Auto: Astra F i G / Clio 2
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:54 problem / zapytanie
a wiec niedlugo zakladam opony na felgi i mam problem
z tyłu mam 9,5j i na tył chce naciagnac 215/45r17 i tył tak zostanie
ale mam problem z przodem bo mam 8,5 J i chce naciagnac 205/40r17 czy na przodzie taka naciagnieta opona będzie bezpieczna oczywiscie zwracajac uwage ze bende uwazac na dolki itp ?
[ Dodano: Sob Mar 27, 2010 21:55 ]
aaa i jeszcze jedno gdzie naciagne opony tanio i dobrze
_________________ Astra G coupe 2.0 Turbo po wirusie
kondzio233, też rozważałem różne opcje. Rozmawiałem np. z duo, który na 9" miał bodajże 195 - to jest już ekstremalne podejście. Zdarzało się, że się zsunęła oponka. 205 na 8,5 " i 215 na 9,5" jest na pograniczu moim zdaniem. Jak szybko masz zamiar latać w zakrętach i łukach to odradzam Ci coś takiego. Ja w końcu zdecydowałem się na 215 na 8,5".
wszystko zalezy od tego ile bedzie cisnienia... zeby sie nie zsuwala trzeba jak najwiecej, ponad 3 najlepiej 3.2-3.4 to raz ale to przeklada sie na prace opony a raczej jej brak wiec wszelkie dolki sa duzo grozniejsze.
kondzio233 napisał/a:
aaa i jeszcze jedno gdzie naciagne opony tanio i dobrze
dobrze? chodzi tylko o to zeby je zalozyc, nie porysowac felg... jak juz beda zalozone to kwestia tylko cisnienia...
kondzio233, jak ograniczasz się do miasta to tak, ale wystarczy, że ruszysz tyłek na Warszawę czy Lubartów. Jest ładna obwodnica można przycisnąć, a w zakręcie gwint jest idealny przy ładniej nawierzchni. Z resztą po co Ci IC, który zamontowałeś? Do lansu chyba nie koniecznie.
Ja mogę polecić Ci Pana Waldemara Wrześniewskiego z ulicy Zbożowej 28A. Sam u niego zakładam na 9" 215/40 i powietrze nie uciekało wszystko było ok. Rantów nie porysowali
ja tam juz nigdy nie pojade/lubartowska bo mi zasrance porysowali felgi w smarcie (przy zakladaniu na wywazarke (nie trafil w dziure)... i sciema ze tak bylo
Cytat:
Jaqub, wiesz gdzie mi nalozona opony na felgi
w zasadzie wszedzie ale kolega z forum bmw ma wulkanizacje i naprawy biezace w swidniku (gdzies tam na bazie spoldzielni) i wie o co chodzi w tym temacie..
Tu masz numer do niego:
Patryk 509218390 powiedz ze od Jaqub'a to moze jeszcze jakis rabat da... ogolnie to ostatnio tylko do niego jezdze z kolami...