EJA,
potrzebuje w mojej Wannie zamontować niefabryczne otwieranie bagażnika. Centralny mam ale działa z kluczyka wiec pilota nie mam. Chodzi mi o guzik, cięgło z linką itp, co po uruchomieniu podniesie mi klapę tak by podskoczyła do góry.
Potrzebuje to "zmodernizować", gdyż zakupiłem blendę która nie ma miejsca na zamek (wkładkę). Więc docelowo nie bede mial dziury na kluczyk w klapie.
Dodam że centralny jest pneumatyczny, ale moge też z zewnątrz otworzyc kluczykiem bez uruchamiania centralnego.
Kto ma jakieś pomysły na nowy sposob otwierania? ew. gdzie moglbym z tym podjechać zeby ktoś pomógł.
Dzieki i pozdr.
_________________ Jest: A6 C4 ACK Quattro Avant
Było: 100 C3 Biel Dubaju - na zawsze w pamięci
Auto: Audi A4 Avant
Skąd: Czuby Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 150
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 22:34
Jak na wajchę to od dużego fiata proponuję rozwiązanko, łatwe w wykonaniu i tanie, jak na guziczek to już troszkę bardziej skomplikowane ale też da rade, są gotowe zestawy na allegro http://moto.allegro.pl/it...dzo_mocny_.html
A ja mam troszke inny problem,mianowicie podczas siarczystych mrozów,próbowalem otworzyc bagaznk i nie udało mi się.
Zamek wszedł do środka ,po jakimś czasie odbił i tyle,teraz normalnie sie go przekreca kluczykiem i wciska ,lecz zero reakcji - bagaznik zamkniety...
dodam ze tylnia kanapa sie u mnie nie składa...czyli bida
Co robic ,rozwiercać zamek ???
_________________ Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
Ja miałem tak samo w 80-tce (sedan) .Spadło cięgiełko(nie wiem jak u Ciebie).Jak go zamykasz lub otwierasz jest jakaś reakcja?Słychać prace pompki?Tez nie miałem składanej kanapy i dostałem się poprzez wymontowanie głośników z półki. Ciężko było ,ale się udało.
łasnie CHYBA od wewnątrz...a pryskłem Gerwazym (odmrazacz do zamków)
i nic ...ale piotrek199105 dał mi pewną wskazówke ,moze się uda
blęda jest przykręcana od wewnątrz poza tym jak nie była jeszcze odkręcana to trzyma sie na takim czarnym kleju-uszczelce
wyjęcie głośników też nie da za wiele bo dostęp gówniany i nic nie widać....
ja miałem podobnie i po kilkunastu ruchach kluczykiem w te i we wte wkoncu sie otworzył po czym centralny z klapy padł na amen
lampy są skręcane od środka a za kanapą jest przegroda z blachy wiec lipa jak cholera zrób awaryjne otwieranie na linkę rowerową ja mam tak u siebie pokaże ci na wospie i wytłumaczę tylko przypomnij
JA w 80 to przerabiałem pare razy... zdejm oparcie kanapy, znajdz długi drut zrób haczyk przez dziury w przegrodzie dostań sie do bagażnika zerwij drutem osłone lampy tam gdzie jest zamek i otwórz go og środka troche nerwów ale w miare łatwy i prosty sposób na otwarcie...
Auto: 80 Prawie jak Competition
Skąd: LSM Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Paź 2007 Posty: 182
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 00:33
Cytat:
A ja mam troszke inny problem,mianowicie podczas siarczystych mrozów,próbowalem otworzyc bagaznk i nie udało mi się.
Zamek wszedł do środka
Ja właśnie dzisiaj tak miałem, myślę ch.... c.... w... d.... otworzę od środka, bo mam składane fotele i biorę się za otwieranie kanapy, a tu zonk pipki od otwierania były zablokowane hehe normalnie miałem szczękę do ziemi po jakimś czasie pipek od klapy się rozruszał i wszystko działa jak należy