hahaha...
proszę Cię, to Ty się zachowujesz jak dziecko a nie ja...
koniec OT z mojej strony.
z tego co wiem teraz w chełmie ma być darmowy kurs na operatora koparko ładowarki, ale więcej szczegółów nie wiem, poza tym że trzeba chyba być zatrudnionymw firmie która zajmuje się tym, żeby był za friko
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Rob uprawnienia SEP i idź zakładać elektrykę w domach. trochę czasu i sie nauczysz to robić Dobra robota i w miarę opłacalna. Z czasem będziesz mógł robić inne kursy podwyższające twoje kwalifikacje zawodowe, a co za tym idzie będziesz więcej zarabiał:) 2 tyg temu byłem na szkoleniu dotyczącemu montażu i instalowania bram automatycznych. Szkolenie to normalnie kosztuje ok 500zł. Następne to chce zrobić to uprawnienia pomiarowe i dozór. Oba zwiazane z elektryką. Dzięki temu bede już mógł sam wszystko robić włącznie ze sprawdzeniem i oddaniem zalożonej elektryki w domu przeze mnie.
Wiadomo że jeśli pracujesz w jakiejś firmie to szkolenia praktycznie masz za darmo bo finalizuje to firma.
mam kat C zrobioną, ale jeszcze nie szukałem miejsca na tym stanowisku, aczkolwiek kolega ma rozeznanie, wcale kolorowo z tym nie jest
inny kolega zrobił kurs na instruktora i dlugo nie musiał szukac pracy, teraz robi w kulce
nie wiem ile który ma za godz płacone, wiem że w jednej firmie kierowca C ma 10zł/h...
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Auto: Galant
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:09
Ok. 10 zł za godzinę jako instruktor. 20-25 jak masz własny samochód. Wiem, że na jesieni szukali instruktorów na masę. Kumpel jak zrobił to na początku w 3 firmach jeździł. Na pewno jeśli znajdziesz pracę z kat. C to zarobisz więcej. Tylko musisz sobie odpowiedzieć jeszcze na pytanie czy chcesz uczyć ludzi. To nie takie proste, a jeśli planujesz odsiedzieć jazdy gadając przez telefon jak robi większość małolatów to lepiej daj sobie spokój.
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
no i czy starczy Ci cieprpliwosci. jeszcze niedawno jak jazdy mialem to wracalem z poreby pod zamek z inna kursantka (tzn ja z tylu) 40min.... kurka dostawalem patrzac sie na to co ona robi, a jakbm byl instruktorem to bym wysiadl albo sie z nia zamienil ;d
Z pracą na C nie jest łatwo, no nieco o tym temacie wiem A poza tym jeśli chciałbyś jeździć na krótkie dystanse wywrota/grucha, to niestety, ale trzeba sie przygotować, że to bedzie praca raczej sezonowa
Rob uprawnienia SEP i idź zakładać elektrykę w domach. trochę czasu i sie nauczysz to robić Dobra robota i w miarę opłacalna. Z czasem będziesz mógł robić inne kursy podwyższające twoje kwalifikacje zawodowe, a co za tym idzie będziesz więcej zarabiał:) 2 tyg temu byłem na szkoleniu dotyczącemu montażu i instalowania bram automatycznych. Szkolenie to normalnie kosztuje ok 500zł. Następne to chce zrobić to uprawnienia pomiarowe i dozór. Oba zwiazane z elektryką. Dzięki temu bede już mógł sam wszystko robić włącznie ze sprawdzeniem i oddaniem zalożonej elektryki w domu przeze mnie.
Wiadomo że jeśli pracujesz w jakiejś firmie to szkolenia praktycznie masz za darmo bo finalizuje to firma.
Takie jest moje zdanie na ten temat
Dobrze gadasz.Pracuje w tej branży,wiadomo elektryk to nie szewc i ten zawód się rozwija ale i samemu trzeba się rozwijać.Elektryka w domkach jednorodzinnych,automatyka-bramy itp,domofony,alarmy i róznego rodzaju cuda niewidy a zarobki same rosną.
_________________ بحضور رئيس الجمهورية البولندية ليخ كاتشينيس ورئيس مجلس الوزراء دوشالأرا
A co powiecie na spawacza/ ślusarza. Kursy są dość drogie, ale z tego co mówił kolega pieniądze są dobre i szybko się zwraca za kurs. Ma ktoś z tym styczność lub znajomych w owej branży?
Auto: A4//grande P.
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 13:23
word organizuje kursy dla instruktorów, cena kursu 2000zł i do tego 60zł egzamin, trwa 215godzin (3 m-ce)...trzy razy dzwoniłem do wordu żeby sie dowiedzieć więcej i trzy razy zajęte
dobry byłby kurs diagnosty samochodowego tylko potrzebuje dwóch lat praktyki w warsztacie