Auto: 80q Competition
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 12:27
tomir87 zdarzają się i takie przypadki, nie ma się czym przejmować. Niemcy inaczej podchodzą do tematu, jest grono, które olewa ASO. Po prostu dobrze sprawdź mechanicznie samochód, jak masz możliwość podepnij VAG-a i skorzystaj z miernika lakieru. Sprawdzałeś też czy auto ma wlepkę w bagażniku we wnęce na koło, to ważna sprawa.
Przemierzyliśmy go całego i wygląda ze nic nie było kombinowane, jedyne miejsce którego nie dotknąłem miernikiem to właśnie pas tylny i podłoga bagażnika bo zamarzł i "nie mogli" go otworzyć ale to się nadrobi jak Tomir pojedzie mechanikę sprawdzać, powiedz tylko co to za naklejka i gdzie dokładnie powinna się znajdować?
http://foto.vwgolf.pl/golf/wlepka.jpg
Coś w tym stylu powinno być pod wykładziną w bagażniku, w jak dobrze pamiętam to na lewej stronie wnęki na koło zapasowe. Miło by było gdyby była do tego książka serwisowa z taką samą nalepką (ale tu serwisu nie ma). Dodatkowo oznaczenie silnika możesz porównać z tym na obudowie rozrządu. A tak z ciekawości to ile na mierniku wyszło?
Jak dobrze pamiętam to cala buda miedzy 120-150 , progi na konserwie 700-800 , wnęki wszystkie nie przekroczyły 100 mikronów nie wiem tylko jak ten bagażnik ale to się sprawdzi jeszcze.
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 00:18
kylo 125 napisał/a:
http://foto.vwgolf.pl/golf/wlepka.jpg
Coś w tym stylu powinno być pod wykładziną w bagażniku, w jak dobrze pamiętam to na lewej stronie wnęki na koło zapasowe. Miło by było gdyby była do tego książka serwisowa z taką samą nalepką (ale tu serwisu nie ma). Dodatkowo oznaczenie silnika możesz porównać z tym na obudowie rozrządu. A tak z ciekawości to ile na mierniku wyszło?
Dokładnie jak się nie mylę jest to prawej stronie wnęki. To jest bardzo ważna rzecz, książka może być lub nie, ale brak tej naklejki stanowi już w jakimś stopniu problem. Każdy z kodów w naklejce coś oznacza. Najprostsze na górze typ silnika i skrzyni biegów, te niżej dodatkowe wyposażenie etc.
Bardzo ładnie pokazał miernik, aż dziw. Oglądajcie i nie ma co się zastanawiać jak dobre auto.
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 23:18
tomir87, też mam Golfa IV i to prawda bagażnik lubi przymarznąć, a jest tam mikro styk więc lepiej się nie siłować. Sprawdź też czy chodzi tylna wycieraczka i spryskiwacz tylnej szyby. To uciążliwa wada.
okazalo sie ze golf jest z włoch to ja zle zrozumialem... pozatym na VAS-ie nic nie wyszlo... mechanik uznal ze woz spoko;) jest kilka rzeczy do poprawki bo jest praktycznie caly poobijany i jak kazy uzywany nie do konca doskonaly .................................................... ale WZIALEM i juz sie ciesze bo w sobote go odbieram oplaconego i gotowego do jazdy
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 23:42
tomir87 napisał/a:
okazalo sie ze golf jest z włoch to ja zle zrozumialem... pozatym na VAS-ie nic nie wyszlo... mechanik uznal ze woz spoko;) jest kilka rzeczy do poprawki bo jest praktycznie caly poobijany i jak kazy uzywany nie do konca doskonaly .................................................... ale WZIALEM i juz sie ciesze bo w sobote go odbieram oplaconego i gotowego do jazdy
Auta z Włoch są lekko nie pewne, nie mają żadnej przeszłości, dziwny kraj. W VW nie ma bazy właśnie m. in. z tego kraju. Kolego byłeś na VAS-ie czy chodziło o VAG?
Tak poza konkursem gratuluje auta. Mocne, a może być dużo mocniejsze. Tylko ciekawi mnie przesiadka z tak wypasionego Mercedesa na tak oklepanego Golfa. Możesz zdradzić powód?
na VI na pewno nie bedzie robiony jak zawsze pomylka...
powiem tak mercedes byl i jego czas mina a golf ma byc czyms w koncu racjonalnym i do pracy(w miare mozliwosci i modow) a do lansu itd znajda sie wozy w garazu
a jesli chodzi o VAS to kolega ze mna pojechal a ma go u siebie w warsztacie i zwial go ze soba (auto perfekt na zwiazkowej polecam ten serwis)
wuju naprawde kupilem swetr