Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:07 A4 B5 1.8 ADR- naprawa czy wymiana?
Witam, dzisiaj miałem awarie i scieło mi klina na wale a co za tym idzie pogieło zaworki itd. Mój silnik ma 230tys.km. mam go 5 lat ale nie wiem czy poprzedni własciciel nie cofnoł troche licznika.
Czasami sie zdaża że musze dolac troche oleju i własnie nie wiem czy robić głowice czy kupic cały silnik z mniejszym przebiegem - kasa ta sama....
Boje sie że naprawie głowice a za 30tys poleca panewki albo pierscienie...
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:26
dopoki nie bedzie wszystkiego na wierzchu nic sie nie dowiesz... jak zrobisz swoj silnik bedziesz wiedzial co i jak a jak kupisz to nigdy nie masz pewnosci...
Nigdy nie miałem z nim problemów aż do teraz.....no zobaczymy w poniedziałek go rozbiore i napisze co tam ciekawego zobaczyłem.....jak pierscienie i panewki w porządku to go bede robił...
_________________ To moje Audi....100% zadowolenia
Dzieki za pomoc i podpowiedzi...wymieniłem już silnik, no niestety nie na turbo tylko na 1.8 wolnossący ale już APT z 99r....i już smigam jeszcze tylko kilka poprawek i bedzie gitara...
_________________ To moje Audi....100% zadowolenia
1.8 20V APT PDW oprócz skóry, fele 17"
Ostatnio zmieniony przez Piotrunio@ Sob Kwi 03, 2010 14:22, w całości zmieniany 1 raz