No i widzicie, że miałem rację co do osiągów automatu. Ja nie chcę piszczeć na światłach itd bo od tego mialem bmw. Chcę mieć porządny samochód, który na trasie przy prędkości 100 km/h śmiało wyprzedzi a nie będzie się zastanawiał kiedy to zrobić. Nie mam zamiaru uciekać przed serwisowaniem. Jeszcze raz powtórzę, że ten samochód miała by przejąć moja mama ( wielbicielka automatów). Możecie zaproponować też inny samochód w benzynce i z dobrym automatem.
_________________ Dojechać z puntku A do punktu B, ale w dobrym stylu
Auto: 80q Competition
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 13:06 Re: Honda accord 2,4 ivtec sedan generacja VIII czyli najnow
whiteraben001 napisał/a:
Z tego co wyczytałem automat ma przyśpieszenie do setki mniejsze aż o 2 sekundy co jest dużą różnicą.
Odwrotnie większe o 2s. Myliłeś się lub źle napisałeś.
Ja Ci polecam wcześniej wymienione A4 B8 lub poczekać na nowego Passata (technologia co A4 a cena niższa) będzie po wakacjach. Tam masz dużo lepsze automaty jeśli o to Ci chodzi głównie.
bodek Dzięki Niestety większość jest już za droga, Insygnia mi się nie podoba, Superb to już dla starego faceta raczej, a z tego co pisał kolega gornik nowy passat ma być po wakacjach ( lepiej nie kupować z końca produkcji). Muszę gdzieś poszukać dokładniejszych danych na temat przyśpieszenia accorda w manualu i automacie (60-100 /120 km/h).
_________________ Dojechać z puntku A do punktu B, ale w dobrym stylu
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 15:07
whiteraben001, umow sie na jazd probne a jesli nie maja to poszukaj moze ktos sprzedaje takie auto (taka konfiguracja)... przejedziesz sie i bedziesz mial wyobrazenie... jesli chodzi o jazde w trasie to raczej tak jak pisalem wczesniej nie bedziesz mial duzej roznicy miedzy manualem a AT... jesli AT w hondzie ma 5 biegow to mniej wiecej bedzie podobnie jak przy normalnej 5cio biegowej skrzyni manualnej!
Manualna skrzynia biegów / automatyczna skrzynia biegów
Prędkość maksymalna (km/h) 227 / 227
Przyspieszenie 0-100 km/h (s) 8,1 / 9,7
Elastyczność 60-100 km/h na 4 biegu (s) 7,9 / 6,4