Gdzie podejma sie wyciecia dziury w dachu? jesli nie znajde chetnego zakldau sam wytne z tym ze bedzie trzeba przyinwestpwac w dobrym brzeszczot do wyrzynarki ktos ma jakies doswiadczenie w tym wzgledzie? mam kompletny nieuzywany uniwersalny szyber i chce go wrzucic do hultaja...
górnik czego odradasz ,ciekną ,rdzewieją czy co się z nimi dzieje ...miałem szyber w 100 i to była piękna sprawa
Mam klimatronic co prawda ,ale szyber musi być ,tylko wytłumacz mi dlaczego odradzasz ??
_________________ Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
Auto: 80q Competition
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 08:51
dawidjey napisał/a:
górnik czego odradasz ,ciekną ,rdzewieją czy co się z nimi dzieje ...miałem szyber w 100 i to była piękna sprawa
Mam klimatronic co prawda ,ale szyber musi być ,tylko wytłumacz mi dlaczego odradzasz ??
Podstawowa sprawa to rdza i naruszenie oryginalnego ocynku. Kolejna, że nie fabryczny będzie podnoszony do góry lub chamsko odsuwany do tyłu (nie schowa Ci się w dach). Poza tym po jakimś czasie zacznie przeciekać, trzeszczeć i skakać na dołach. Jak szyber to niestety tylko fabryka. Chyba, że na sztukę właśnie w jakimś tani aucie do latania.
Dzieki za wytłumaczenie...rzeczywiscie zapomniałem ,że fabrycznie chowa się szyber
Nie bede robił fuszerki w takim razie i temat odpuszczam.
Dzieki za info
_________________ Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 11:02
mozna sobie wrzucic szyber za 2 tys i miec full opcje... nic nie trzeszczy (bo niby czemu?, wlasnie szyber usztywnia dach), nie cieknie i jak jest dobrze zalozony to nie rdzewieje, wczesniej fabryczny zardzewieje bo zatkaja sie kanaliki odprowadzajace wode...
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 16:46
mattey, fabrycznie montowane szybry sa do innych dachow, poza konstrukcja o ktorej wspomnial gornik, roznica tez jest w tym ze maja odprowadzenie wody specjalnymi wezykami do progow...