FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
CD radio + jakie macie?
Autor Wiadomość
piotrek199105 
znawca

Auto: audi 80 1.6 TD
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 21:49   

admish napisał/a:
Chodzi mi o dobre filtru przeciwzakłoceniowe - bo słyszałem że z elektryki auta może coś ściągac i zakłócać odbiór - i to zależy od radia.

tu masz racje. Weź to pod uwage. Mi szumi i zakłuca odbiór jak włączam spryskiwacze

M@rcus 
Specjalista

Auto: Audi A4 Avant
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 21:53   

piotrek199105 napisał/a:
admish napisał/a:
Chodzi mi o dobre filtru przeciwzakłoceniowe - bo słyszałem że z elektryki auta może coś ściągac i zakłócać odbiór - i to zależy od radia.

tu masz racje. Weź to pod uwage. Mi szumi i zakłuca odbiór jak włączam spryskiwacze

Bo masz podpięte pewnie przez zapalniczkę, a żeby Ci się nie kłóciły wycieraczki z radiem musisz mocno kręcić SQL, i szczerze mówiąc filtry niewiele dają, pomaga przeciągnięcie bezpośrednio + z aku, 0 zakłuceń ;)

Ostatnio zmieniony przez M@rcus Pon Gru 14, 2009 21:56, w całości zmieniany 1 raz  

admish 
Uczy sie pisac

Auto: Audi 80 B4
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 21:54   

piotrek199105 napisał/a:
admish napisał/a:

Spryskiwaczy cały czas nie używamy także mozna to przeboleć. Bardziej chodzi mi o radioodtwarzacz lub ogólnie coś z elektryki samochodu. Zależy to też od silnika i modelu auta - także lepiej wziąć coś z dobrymi filtrami. Nie chcę się męczyć :) i nie chcę przepłacić

PS. Jeżeli chodzi o podpięcie to wolę na sztywno - nie przez zapalniczkę. W B4 trzeba wyciągać tą kieszeń - i musiała by być wyciągnięta cały czas i to może denerować. Może jakos do stacyjki podłączyć... kable pochować? Bo i tak tego bym nie demontował. Jeszcze z 5 lat autkiem zamierzam pojeździć :spoko: bo jest super!!

chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 23:15   

Kochani ja mam unidem midland 28 i antenę lemi na stałe i jestem zadowolony a właśnie zakupiłem unidem 520XL co sadzicie o tym radiu mówcie bo nie wiem czy dać braty alana 28 czy unidem 520XL

harnas 
Specjalista
Just for OOOO ;P

Auto: Audi A4
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 00:03   

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego uniden i herbert są nielegalne ??

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Auto: audi cabs 2.6 V6
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 02:09   

harnas napisał/a:

bo nie mają homologacji i ogólnie przy każdej kontroli policji jeśli ktoś jest upierdliwy to mandatos :)

babel007 
Specjalista
Lewy Pas Gaz i Płynę

Auto: Audi A4, Sierra
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 10:39   

Uniden był robiony na podzespołach presidenta, różniły sie praktycznie nazwą. A cena do zaakceptowania. Po wprowadzeniu na rynek unidena strasznie spadła sprzedaż presidenta, wiec były jakies tam spory i potrzeba homologacji.

Co do 520xl to szczerze moge polecić te radyjko. ładnie redukuje wszystkie szumy, dobry głośnik. W zestawie z antenka florida współpracuje super.

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 16:51   

wysek^^ napisał/a:
harnas napisał/a:

bo nie mają homologacji i ogólnie przy każdej kontroli policji jeśli ktoś jest upierdliwy to mandatos :)

niestresuj ludzi... policjant bez zabrania radia do ekspertyzy to może cie najwyżej pouczyć.... żeby zabrac radio musi wypiywać strete kwitków i pilnować go bo jak by uzkodził to musi bulić... dlatego nawet ci co są upierdliwi też odpuszczają w tej kwestii....

uniden jest na USA i dlatego nie jest legalny.... herbert jest ale dopiero po przeróbce bo oryginalnie nie miesci sie w normie Watów :) z ML145 gadałem z teściem przez CB on był w puławach ja na rynku w kazimierzu i obaj sie dobrze słyszeliśmy to radio ma moc i dlatego jest takie drogie.... obecne popierdółki typu johny II to bubel ze sklepu za 5pln....

harnas 
Specjalista
Just for OOOO ;P

Auto: Audi A4
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 17:26   

ok dzięki za wyjaśnienia :)

michal78911987 
Specjalista
Michaś:)

Auto: Audi A4 1.9TDI
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 17:58   

mattey napisał/a:
niestresuj ludzi... policjant bez zabrania radia do ekspertyzy to może cie najwyżej pouczyć.... żeby zabrac radio musi wypiywać strete kwitków i pilnować go bo jak by uzkodził to musi bulić... dlatego nawet ci co są upierdliwi też odpuszczają w tej kwestii....

Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom.

Informacje te zostały także przekazane do Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Zakwestionowane urządzenia były wprowadzane do obrotu przez firmy DAK Electronics i CANEX. Badania przeprowadzone w Centralnym Laboratorium Badań Technicznych UKE wykazały niezgodność konkretnych wyrobów pobranych od w/w dostawców.

W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań).

Zgodnie z artykułem 41c ust.4 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 r. z póź. zm. o systemie oceny zgodności (Dz.U. Nr 204 poz. 2087 z 2004 r.) organ prowadzący postępowanie (UKE) może nakazać stronie postępowania odkupienie wyrobu na żądanie osób, które faktycznie nim władają. Zastosowanie mają tu także przepisy o rękojmi za wady sprzedanego wyrobu.

Obecnie TYLKO Urząd Komunikacji Elektronicznej jest instytucją, mającą prawo przeprowadzenia kontroli CB radia. A zrobią to, jeżeli ktoś poinformuje ich, że Twoje radio powoduje zakłócenia elektromagnetyczne.

bebik 
znawca

Auto: jest
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 15:30   

co sądzicie o tej antenie: http://rad-sat.home.pl/sk...products_id=146
mam radio uniden 520XL, będzie używane wyłącznie w trasie tylko w celu orientacji gdzie suszą milicjanci będzie coś słychać?

M@rcus 
Specjalista

Auto: Audi A4 Avant
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 17:52   

Po mojemu szkoda kasy na takie coś, lepiej za to kup hustlera tez tyle kosztuje a bez porównania, no i generalnie fale od cb nadawane są tak że antenka delikatnie pochylona zbiera już kiepściutko.

admish 
Uczy sie pisac

Auto: Audi 80 B4
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 23:01   

bebik napisał/a:
co sądzicie o tej antenie: http://rad-sat.home.pl/sk...products_id=146
mam radio uniden 520XL, będzie używane wyłącznie w trasie tylko w celu orientacji gdzie suszą milicjanci będzie coś słychać?

Również uważam żebys sobie odpuścił. Owszem tania, ale to nie znaczy dobra. Dużo czytałem o antenach i radiach CB, więc mam już orientację i polecam takie antenki:
1) Pirat - 66cm
2) Sirio AS 100 - 1m
3) Omega 27 - 1m
4) Wilson Little Will - 1m - podobno bdb stosunek ceny do jakości i zapewne kupie taka antenkę :)
5) Sirio ML145 - 1,5m
6) Midland ML145 - 1,6m - bardzo dobra antena

Myslę że z Wilsona będziesz zadowolony, bo to nieduża i dobra antenka.

Pzdr

bebik 
znawca

Auto: jest
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 08:26   

nie chodziło mi o cenę tylko o jej sposób montażu, a z takich na szybę znalazłem tylko tą.
u mnie jest problem, wszelkie magnesówki odpadają bo się nie przykleją, więc pozostaje jedynie uchwyt na klapę...
wilson, midland odpada bo widzę że tylko na magnes, sirio ml145 za długa... wybiorę coś z trzech pierwszych
dzięki.

Odpowiedz do tematu