Auto: Audi 80 B4
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 21:34 Alusy czy stalowe?
Witam!
Posiadam takie felgi jak na zdjęciach. One już chyba były malowane ale poprzedni właściciel z NL chyba nie zrobił tego porządnie i wyglądają jak wyglądają. Nie wiem czy jest sens je jeszcze odnawiać?
Może lepiej je sprzedać i kupić stalowe 3 (4 w zapasie) i do tego ori kołpaki?
Dodam że te alusy używam w zimie i aktualnie są na zimówkach a na lato mam inne nowe alufelgi w super stanie:)
Chodzi mi o komplet na zimę...
Auto: audi a4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Paź 2007 Posty: 864
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 21:40
admish napisał/a:
Może lepiej je sprzedać i kupić stalowe 3 (4 w zapasie) i do tego ori kołpaki?
W takim stanie jakie są widoczne na zdjęciach to niewiele za nie dostaniesz więc nie opłacalne jest jak dla mnie sprzedawanie ich i kupowanie stalówek.
W takim stanie to dostaniesz ok.250 zł(za stalówki zapłacisz180-250 zł.kpl).Lepiej je dać do piaskowania i póżniej malowanko.Widziałem u KUBA988 ,muszę przyznać,że nawet ładnie to wyszło.Na Twoim miejscu bym tak zrobił.Masz ładny wzór.
Auto: Audi A 4 ( kuleczka)
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 225
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 08:46
wlasnie koledzy wiem ze ten temat jest poruszany mnostwo razy tutaj ale moze sie orientujecie ile by kosztowalo piaskowanie i malowanie felg dodam ze jest ich 5 szt i rozmiar to 17 cali?
Auto: Audi 80 2.8 AAH q
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 10:17
Ja za sztuke felgi alu 15' zapłaciłem 40zł za piaskowanie ,a 45zł za malowanie proszkowe.
Przynajmniej tam gdzie piaskowałem to gość nie liczy ile kasy za felgę tylko za czas spędzony przy niej jak ma dużo zakamarków to i felga alu 15' może 50zł kosztować. Pozdro
Auto: Audi 80 B4
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 11:54
u mnie za piaskowanie i malowanie proszkowe życzą sobie około 100zł za koło - więc mija się to z celem za takie pieniądze...
stalówki kupił bym 3 sztuki bo czwartą mam w zapasie. Chyba w lecie trzeba się będzie zabrać do roboty i wypolerować je i sprzedać na alle... wtedy kupie stalówki i ori kołapki...