FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Własna praca ... !!! ====> projekt ....
Autor Wiadomość
ctv 
Specjalista

Auto: diesel
Wysłany: Pią Maj 06, 2005 15:55   

Hugo napisał/a:
Rysiek napisał/a:
kup Toyote Supre :mrgreen:

a tak powaznie to 50 000 to juz niezla kasa jest i mozna niezly biznes otworzyc ja bym otworzyl, sklep tuningowy tylko taki duuuuuuuuuuuzy :) albo pub jakis... :spoko:

Sklep tuningowy w Lubline :haha: :haha: :haha:

Zbiłbyś na tym fortune :haha:

produkcja naklejki tuning party :spoko:

goofy 
streetracer

Auto: Galant
Wysłany: Pią Maj 06, 2005 20:46   

Hugo napisał/a:
Rysiek napisał/a:

a tak powaznie to 50 000 to juz niezla kasa jest i mozna niezly biznes otworzyc ja bym otworzyl, sklep tuningowy tylko taki duuuuuuuuuuuzy :) albo pub jakis... :spoko:

Otwierając dobry sklep tuningowy, gdzie jest duży asortyment. Bo u nas czeka się się na części w sklepie "tuningowym" tydzień, dwa lub więcej.
Na spręzyny obniżające do siebie czekałem 3 tygodnie.
Więc nie wiem czy nasze sklepy "tuningowe można tak nazwać.
Na głupi tłumik czekać tydzień jak można mieć z drugiego końca Polski tańszy z wysłką na drugi dzień.

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 00:20   

goofy napisał/a:
Hugo napisał/a:
Rysiek napisał/a:

Otwierając dobry sklep tuningowy, gdzie jest duży asortyment. Bo u nas czeka się się na części w sklepie "tuningowym" tydzień, dwa lub więcej.
Na spręzyny obniżające do siebie czekałem 3 tygodnie.
Więc nie wiem czy nasze sklepy "tuningowe można tak nazwać.
Na głupi tłumik czekać tydzień jak można mieć z drugiego końca Polski tańszy z wysłką na drugi dzień.

ile kosztuje tłumik ??? załóżmy że w hurcie 150zł.
ile jest modeli tłumików ... załóżmy że 20 różnych
to daje nam 3000zł inwestycji żeby mieć tylko wszystkie modele tłumików a gdzie tarcze klocki,spilery,boilery i inne pokrowce zawieszenia i felgi ?

na to trzebaby z 200 tyś. zł żeby zrobić sklep wmiarę dobrze zaopatrzony.
nie znam sie ale lubelskie sklepy działają na zasadzie zamówień ... chcesz coś kupić zamów u nas nam to przywiozą dołozymy prowizje i Ci za tydzień sprzedamy.

ale takie życie... :(

ja pomysł już mam ... ciekaw tylko byłem czy ktoś z Was też wogóle o czymś DLA SIEBIE myśli ... nie oszukujmy sie jeżeli chce sie zarabiać konkretne pieniądze to trzeba albo studiować i sie uczyć coś potrzebnego (informatyka,medycyna,architektura itp. ) a nie filozofie ... :haha:

a jak nie to trzeba coś wymyśleć... :idea:
zobaczymy czy mi sie uda :mrgreen:

Kamil 
the fastest furious

Auto: .
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 00:35   

paweel zdradź rąbek tajemnicy :mrgreen:

Taras 
streetracer

Auto: Cali
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 09:41   

Paweel napisał/a:
ile kosztuje tłumik ??? załóżmy że w hurcie 150zł.
ile jest modeli tłumików ... załóżmy że 20 różnych
to daje nam 3000zł inwestycji żeby mieć tylko wszystkie modele tłumików a gdzie tarcze klocki,spilery,boilery i inne pokrowce zawieszenia i felgi ?

na to trzebaby z 200 tyś. zł żeby zrobić sklep wmiarę dobrze zaopatrzony.
nie znam sie ale lubelskie sklepy działają na zasadzie zamówień ... chcesz coś kupić zamów u nas nam to przywiozą dołozymy prowizje i Ci za tydzień sprzedamy.

Kazdy sklep z inna branza tak dziala. Nikt nie nasprowadza towaru od cholery by tylko lezal na regalach. Maja swoje katalogi itp. Ale fakt ze trzeba czekac tydzien i wiecej to juz lekka przesada. Ja wiatrowke jezeli jest w hurtowni moge miec juz nastepnego dnia.

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 19:55   

ojj co Wy opowiadacie...jakie 200 tys powaliło tu kogos? chyba nie powiecie mi ze Pawel z Ripo zainwestowal 200tys :roll:
Ostatnio zmieniony przez Rysiek Sob Maj 07, 2005 20:35, w całości zmieniany 1 raz  

KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 20:29   

Rysiek napisał/a:
ojj co Wy opowiadacie...jakie 200 tys powaliło tu kogos? chyba nie powiecie mi ze Paweel z Ripo zainwestowal 200tys

a chcesz powiedzieć że w Ripo jest tak dużo towaru do wzięcia od ręki ?? :roll:

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Wysłany: Sob Maj 07, 2005 20:39   

no niema i dlatego mowie, ze mozna kupic towaru za 30 000 a za 20 000 zrobic zajebisty sklep(wystrój jakies bajery typu konsola do gier,komputerowe przerabianie furki,car audio ah sie rozmarzyłem... :mrgreen: )i jakis dobry garaz do montazu sprzetu i lakierowania a reszte towaru zamawiac...ale w Lbn to by i tak nie wypaliło :roll:
Ostatnio zmieniony przez Rysiek Sob Maj 07, 2005 20:41, w całości zmieniany 1 raz  

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Sob Maj 07, 2005 20:41   

Rysiek napisał/a:
ojj co Wy opowiadacie...jakie 200 tys powaliło tu kogos? chyba nie powiecie mi ze Pawel z Ripo zainwestowal 200tys :roll:

moze mnie powaliło ... ale Ty weź kalkulator jak umiesz obsługiwać i policz ...

ILE KOSZTUJE WYNAJĘCIE LOKALU
ILE KOSZTUJE ZUS i inne haracze
ILE KOSZTUJE PODSTAWOWE WYPOSAŻENIE
I ILE KOSZTUJE TOWAR !!!
nie licze naklejek i brewek tylko poważne graty czyli zegary,kubły,chamulce,zawieszenia !!!

ile kosztuje kubeł .. 500zł .. tak i weź 10 modeli ... masz 5kPLN ...

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Wysłany: Sob Maj 07, 2005 20:43   

Paweel napisał/a:
nie licze naklejek i brewek tylko poważne graty czyli zegary,kubły,chamulce,zawieszenia !!!

tylko hurtem to wszytko jest duzo tansze i zalorze sie ze taki kubel kosztuje nie 500 a 300zl a po za tym nie trzebna zamawiac 10 tylko wystarczy 5

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Sob Maj 07, 2005 20:48   

Rysiek napisał/a:
Paweel napisał/a:

tylko hurtem to wszytko jest duzo tansze i zalorze sie ze taki kubel kosztuje nie 500 a 300zl a po za tym nie trzebna zamawiac 10 tylko wystarczy 5

i przyjdzie taki Kfako i powie
"EJ PANIEEEE ja to sie w żadne nie mieszcze ... co to za gówniane zaopatrzenie " :D ;)

Tomek 
technical monster

Auto: Honda Civic
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 20:50   

Rysiek napisał/a:
Paweel napisał/a:

moze i jest tansze, ale za 50tys nie da rady otworzyc duzego sklepu

MEBLE KUCHENNE NA ZAMÓWIENIE
Ostatnio zmieniony przez Tomek Sob Maj 07, 2005 20:51, w całości zmieniany 1 raz  

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 20:51   

co ty pierdzielisz, od reki jest pare pitol i nic wiecej.

30-50tys to na sam wystroj wnetrza by bylo naprawde klimatycznie
+ wynajecie dobrego lokalu - kolejne pare zl niech bedzie 2-3tys miech.

po za tym w ripo takich rzeczy jak ci co modyfikuja samochody nie ma od reki. sa swiecace spryskiwacze, neony, galki, mieszki, rygle z glowa kosciotrupa, nakladki na pedaly, ze 2-3 fotele, felgi i pare plastikow.

w gtecu masa plastikow i tez troche gadzetow.

w f/x pod wzgledem takich gadzetow jest o wiele wiecej i to chyba najbardziej klimatyczny sklep. zawsze mozna wpasc, usiasc na kanapie i napic sie wspolnie kawy

w shiftR nie bylem nie wiem

dobra, powiedzielismy o gadzetach, a gdzie sa kolektory wydechowe, dolotowe, przepustnice, N20, kute podzespoly, sprzegla, walki, sprezynki, zawory, zawieszenia, cry02, regulowane kolka rozrzadu, regulatory cisnienia paliwa, gumki silikonowe, obejmy, blow offy, uszczelki itd. itp.

najwieksze wyposazenie "tuningowe" maja sklepy typu STAR, JELCZ i z czesciami do traktorow.
nie zartuje.

i co w zwiazku z tym? wychodzi ze te 200tys to malo.

DTM 
drifter

Auto: Audi A3 1.9TDi
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 21:35   

kfak napisał/a:
dobra, powiedzielismy o gadzetach, a gdzie sa kolektory wydechowe, dolotowe, przepustnice, N20, kute podzespoly, sprzegla, walki, sprezynki, zawory, zawieszenia, cry02, regulowane kolka rozrzadu, regulatory cisnienia paliwa, gumki silikonowe, obejmy, blow offy, uszczelki itd. itp.

tylko powiedz po co to komu :roll: - ile jest osob ktora by przyszla i kupila kolektor czy kute podzespoly?? - nie zapominaj ze to lubelszczyzna i ze tu ludzi na to nie stac - a tych ktorych stac sciagaja z zagranicy albo kupuja u bezposrednich importerow bo taniej

wiec takie pierdoly jak "rygle z glowa kosciotrupa" itp ktos kupi a w/w podzespoly beda lezec i czekac... i czekac... i moze przy dobrych porywach wiatru ktos je kupi :roll:

rozpoznanie rynku jest tu najwazniejsze :!:

MicO 
prawdziwy tuner

Auto: VW Amarok
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 22:33   

juz kilku sie przekonalo co do sprzedarzy czesci "tuningowych" typu kute graty i cale kity do danego silnika.. ciekaw jestem ile jeszce takich kitow do S16 lezy w peugeocie.. teraz to sa buble..

Odpowiedz do tematu