie wiekszosc bedzie za wolna a wsiadajac do mercedesa ktory jest niski i wlasnie do tego sluzy bede blokowal te wasze najszybsze wozy w miescie jadac swoja predkoscia na ktora pozwala mi sprzet i z jaka mam ochote jechac w danym momencie wybaczcie ale ten temat jest pokazem wszystkiego co w polskich kierowcach i ludziach najgorsze....
w niemczech nie raz jezdzilem z predkosciami nie przekraczajacymi 30km/h w miescie na glownych ulicach i nikt z niemcow nie zwracal na to negatywnej uwagi wrecz przeciwnie patrzyli ogladali lub poprostu przejezdzali...
tutaj sie nie da zyc normalnie to kraj chamow prostakow i debili ktorzy za grosz nie maja samo krytyki a zazdorszcza kazdemu kto jakolwiek sie wyroznia...
pozdrawiam wszyskich jak najbardziej pozytywnych ludzi w tym kraju i na tym forum i prosze o odrobine rozsadku i luzu :D :fucku:

PONURY 
drifter

Auto: Audi 100 C4 Avant
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 21:00   

Co wy mozecie powiedziec o blokowaniu ruchu. :haha: :haha: :haha:
Nie ma jak kolumna LKAudi na ulicach Lublina. To jest dopiero przedstawienie. Blokowanie skrzyzowan bez policji itd. :haha: :haha: :haha:

crOOchy 
the fastest furious

Auto: Jeep WJ Limited 2.7 CRD
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 21:46   

@Tomir87 zapytam tak z ciekawości, wiesz co oznacza termin "debilizm" ??

bez urazy oczywiście :mrgreen:

bart#155 
technical monster
hmmmm

Auto: zielone
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 21:50   

tak sobie czytam i czytam fajny temat żeby sobie humor poprawić i zaobserwować jaką to zawalistą kulturę mamy na naszych drogach :) jedni blokują inni szybką jazdą stwarzają zagrożenie i nagle pojawia się wątek karetki którą każdy na pewno puszcza bądź ułatwia przejazd ehh

marcinos 
pr0 killer
pr0 seria

Auto: GTC
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 21:53   

zobaczcie co z ludzi robi "lans" ;) ale i tak nic wam to nie da bo król lansu jest tylko jeden... :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi