Wysłany: Sro Sty 13, 2010 15:15 Jak dojść do właściciela konta na nk ??
Panowie, krótkie pytanie.
Mój znajomy ma problem z jakimś debilem, który przesyła mu pogróżki itp z fikcyjnego konta, czy da się dupka namierzyć po tym jakoś ??
albo czy ktoś zna kogoś bardzie ogarniętego, kto nawet za $$ pomoże ??
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Auto: Audi A4 1.9TDI
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 16:30
Jeżeli chodzi o dotarcie do kogoś z NK to Twój znajomy musi zachować wiadomości które mu wysyłał tamten koleś żeby mieć dowód i pójść z tym na policję. Policja złoży wniosek do prokuratury o nakaz wyegzekwowania numeru IP przez administrację portalu NK. Potem prokuratura jak już dostanie numer IP przekazuje go policji, a ta wszczyna postępowanie w sprawie kierowania gróźb karalnych do Twojego kolegi przez osobę z tego IP, czyli o czyn z art. 190 $ 1 k.k. Później zaczyna się sprawa ustalania właściciela danego numeru IP. Jak już jest ustalona tożsamość właściciela policja się z nim kontaktuje i prosi o wyjaśnienia. Jeżeli ten się przyznaje to dostaje kare grzywny ok 500zł, ale Twój kolega nie dostaje ani grosza bo te pieniądze idą na wymyślony cel ustalony przez nasze Państwo. Jeżeli jednak właściciel adresu IP się nie przyznaje musi podać dane osoby która to zrobiła żeby uniknąć kary. Jak poda dane tej osoby to znowu jest szukanie tej osoby itd. Tak więc postępowanie może trwać naprawdę długo, a jeżeli się okarze, że wszystkie wiadomości były wysyłane z kafejek internetowych to nawet nie ma co zaczynać bo się i tak niczego nie doczeka. Powiedz mu lepiej żeby podał to konto na forum i myślę, że jak przynajmniej połowa klubowiczów zacznie spamować to konto to kolesiowi się odechce
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 17:02 Re: Jak dojść do właściciela konta na nk ??
Misiek_lbn napisał/a:
Panowie, krótkie pytanie.
Mój znajomy ma problem z jakimś debilem, który przesyła mu pogróżki itp z fikcyjnego konta, czy da się dupka namierzyć po tym jakoś ??
albo czy ktoś zna kogoś bardzie ogarniętego, kto nawet za $$ pomoże ??
pitol.nie o szopenie
co ty misiek kombinujesz??
kazdy wie ze mozna sobie zablokowac uzytkownika na nk i jest spokoj