Mam Dylemat może zdołacie mi pomóc ???????? Czy jest sens zakładać nowy razrzad do audi rs6 ... Już wyjaśniam o co chodzi Mianowicie auto zostało rozbite i w trakcie uderzenia silnik pracował itd przy uderzeniu rozrząd został uszkodzony pękło koło napedowe paska rozrządu na wałku ........ i teraz moje pytanie: Jakie jest prawdopodobieństwo ze zawory nie oberwały od tłoków jak to sprawdzić nie zrzucając głowic lepiej założyć nowy rozrząd i zobaczyć /////// może inne podpowiedzi chętnie się zorientuje Dzięki z góry wszystkim [/b]
[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 19:37 ]
Morze ktoś wie czy silnik ten od RS6 2.8V6 C5 Bezkolizyjny ?????
Ciekawy jestem też ile kosztuje zestaw pasków rolek kompletnych częśći do rozrządu
Ostatnio zmieniony przez Czacha Sro Sty 13, 2010 16:05, w całości zmieniany 1 raz
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST AUDI A6 1998R W PEŁNYM PAKIECIE RS6 (poszerzane blotniki, sportowy wydech, sportowe zawieszenie)
eeee to przecież oryginał tylko koleś silnik swapował co by mniej paliło
imo. zabawa nie opłacalna silnik to ok 3.5tysia w lux stanie do tego żeby to wyglądało jak powinno czyli błotniki od rsa maska zderzak ~10tysi .... i reszta budy przypuszczam że ok 14tyś. do tego lakier i robocizna nieopłacalne no chyba że dasz rade sam to wszystko poskładać i odpalić.....
Błotnik jest zderzak jest Brak maski no i niestety ćwiare trzeba kmbinować bo byłem i to ogladałem gośćiu chce 6tys na ręke ja odpuszczam jeśli ktos podkupi nie bede sie gniewał
sorki ze sie wtrące... a nie taniej by wyszło kupić A6 ze zjechanym silnikiem albo po rozbiórce, anglika i przełożyć z robitej podzespoły rs6?? na jedno wyjdzie... tylko taniej... anglika z 2000 r w doobrym stanie kupisz za 10tys po przekładasz wszystko a reszte opchniesz i ci sie połowa kasy wróci.... pozdro!
[ Dodano: Pią Sty 15, 2010 21:20 ]
a co do rozrządu to poszukaj jakiejś używki na próbe.. po co pchać tysiaka albo wiecej w nowy jak niewiadomo czy działa...