FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrola drogowa
Autor Wiadomość
QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:34   Kontrola drogowa

moje pytanie moze byc dziwne ale wczoraj juz drugi raz z rzędu miałem kontrole drogowa (dwie identyczne sytuacje) i moje pytanie dotyczy tego jak powinien byc ustawiony policjant podczas kontroli drogowej tzn czy radiowóz powinien byc widoczny na drodze i czy moze z nienacka wyskakiwac mi z lizakiem a pozniej pokazuje mi radar z pomiarem? wczoraj radiowóz mieli ustawiony jakies 10m w głąb ulicy i strzelali z suszary która miała mega długi przedłuzacz :roll: policjant nagle wyskoczył mi na drogę jak na moje oko to zrobił to niezgonie z prawem wybiegł gwałtownie powodując zagrożenie. Predkosc miałem nieduzą wiec udalo sie go nie rozjechac (70km/h).Dyskusja z nimi nie miala wogóle sensu bo panowie milicjanci i tak wiedzieli wszystko lepiej chodz nie podali jakiegos paragrafu który wskazywał by jasno jak maja kontrolowac Po jałowej dyskusji przyjąłem na klate kolejne 6 punktów bo nie byłem pewny co do tego czy radiolka moze byc ukryta głęboko krzakach. moim zdaniem chyba juz skonczyły sie czasy gdzie radiowozy mogą chowac sie bezkarnie w zaroslach...

jak macie jakis jasny przepis to poprosze bo następna taka kontrola dla mnie moze sie zle skonczyc...

wolton22 
drifter
OOOO ;)

Auto: Audi A 4 ( kuleczka)
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 11:40   

Ja Ci proponuje zadzwonić do KWP do wydziału ruchu drogowego i sie wszystko dowiedziec ale wydaje mi sie ze musi byc widoczny z jakiejs tam odleglosci...

Bedi 
drifter

Auto: Kross Hexagon
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:16   

Musi być widoczny, to ma być policja a nie partyzantka.

Upierdliwy 
speed demon
aka Clio

Auto: 525
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:17   

Ale nawet jeśli masz racje, to i tak zyskasz na tym tylko satysfakcje.

DAMI 
Widać, że się stara

Auto: Carisma & 323C
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 01:40   

Musi być widoczny ale chyba tylko poza obszarem zabudowanym a w zabudowanym mogą się schować ;(

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 10:10   

a najlepsze jest to ze policjant WCALE NIE MUSI POKAZYWAC CI WYNIKU POMIARU... mnie zatrzymali kiedys powiedzial ze mialem 111km/h na 70tce... mowie ze chce zobaczyc pomiar (bo jak mi zapikal antyradar to dalem max po hamulcach i nie wydawalo mi sie ze mogli mnie zalapac a jechalem ok 130 i moment mialem ok 40-50)...

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 15:18   

Jaqub napisał/a:
a najlepsze jest to ze policjant WCALE NIE MUSI POKAZYWAC CI WYNIKU POMIARU... ...

bardzo ciekawe ... a mi wydaje się a wręcz pewny jestem że ma pokazać wynik no i dodatkowo czas od pomiaru :S :S :S

Bedi 
drifter

Auto: Kross Hexagon
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 15:32   

Najlepiej sprawdzić czy radar ma ważny przegląd, dużo radarów nie ma tego na czas więc zawsze można próbować :)

P.S jeśli przy fotoradarze na Hutniczej dziś coś grzebali to znaczy że już zdjęciami będzie strzelał? :)

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 16:01   

Wystarczy jezdzić wolniej :)

Czego sie nie da..

Musi byc widoczny, powód mandatu musi byc jasny..

Zrób zdjęcie nastepnym razem ( na pewno masz w telefonie ) i bedzie to dowodem w sprawie...

Ew w takim przypadku odrazu dzwonisz do KMP.. nic innego.

Mi chcieli zabrac dowód bo szyby z tyłu nie działały ( elektryczne ) -- auto niesprawne.
Miałem właczona blokade dla dzieci.. :D

Policjant z WARSZAWY Spalił cegłe.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 21:21   

Paweel napisał/a:
Jaqub napisał/a:
a najlepsze jest to ze policjant WCALE NIE MUSI POKAZYWAC CI WYNIKU POMIARU... ...

bardzo ciekawe ... a mi wydaje się a wręcz pewny jestem że ma pokazać wynik no i dodatkowo czas od pomiaru

Otoz sie mylisz... ja tez sie mylilem, sprawa byla w sadzie grodzkim, wystarczylo zeznanie policjanta i przeglad czy jakis tam kwit... rezultat 400pln w plecy ale nie wiem czemu punkty nie poszly w ewidencje....

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 21:26   

Jaqub napisał/a:
Paweel napisał/a:
Jaqub napisał/a:

bardzo ciekawe ... a mi wydaje się a wręcz pewny jestem że ma pokazać wynik no i dodatkowo czas od pomiaru

Otoz sie mylisz... ja tez sie mylilem, sprawa byla w sadzie grodzkim, wystarczylo zeznanie policjanta i przeglad czy jakis tam kwit... rezultat 400pln w plecy ale nie wiem czemu punkty nie poszly w ewidencje....

w takim razie trafiałem na policjantów debili ... może z racji rekordów dnia ... pokazywali odczyty i czas od pomiaru :mrgreen:

ale teraz lansuję się CC700 i jest dużo łatwiej jeździć przepisowo :)

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 21:38   

Paweel napisał/a:
w takim razie trafiałem na policjantów debili

byc moze ale w zasadzie jak juz dostaniesz mandat lub sprawa trafia do sadu to co powie policjant jest "swiete" i w zasadzie nie masz zadnych szans...
nie wiem jak teraz ale zawsze jak odmawialem mandatu i trafiala sprawa do sadu grodzkiego to byl jakis hajs w plecy ale nigdy punkty nie szly w ewidencje...

msjk 
prawdziwy tuner

Auto: E90 330i
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 22:24   

Vesti napisał/a:

Mi chcieli zabrac dowód bo szyby z tyłu nie działały ( elektryczne ) -- auto niesprawne.

Poza tematem - Jak doszlo do tego, ze sprawdzał Ci tylne szyby ? :wow: :mrgreen:

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 22:31   

msjk napisał/a:
Vesti napisał/a:

Poza tematem - Jak doszlo do tego, ze sprawdzał Ci tylne szyby ? :wow: :mrgreen:

szło do tego stopniowo .... krokami .... zdążającymi do znalezienia czegokolwiek :haha: :haha:

jakto sposób " bycia " Vestiego wymaga :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: ;)

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 22:45   

Ale zaraz zaraz za niesprawne szyby można dowód zabrać????? Kupę aut takich jeździ a najczęsciej z zaklejonym szyberdachem,może i za to moga zabrać ,albo że oświetlenia wnętrza brak lub regulacja fotela popsuta,a na koniec że kiepskie radyjo w aucie ,albo za bardzo świcunce. :haha:

Odpowiedz do tematu