FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwie sprawy
Autor Wiadomość
noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Auto: Galant
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 15:21   Dwie sprawy

Szukałem, ale nic nie znalazłem więc piszę nowy temat.

1. Do mojego auta, ze względu na oszczędność nie tylko prądu, ale i żarówek (które palą się jak pojeb...) chcę kupić światła do jazdy dziennej. Ma ktoś już jakieś doświadczenia w tym względzie? Na allegro rozpiętość cenowa jest dość spora, a ceny w sklepach są dużo wyższe. Najlepiej żeby były jak najtańsze bo chodzi tylko o to, żeby się niebieskie nie czepiały.

2. Znalazłem dzisiaj na stronie Play'a transmiter FM od Nokii w dobre cenie (49PLN). Chciałbym zasięgnąć opinii czy ktoś już używał czegoś takiego i jak to działa. Ja osobiście kiedyś nabyłem na alledrogo jakiś szit i gówno było słychać. Jakość jeszcze gorsza. W nawigacji (Nokia 500) też jest wbudowany nadajnik - słychać lepiej niż w tamtym, ale jakość dźwięku nie powala. Ciekaw jestem czy to od Nokii będzie robiło różnicę. Wydaje mi się, że taka firma jak Nokia nie wypuści czegoś gównianego na rynek i jakieś tam normy to spełnia. Może ktoś już z czymś takim miał do czynienia. Dobrze by było, żeby grało tak jak normalne radio.

Dziękuję za porady i opinie :)

kroli 
drifter

Auto: FWD & RWD
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 16:46   

noPROBlEm napisał/a:
1. Do mojego auta, ze względu na oszczędność nie tylko prądu, ale i żarówek (które palą się jak pojeb...) chcę kupić światła do jazdy dziennej. Ma ktoś już jakieś doświadczenia w tym względzie? Na allegro rozpiętość cenowa jest dość spora, a ceny w sklepach są dużo wyższe. Najlepiej żeby były jak najtańsze bo chodzi tylko o to, żeby się niebieskie nie czepiały.

poleci Ci dowód jak ich jakoś nie przerobisz bo będą Ci się tylko przód świecił a tył nie

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 16:58   

ok a jesli w aucie automatycznie po odpaleniu wlaczaja sie pozycje (w canadzie niby swiatla do jazdy dziennej) to mozna z nich korzystac jak ze swiatel do jazdy dziennej?

danoninhio 
Widać, że się stara

Auto: 323F
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 17:35   

kroli napisał/a:
noPROBlEm napisał/a:

poleci Ci dowód jak ich jakoś nie przerobisz bo będą Ci się tylko przód świecił a tył nie

chyba już się zmieniły przepisy, i pozycje z tyłu nie muszą się świecic razem z dziennymi

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 17:48   

Zmieniło się w tamtym roku. Światła do jazdy dziennej muszą mieć tylko homologację, a z tyłu nie musi nic się świecić.

Boczek 
drifter
What the fuck? o.O

Auto: Coupe
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 18:41   

ale to brzydko wygląda :/ te całe światła jazdy dziennej :/

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 20:49   

Jak byś co 2 miesiące wydawał 40 zł na żarówki to byś inaczej myślał:P

Zresztą co w tym brzydkiego? Zobacz, że w nowych Mechach jest to w standardzie - może "ciut" lepiej wykonane, ale jest. Na pewno wygoda i oszczędność. Niech spali mi 100 ml paliwa mniej to po n kilometrach się zwróci. Nie mówiąc już o kosztach H7-ek.

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 20:57   

Znajomy kupił transmiter FM co prawda nie Nokia tylko jakiś za 40zł z alledrogo i też lia ,szumi .Ja się jeszcze nie spotkałem z dobrym odbiorem na tych sprzętach.Lepsza jakość był z MP3 i tą kasetą wkładaną chociaż też jakości nie było,ale było lepiej.

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:03   

No ale nie uważasz, że skoro Nokia wydała to na świat to nie powinno być szitu...? Chociaż ten nadajnik z Nawigacji (w sumie też Nokia) lipny...

Chyba trzeba przeszukać zasoby wuja Google...

_Rafi_ 
streetracer

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:10   

Ja nadajnika GPS byłem zadowolony firmy Nokia.Te wbudowane teraz szukaja mi pierwszy raz z 10min sygnału,zanim mnie namierzą .Możesz spróbować,jak nie trudno będziesz tylko litre w plecy :D .

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:17   

Tak czytam trochę na innych forach o tym, ale opinie nie są najlepsze. Tzn, jak zestaw głośnomówiący się sprawdza, ale do muzyki średnio. Chyba w końcu trzeba zmienić opinię o fabrycznych radiach samochodowych i kupić coś innego :( !

_Rafi_ 
streetracer

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:21   

Te nowe radia fabryczne są o niebo lepsze co kiedyś,sam miałem dylemat i wsadziłem ori CD BMW ,a okazuje się że to tylko napis ,bo naprawdę to jest naklejka Alpine na pupci.

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:25   

No ja też mam ori, ale ze względu na to, że nie muszę go targać ciągle ze sobą (tzn. panelu). Niestety jest to kaseciak więc lipa totalna. Zastanawiałem się nad zakupem ori CD, (ok. 150-180 PLN) ale za taką kasę używkę kupować :/ . Jak kupię nie ori to wyświetlacz mi nie będzie współpracował z tym radiem. I cha go wie co robić :roll: bo znudziło mi się słuchanie radia, a mam parę fajnych płytek, których nie mam kiedy posłuchać...

Tak się teraz zastanawiam, co za debil kupuje w 2005 roku samochód z radiem na kasety :wow:

_Rafi_ 
streetracer

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:27   

Ciesz się ,że tylko tyle do Ciebie używka kosztuje ORi,zobacz po ile są CD do e39,to jest kosmos dopiero,ale wiedzą,że jak chce się zmienić na inne to trzeba całą konsole zmieniać i rezygnować z telefony,komputera OBC itp.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:30   

ja kiedys mialem ORI "kasete przejsciowke" sony za ponad 100pln i naprawde dawala rade z discmanem... ale to bylo prawie 10 lat temu :spoko:

Odpowiedz do tematu