ja 318i 180 km i sie pojawiła vectra i 10 pkt i 500zł heheh da sie mandaty na raty płacic ?
od razu mogłeś poprosić o rozbicie mandatu na raty a jak nie to możesz pójść nawet na komende i powiedzieć że nie jesteś w stanie spłącic całego mandatu na raz i prosisz o rozłożenie go na raty albo poczekaj i nie płać troche przyjdzie komornik i powiesz mu ze nie masz kasy i będziesz spłacał mu po 50zł miesięcznie ale nie wiem czy to jest opłacalne bo naliczy sobie odsetek troche.
_________________ Gieorgij z You can dance napisał/a:
[quote="Gieorgij"]A do.je.bać ci?[quote]
ja 318i 180 km i sie pojawiła vectra i 10 pkt i 500zł heheh da sie mandaty na raty płacic ?
od razu mogłeś poprosić o rozbicie mandatu na raty a jak nie to możesz pójść nawet na komende i powiedzieć że nie jesteś w stanie spłącic całego mandatu na raz i prosisz o rozłożenie go na raty albo poczekaj i nie płać troche przyjdzie komornik i powiesz mu ze nie masz kasy i będziesz spłacał mu po 50zł miesięcznie ale nie wiem czy to jest opłacalne bo naliczy sobie odsetek troche.
Albo poczekaj sami sobie odbiorą ze zwrotu podatku o ile będziesz posiadał owy... mi przez pół roku nie naliczyli odsetek tylko koszty egzekucyjne w wysokości 24 zł za 2 mandaty
da sie . idziesz do urzedu wojewódzkiego w lbn i idziesz do pokoju (nie pamiętam jaki numer) Prosisz o rozłożenie mandatu na raty. Kobieta tam pracująca mówi Ci abyś napisał podanie dlaczego nie możesz od razu spłacić całości. Piszesz ze nie pracujesz i jesteś na utrzymaniu rodziców i prosisz o rozłożenie mandatu na 10 miesięcy po 50 zł.. W miedzy czasie musisz przelać im na konto 10 zł.
Jeśli podanie rozpatrzą pozytywnie dostaniesz list polecony z datami do spłaty mandatu. Na zapłate pierwszej raty masz miesiąc czasu od dostania listu