FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chromowanie felg w Lublinie
Autor Wiadomość
Stacho 
Uczy sie pisac

Wysłany: Nie Maj 22, 2005 19:04   Chromowanie felg w Lublinie

Witam!
Czy ktos sie orientuje gdzie i za ile moze pochromować felgi w lbn ? Zajmuje sie u nas ktos wogole tym ? Jakies strony www mile widziane...

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Nie Maj 22, 2005 19:55   

nie wiem jak z chromowaniem (takim prawdziwym) ale maluja w chrom (czy maja kogos kto maluje) w ULTIMIE w swidniku na ul. piaseckiej 152 (lub 156 nie pamietam) jadac z Piask do lublina po prawej stronie za wulkano i za centrum motoryzacji (przy sklepie spozywczym... a co do chromowania to firma fanta chrom (wpisz w wyszukiwarke) nakladaja cos co imituje chrom... moze zastanow sie nad dokladnym wypolerowaniem felg (na tzw. lustro) lakierem bezbarwnym... ceny za taka usluge to ok. 400pln +/- za komplet w zaleznosci od wielkosci felg, skomplikowania itp., itd... i pytaj w firmach majacych alufelgi (uzywane, bo wiedza co i jak!) :spoko:

Stacho 
Uczy sie pisac

Wysłany: Nie Maj 22, 2005 20:25   

hmm... z tego co czytalem po samej polerce trzeba ostro dbac o fele ( mycie samą wodą zabiegi odnawiające itp ) ... bezbarwny lakier podobno zatraca już efekt polerki... mi gosc pisal ze u niego za 110zł / sztuka nalozyli mu chrom a efekt taki osiągnal...http://img18.echo.cx/my.php?image=27374581510001949qm.jpg jak dla mnie zadawalający...

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Pon Maj 23, 2005 18:34   

Daj namiar na tą firme która zrobiła te felgi, sam o tym myśle tylko odstrasza mnie cotygodniowe polerowanie 124ramion.

Stacho 
Uczy sie pisac

Wysłany: Pon Maj 23, 2005 18:53   

znawcą wlasnie nie jestem czy to chrom czy polerka...autor postu twierdzil przekonanie ze chrom...skontaktuje się z nim ale z tego co pamietam to byla Wawa...

KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Pon Maj 23, 2005 19:23   

Agent z Dobrego tonu chromował kiedyś felgi gdzieś w Świdniku , można podjechać na Zbożową 57 i zapytać

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Pon Maj 23, 2005 21:42   

Może być i Kraków aby dobrze robili.

Stacho 
Uczy sie pisac

Wysłany: Pon Maj 23, 2005 22:45   

mam strone www http://www.amura.pl/

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Wto Maj 24, 2005 22:25   

dobry lakier jeszcze podkresli polerke... a jak zostawisz spolerowane felgi bez zabezpieczenia to po miesiacu zardzewieja.. (aluminium tez rdzewieje tylko tak poswojemu chyba mowi sie ze sniedzieje)... a prawdziwe chromowanie to moczenie felg w specjalnych roztworach... orginalnie felgi chromowane maja wieksza zywotnosc niz takie ktore pozniej byly chromowane... ja bym raczej polerowal... Mam motorsporty 17", jedna musze dokupic do kompletu a na jednej z wypadku sam sprobuje pomodzic... przetestuje kontowke z tarcza jakas polerska, wiertarke i pare innych urzadzen bo na koniec to i tak recznie trzeba meczyc... :spoko:

sziszin 
Widać, że się stara

Auto: DF`68, 126`76, Kapitan`51
Wysłany: Wto Gru 19, 2006 17:25   

Czy ktoś kiedyś robł chromy w Świdniku? Pracuję teraz przy Kapitanie i mam w cholere elementów do chromowania. Szukam jakiegoś dobrego galwanizera. Wiecie coś o tym?
I jeszcze jedno: czy ktoś używał czegoś takiego, a jeżeli tak, to jaki jest tego efekt ( chyba się domyślam, ale dla pewności pytam ;) tutaj

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Wto Gru 19, 2006 18:00   

Lakier olej bo g.... wart sam dałem się kiedyś na to nabrac. Co do galwanizera to w Lublinie nie ma nigdzie, na Jaczewskiego fuszerka (robiłem)- miedziowanie/niklowanie mała wanna, Gosporadcza na przeciwko strzelnicy tylko miedzowanie, niklowanie i chrom techniczny, w Jakubowicach Konińskich tylko Niklowanie kiedyś było jeszcze w okolicy Rogatki Lubartowskiej ale nie byłem.

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Wto Gru 19, 2006 19:15   

a ja polecam na Jaczewskiego chromowanie

ps olej ten chrom jackiego... jak chcesz w spreyu chrom to jest taka porzadna farbka, puszka chyba 1,5 litra, ale nie pamietam firmy, robia bialy czarny i "normalny" chrom.

puszka w cenie, najlepiej popytac w sklepach z puchami do graffiti :D

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Wto Gru 19, 2006 20:33   

siwy napisał/a:
a ja polecam na Jaczewskiego chromowanie

ps olej ten chrom jackiego... jak chcesz w spreyu chrom to jest taka porzadna farbka, puszka chyba 1,5 litra, ale nie pamietam firmy, robia bialy czarny i "normalny" chrom.

puszka w cenie, najlepiej popytac w sklepach z puchami do graffiti :D

Robiłeś coś tam czy nie ??? Ja robiłem pare pierdołek, miały byc przepolerowane, wymiedziowane, przepolerowane, niklowane i znowu przepolerowane, a były tylko chlapnięte samym niklem i tyle.

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Sro Gru 20, 2006 00:24   

na Jaczewskiego felg nie wychromuja, za małe maja te całe giberesy do chromowania

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sro Gru 20, 2006 11:15   

MACIOR napisał/a:
Robiłeś coś tam czy nie ???

nie nie robilem, ale ktos tylko nie moge sobie przypomneic kto robil i byl zajebiscie zadowolony, jakies pierdoly do klasyka

aa juz wiem moja matka :mrgreen:

Odpowiedz do tematu