Wysłany: Wto Mar 09, 2010 22:25 Brak dokumentu OC podczas kontroli policji
jak w temacie,zostałem dziś zatrzymany za jazde zgodnie z przepisami......(naprawde jechałem powoli ) i niemiałem przy sobie ani dowody rejestracyjnego ani kwitka z OC(oczywiście jest ono ważne) i po niemiłej rozmowie zostałem poinformowany że autem sie niemoge dalej poruszać..... czy tak to jest czy nie? bo słyszałem różne opinje.
no dokładnie z tym mandatem sie zgadza po 50zł za brak kazdego,to ok,i tak nieprzzyjołem bo zachowanie pana ''policjanta'' z wejscia było tragiczne!! podszedł do szyby fakt przedstawil sie i zapytał o dokumenty,ale jak wyciągnołem z portfela dokumenty(NIE OD TEGO AUTA przez pomyłke)to mi je poprostu WYRWAŁ z ręki i zaczą iść do sreberka,krzyczałem że to nie te dokumenty ale niezwracał na to uwagi i poszedł dalej po kilku chwilach przyszedł i z krzykiem do mnie że to niesą dokumenty od tego auta ja mu na to jakbyś uszy czyścił to może byś usłyszał że to mówiłem zaraz po tym jak mi dowód wyrwaleś jednym słowem parodia
Ja coś kiedyś słyszałem, ze masz 3 dni na dostarczenie dokumentów nie wiem ile w tym prawdy i nie pamietam juz od kogo to słyszałem Ja też kiedyś zapomniałem tylko ze zostałem zatrzymany "na postoju", paląc sobie papieroska z kolega który został zapytany tak:"długo sie znacie? mozesz potwierdzic, ze to jego samochód?" po twierdzacej odp. kumpla miło sie pożegnali i dowiedzenia...ale to niestety pierwsze i ostatnie moje spotkanie z panami P. w przyjemniej atmosferze
według mnie nie powinni ci zabronić dalszej jazdy
sprawdzają dokumenty ,a jak byś nie posiadał oc to wtedy masz ciepło ,a za brak przy kontroli dostajesz tylko 50 zł mandatu
Auto: ropniak
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 23:10
W tamtym tygodniu w programie "Uwaga pirat" zatrzymano panią co tez nie miała żadnych dokumentów.Sprawdzoną ją przez radio,dali mandat i pojechała dalej.Tyle widziałem .
Duzo zalezy od milicjanta, ktory zatrzyma ! jeden wlepi mandat i jedziesz dalej, a drugi bedzie chcial odholowac samochod albo ktos bedzie musial dostarczyc dokumenty.
ta, a humor wspomnianego wyzej milicjanta zależy od tego czy żona mu dała czy nie.. i tak dalej się ciągnie historia.. prawo które każdy egzekwuje jak mu się tylko podoba.
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców.
za brak dowodu rejestracyjnego i oc dostajesz 50zł mandatu i możliwość dojechania do domu na w/w mandacie. wiem, bo w niedziele dostałem takowy od straży granicznej. żadnych problemów nie sprawiali.
i pytałem czy gdyby mnie zatrzymała policja czy było by tak samo, powiedzieli że tak.
później podają Ci miejsce na okazanie dokumentów i tyle.
[ Dodano: Wto Mar 09, 2010 23:47 ]
w sumie zależy na jakiego h*ja trafisz też..
Jak jechaliśmy nad jeziorko koleszka miał to samo. Zadzwonił do laski, przywiozła mu dokumenty i z wielkimi hallo pojechaliśmy dalej. Nawet normalnie z nimi porozmawiać nie mógł.
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 06:32 Re: Brak dokumentu OC podczas kontroli policji
Mrówa napisał/a:
jak w temacie,zostałem dziś zatrzymany za jazde zgodnie z przepisami......(naprawde jechałem powoli ) i niemiałem przy sobie ani dowody rejestracyjnego ani kwitka z OC(oczywiście jest ono ważne) i po niemiłej rozmowie zostałem poinformowany że autem sie niemoge dalej poruszać..... czy tak to jest czy nie? bo słyszałem różne opinje.
50 zeta za brak kwitu plus wniosek do FG o ukarania , FG przysyła kwit aby w ciągu 30 dni przesłać kopię polisy albo wpłacić kase na ich konto
możesz jechać dalej
przepisy się zmieniły i akurat widzimisię psa nie ma wiele znaczenia .
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Ostatnio zmieniony przez Paweel Czw Mar 11, 2010 13:21, w całości zmieniany 1 raz
dokladnie jak napisal Paweel.
Ja mialem taka sytuacje z przyczepka ale jeszcze na starych przepisach i mi ja zholowali (50pln mandat, 150laweta, 10pln 1sza doba parkingu + ok 6-7 godzin zeby wszystko zalatwic)... dobrze ze zmienili przepisy bo parodia (zwlaszcza ze przyczepke wtedy odwiezli mi jakie 2-3 km od miejsca gdzie mnie zatrzymali)...