Auto: Audi A4 Avant
Skąd: Czuby Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 150
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 19:26 Wymiana rozrządu w TDI
Powitać, mam pytanko mianowicie czeka mnie wymiana rozrządu ale nie wiem na jaki zestaw się zdecydować, czy taki zestaw http://moto.allegro.pl/it...di_afn_ahu.html będzie ok?
Czy wymieniać pompę wody? Może macie jakiś sklep w Lbn. gdzie nie zdzierają? porównanie między sklepami a allegro za taki zestaw to ok. 100zł zaś wymiana rozrządu w ASO zaczyna się od 1400zł
Aha jakie ew. firmy polecacie czy SKF to sprawdzona firma?
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 19:55
to co ja Ci mogę polecić to zestaw Ruville , ogólnie większość ludzi używa i jest bardzo zadowolonych , jeśli chodzi o SKF nie jest zły ale często jest tak że rolki potrafią szumieć etc
Czasami lepiej dołożyć i kupić coś lepszego
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: A4//grande P.
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 423
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 20:07
wysek^^ napisał/a:
jeśli chodzi o SKF nie jest zły ale często jest tak że rolki potrafią szumieć etc
żyłem w przekonaniu że SKF to czołówka jeżeli chodzi a napęd rozrządu...no ale przez rok od kiedy nie zajmuję sie sprzedażą części wiele sie zmieniło widocznie
mogę powiedzieć co ja mam:
rolki SKF
pasek ContiTech
wody ruville
jeżeli zdecydujesz się na wymianę pompy to z rozmachu wymień termostat
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 20:19
slaw86 napisał/a:
wysek^^ napisał/a:
jeśli chodzi o SKF nie jest zły ale często jest tak że rolki potrafią szumieć etc
żyłem w przekonaniu że SKF to czołówka jeżeli chodzi a napęd rozrządu...no ale przez rok od kiedy nie zajmuję sie sprzedażą części wiele sie zmieniło widocznie
mogę powiedzieć co ja mam:
rolki SKF
pasek ContiTech
wody ruville
jeżeli zdecydujesz się na wymianę pompy to z rozmachu wymień termostat
jeśli chcesz się dowiedzieć coś na temat części i wartościowych produktów nie dyktowanych przez sprzedawców i ludzi co próbują coś wypchać to napisz do VESTIEGO z forum on siedzi w częściach od wielu wielu lat prawde Ci powie ....
Nie napisałem że SKF to nie czołówka ale osobiście wole RuVILLE , górnik też ostatnio miał dylemat z łożyskiem i wybierał miedzy tymi firmami co wybrał zapytaj go i dlaczego ...
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: A4//grande P.
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 423
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 20:48
pewnie że, każdy mądry sprzedawałby część na których zarabia dobrą kapustę, a dyr od sprzedaży jedzie na wczasy sponsorowane przez firmę której części się sprzedają pod szyldem "najlepszych"
wracając do rozrządu to te oryginalne wyglądają na oryginalne tylko pamiętaj że robocizna sporo kosztuje
Moim zdaniem dobra cena i dobry zestaw. Mam taki sam w AFN i zapłaciłem za niego 230 plus wymiana 250zl,pompy nie wymieniałem bo pompa nie napina paska zębatego,Jeżeli u Ciebie jest tak samo to po co wymieniać pompę