Słyszałem, że okres gwarancji automatycznie przedłuża się, o czas przebywania samochodu w serwisie (podczas tejże gwarancji). Czy to prawda?
miałem przygodę w Peugeocie Boxerze 07' 3.0 HDi:
Samochod jedzie, pali i dymi jakby w miare normalnie. Tymniemniej zapalają się żółte kontrolki pt. "check engine" i "service". W ASO stwierdzono awarię przepustnicy. Gwarancja skończyła się jakoś około 7 dni temu, ale w ostatnim czasie samochod spędził około 3 tygodni na naprawie poważniejszej awarii silnika. No więc pytanie, zadane na początku nasuwa się jeszcze raz... jak to jest?
_________________ Jest: A6 C4 ACK Quattro Avant
Było: 100 C3 Biel Dubaju - na zawsze w pamięci
Auto: GTC
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Maj 2007 Posty: 1145
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 09:48
z tego co mi wiadomo to gwarancja przedłuża się tylko na część naprawianą (podzespół), a nie cały samochód o ile jest tak jak pisze a raczej jest to masz dalej gwarancje na silnik wiec może się udać z tą przepustnicą
Kita - tyle ze nie ja to zalatwialem tylko kolega wiec nie wiem jaka byla dokladna historia, wiem ze zeszło sie 3 tyg. prawie. sam zastepczy bylby chyba i tak zbedny bo mamy 5 innych tego typu
co do tej gwarancji to nadal nie wiem co o niej myslec. Napisze Wam jak było.
_________________ Jest: A6 C4 ACK Quattro Avant
Było: 100 C3 Biel Dubaju - na zawsze w pamięci