mankament to padające turbiny, regeneracja troche kosztuje. Polecam silniki 10V 136 KM wystarcza w sam raz. Fura mega wygodna za 12-15 tysi mozna dostac full wypas. Spalanie w okolicach 6-8L ON. Zawias zupełnie inny niz w 156 tak wiec nie pada tak czesto a nawet gdyby to czesci w miare tanie Zreszta jak bedziesz miał cos na oku daj znac to sie ogledziny zrobi, wiem gdzie zajrzec jak by co
Auto: Opel Astra Coupe Turbo
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 14:55
Łukasz ma 156 sw 2.4jtd,ale raczej ten nowszy model-czyli 175 kucy i ostatnio widziałem wykres na 205 koni i 450 nm PW możesz mu napisać,bo zawsze będziesz miał kilka rad od kogoś,kto tym jeździ na codzień
_________________ Opel Astra Coupe Turbo - Z20LET )
Auto: SDI po czipie
Skąd: Czechów Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2004 Posty: 612
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 15:31
dawidjey napisał/a:
Zapytaj Gruche i Freda
jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie to moze lepiej zmarszcz tego pierwszego i czochraj tego drugiego
Co do Alfy 166 z JTD pod maską, moj wujek takiego posiada do 4 lat...
Koszta części są przyzwoite jak na auto tej klasy, elementy standardowe tj klocki, paski, filtry wymieniane na czas i z autem nie ma żadnego problemu...
Wcześniej miał 156 2.5V6, i bardzo ale to bardzo źle wspomina te zwłoki... Tzw. wielka świnka skarbonka bez dna...
mój koleszka z byłej pracy ma 166 tylko, ze 2.0 w benzynie, to strasznie marudzi ze coś w kółko wychodzi i sie sypie, robił w niej zawias i mówił ze cześci własnie bez tragedi
mam drugiego kolege, zapatrzonego w alfe miał juz 4 z czego 2 w bezynie mówił ze kicha i 2 w dieslu, teraz śmiga 156 1.9 nie wiem jakie oznaczenie silnika i mówi ze wszystko wychodzi troche tak jak pisze kicek ze włoskie benzyny kaprysza a siosty w ropie nie koniecznie
brat miał 166 2.4 JTD przez rok i całkowicie wypompowała go finansowo, wszystko siadało, nie zraził się, kupił młodszą 156 2.4 JTD i to samo, włożył 2x tyle co zapłacił, teraz zmądrzał i kupił sobie audi a żonie hondę