Auto: Audi 80 B4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Kwi 2005 Posty: 82
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 19:19 Lista trefnych stacji benzynowych
W ciągu mijającego roku kontrolerzy Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów sprawdzali jakość paliwa na stacjach. Zbadano próbki z prawie 1,8 tys. stacji paliw oraz z prawie 800 stacji LPG w całym kraju.
jechałem do Łęcznej a że mało wachy w baku ( jeszcze nie zaświeciła się rezerwa) postanowiłem zatankować na lecfelku. Cena dobra wiec czemu nie, szczególnie że wiem że mają dobre paliwo.
Gdy zapali mi się rezerwa w zbiorniku jest jeszcze około 20l paliwa. Gdy tankowałem rezerwa się nie paliła, obstawiam około 25l w zbiorniku. Zbiornik 85l.
Zatankowałem do pierwszego odbicia 67l
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Auto: Audi A4 1.9TDI
Skąd: Ponikwoda Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 109
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 15:16
crOOchy, to jesteś 7l w plecy. Jakiś czas temu była afera na orlenie przy Elizówce bo raz, że mieli chrzczone paliwo a dwa, że była taka sytuacja jak napisałeś. Afere zaczął jakiś gościu z giełdy bo do swojego VW gdzie ma zbiornik 55l wlał 56l a nawet mu się nie świeciła rezerwa jak podjeżdżał do tankowania Później jakaś kontrola sprawdzała stację i była ona zamknięta przez ok tydzień. Teraz już na być podobno ok ale jak jest naprawde to nikt tego nie wie...
crOOchy, to jesteś 7l w plecy. Jakiś czas temu była afera na orlenie przy Elizówce bo raz, że mieli chrzczone paliwo a dwa, że była taka sytuacja jak napisałeś. Afere zaczął jakiś gościu z giełdy bo do swojego VW gdzie ma zbiornik 55l wlał 56l a nawet mu się nie świeciła rezerwa jak podjeżdżał do tankowania Później jakaś kontrola sprawdzała stację i była ona zamknięta przez ok tydzień. Teraz już na być podobno ok ale jak jest naprawde to nikt tego nie wie...
Stacja w Elizówce to nie jest stacja Orlenu, ktoś po prostu świadczy tylko usługi dla PKN Orlen. Poza tym już dawno słyszałem bardzo złe opinie na temat tej stacji i aż dziwne, że Orlen nie rozwiązał jeszcze umowy z tą stacją. Z resztą widać nawet na wydruku z paragoniarki, że to nie Orlen, tylko jakieś "sto jezior" czy coś...
Tak nawiasem mówiąc to nowa stacja na wlocie do Łukowa od strony Radzynia to też nie jest Orlen tylko jakiś prywaciarz, ale jak tam jest z jakością paliwa to nie wiem, więc się nie wypowiem.
Auto: Audi A4 1.9TDI
Skąd: Ponikwoda Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 109
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 19:30
jerry84, no może i to Orlen nie jest, ale szyld, orzełek itp jest Ja się tankuję na Shellu koło olimpu od jakiegoś czasu i uważam, że jakość paliwa jest ok. Oczywiście mówię tylko o Diesel V-power bo to tankuję
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 18:22
ja tankuje LPG i chyba na unii lubelskiej w LUKOILU przewalaja na litrach... raz ze mimo ze nie jest pusto leja wiecej niz na innych a dwa ze na tym paliwie od nich przejezdzam mniej...
Jaqub, jestem tego samego zdania, tankuje lpg pod carfurem na witosa jest ok tylko ze jest brudny w filterku osadza sie rdza, co 3-4mies czyszczenie lub wymiana
jechałem do Łęcznej a że mało wachy w baku ( jeszcze nie zaświeciła się rezerwa) postanowiłem zatankować na lecfelku. Cena dobra wiec czemu nie, szczególnie że wiem że mają dobre paliwo.
Gdy zapali mi się rezerwa w zbiorniku jest jeszcze około 20l paliwa. Gdy tankowałem rezerwa się nie paliła, obstawiam około 25l w zbiorniku. Zbiornik 85l.
Zatankowałem do pierwszego odbicia 67l
takie liczenie jest o kant ch.ja potluc
Nieraz w baniaki tam tankowalem i nei widzialem by byly jakies odchylenia
na SCANII mamy 100% dobre paliwo, w te duże mrozy nie było aut które by stanęły po zatankowaniu 'naszej' ropy. Przywożą ja przeważnie z rafinerii Schwedt w Niemczech oraz z ORLENu z Zemborzyckiej, tak jak i Pb95. Tankują się u nas samochody salonowe Danelczyka i jakby było coś nie tak to by nam jaja pourywał