Auto: Audi A4
Skąd: Świdnik Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2008 Posty: 162
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 01:21
No to i ja się pochwalę ostatnio moja niunia dostała dystanse 10mm na każde koło i zaworek Blow off ładnie robi teraz pppsssssss no i stożek zamiast seryjnej puszki i tutaj moje pytanko dlaczego po zamontowaniu stożka zaczęły mi obroty świrować na biegu jałowym ?? na starej wkładce K&N i puszce nic się nie działo?? Jak ktoś coś wie w tym temacie to proszę o info
No to i ja się pochwalę ostatnio moja niunia dostała dystanse 10mm na każde koło i zaworek Blow off ładnie robi teraz pppsssssss no i stożek zamiast seryjnej puszki i tutaj moje pytanko dlaczego po zamontowaniu stożka zaczęły mi obroty świrować na biegu jałowym ?? na starej wkładce K&N i puszce nic się nie działo?? Jak ktoś coś wie w tym temacie to proszę o info
Wywal ten stożek i wsadź spowrotem wkładkę K/N z tego co wiem Audi nie lubią stożków a wkładki firmy K/N sprawują się ok
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 07:58
Tysiac, blow offa kupiłem na górce w sklepie shift-r za blow dałem 320zł do tego jeszcze gadżet(nie pamiętam jak się nazywa) do regulacji ciśnienia doładowania za 120zł a sapie całkiem fajnie czekam jeszcze na wskaźnik ciśnienia doładowania jakoś na dniach powinien dotrzeć zobaczymy jak będzie po zwiększeniu ciśnienia
Auto: Audi S6 Avant
Skąd: LSM Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Mar 2005 Posty: 498
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 08:12
czyli ze zakupiles jeszcze MBC... Czlowieku w tej chwili to wywal... bo albo zajezdzisz turbo, albo gora silnika nie wytrzymasz... Bedziesz krecil i krecil, sam ustawiajac sobie doladowanie... az rozwalisz motorownie... I nie pisze tutaj jakis bajek, tylko sam na wlasnej skorze to przezylem...
Wsadzaj wkladke i wywal stożek... AUDI nie lubia tego pseldo tuningu ( pisze pseldo, poniewaz napewno jest on uniwersalny a nie odpowiedni do danego silnika i softu w nim)
_________________ Włoszczyzna da się lubic- Lancia DEDRA Turbo 8V- już NIE...
AUDI COUPE- Piekne wspomnienia...
AUDI S6 - Nowe Wyzwanie...1/4mili w 14.76sec
0-100 w 6.58sec
Ciśnienia nie mam zamiaru podnosić zbyt wiele,wiem że turbawka daje rade i silnik wytrzymuje jakieś 0.8 -0.9 bara bez problemów.Sprawdzone u znajomego w A3 1.8T i lata jak talala,no ale czas pokaże. Nie to żebym Ci Angel nie wierzył po prostu chcę to sprawdzić,ciśnienie też będzie ustawiane przez osobę która zajmuje się takimi rzeczami sam nie mam zamiaru nic kręcić.
Auto: Audi S6 Avant
Skąd: LSM Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Mar 2005 Posty: 498
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 16:29
Blow off pierwsza klasa... widze ze dwu-tloczkowy... tylko takie sprawdzaja zamiast ori BOSCHA... Trzymam Cie za slowko, a jak zobacze ze sam krecisz to normalnie zrobie Ci NO NO NO
_________________ Włoszczyzna da się lubic- Lancia DEDRA Turbo 8V- już NIE...
AUDI COUPE- Piekne wspomnienia...
AUDI S6 - Nowe Wyzwanie...1/4mili w 14.76sec
0-100 w 6.58sec
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 21:28
Hehehe możesz mi nawet paluchy poobcinać jak zobaczysz że sam coś kręcę
A tak z nowości to przyczyna nierównych obrotów zlokalizowana i usunięta:
1.stożek został odsunięty od przepływki o około 10-15 cm
2.filtr został odizolowany od silnika blachą aluminiową do której został przyklejony ekran taki jak się daje do kominków czyli wełna i aluminium
3.pęknięta odma
Teraz chodzi równiutko i spokojnie ale dźwięk jest podczas przyśpieszania jest piękny
Auto: Audi A 4 ( kuleczka)
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 225
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 16:51
A ja stałem sie posiadaczem calkiem nowych boczków bo kuleczki za kompletne zaplacilem 240 zl w tym sterowanie do szyb, klamki, listwy i głośniki Bose w piątek podepne wszystko do kupy i zobaczymy chodź nie wierze żeby Bose grało lepiej niż ground zero