Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 09:21
Żona jeździ Gofrem IV 1,9Tdi 90KM i jest bardzo zadowolona.Półtora roku jazdy i zero awari,a do tego autko trafiło się w full wypasie.Śmiało polecam .Przy mojej ciężkiej nodze nigdy nie spalił w mieście więcej niż 7,0l/100km (pisze szczerze bez kitowania że pali 5l/100km) .
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 18:05
_Rafi_ napisał/a:
Żona jeździ Gofrem IV 1,9Tdi 90KM i jest bardzo zadowolona.Półtora roku jazdy i zero awari,a do tego autko trafiło się w full wypasie.Śmiało polecam .Przy mojej ciężkiej nodze nigdy nie spalił w mieście więcej niż 7,0l/100km (pisze szczerze bez kitowania że pali 5l/100km) .
a ile kilometrów przez te półtora roku zrobił ten Golf
bo mi cinkłaczento tez od 3 miechów sie nie popsuło
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 13:08
to co Ci mogę polecić na swoim przykładzie to jest VW Lupo , auto małe cholernie ekonomiczne , maunal 1.7 SDI pali 5 litrów w mieście !
są również automaty Lupo 3L , które są najekonomiczniejszymi autami na świecie w/g ostanich badań .
pomyśl moja dziewczyna jeździ i wręcz kocha to auto
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 22:07
automat jak kupisz zdrowy to bedziesz zadowolony, podstawa to ze przy wrzuceniu biegu i puszczeniu hamulca musi od razu jechac, olej ma byc czysty i odpowiednia ilosc, poza tym rozmowa z poprzednim wlascicielem na temat skrzyni juz moze zdyskwalifikowac auto (pytanie jaki olej byl wlany przy wymianie?). mam aktualnie hultaja akcenta z automatem (skrzynia mitsubiszi) i elegancka sprawa. Automatu nie mozna katowac, trzeba mu dac czas zeby sie zagrzal itp.
wiadomą sprawą jest że trzeba też częściej wymieniać olej i filtry w ASB bo przez to jest większość usterek ogólnie to automat dobra sprawa wygoda i pod automatem nie zajebiesz tak silnika jak przy manualu