jak w temacie jako że dorobiłem sie ciężką pracą drugiego telewizora w domu mam pytanie,mam cufrowy polsat,dekoder jest w slonie a drugi telewizor w sypialni,czy jest możliwość aby dekoder obsługiwał 2 telewizory?da sie to jakoś zrobić?bo troche głupie wydaje sie kupywanie drugiego abonamentu......
może i by dało rade, ale byś był uzależniony od tego dekodera. tzn na drugim telewizorze leciało by to samo. Cyfrowy polsat ma teraz taką oferte ze jak weżmiesz dekoder ze wszystkimi programami to dają Ci drugi dekoder gratis. Płacisz wtedy abonament 70zł. Wiem bo rodzice brali 2 tygodnie temu
Auto: ropniak
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 18:23
Mrówa,ja mam dwa dekodery i tak jest najlepiej.Jeden mam za 30pare złotych a drugi za 9.99zł.Zawsze jak Ci bardzo zależy żeby coś obejrzeć można strzelić podmiankę.Bierz drugi za 9.99zł to jest tylko 120zł rocznie.
musisz miec konwerter podwojny (czy jak to sie tam nazywa) od tego dwa oddzielne kable do dwoch tunerow. splitter w ktory wkladasz ori karte a z niego albo przez bluetooth albo zwyklymi kablami telefonicznymi do kart "podrobek" idzie to co w ori karcie. tak jest w cyfrze i pewnie podobnie w polsacie. co do legalnosci to jesli korzystasz w jednym gospodarstwie domowym i oplacasz abonament to jest 100% legalne. sa salony gdzie proponuja takie rozwiazanie tylko za splitter krzycza 5x wiecej niz na allegro. splitter + karty (na kabel) mozna kupic juz za ok 100pln, do tego drugi tuner + konwerter. i w ten sposob mozesz ogladac niezaleznie rozne kanaly...
Auto: A4//grande P.
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 22:27
polsat nie ma w ofercie multi room-u który jest w cyfrze do tego te dekodery z brakiem możliwości ingerowanie w listę kanałów i te sparowane karty z dekoderami których nie można rozdzielić co uniemożliwia użycie spllitera jak jest w cyfrze- niestety nie można rozdzielić niezależnie jednego abonamentu.
ile osób będzie korzystać z tego abonamentu? bo jeżeli np. Ty z żoną to można użyć "sat sender" i mieć w salonie tv i w sypialni.
Auto: A4//grande P.
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 20:08
no i właśnie zależy co sie chcę oglądać w TV, cyfra nie ma w ofercie żadnego kanału polsatu (polsat sport, polsat, polsta2, polsat futbool, polsat play, polsta cafe, polsat info, polsat sport extra, polsta film, polsat jim jam) na o co sie z tym wiąże dużo sportu, no ale w cyfrze dużo więcej kanałów filmowych, chociażby universal. sam mam polsat i przez pewien czas sprzedawałem polsat no i dużo osób rezygnuje właśnie z tej platformy przez to że nie da się podzielić jednego abonamentu na kilka telewizorów...no ale taka polityka firmy