te co pokazałeś to bieżnik KLEEBER i mam takie ale ori
TARGUM według mnie robi dobre gumy
A na bieżnikowanych TARGUMach (zimowe 4 szt bo quattro) latałem 170 km/h na swoim C4 i nic się nie odklejało, więc zależy jak co komu się trafi.
Jeżeli chodzi o lato to myślę że lepiej jest kupić ori opony, a jeśle chodzi o zimę to i regenerowana się sprawdzi czasem lepiej niż najtańsza zimówka.
Pozdrawiam
_________________ Jest Quattro, Jest dobrze, Nie ma Quattro, Jest wanna!
Wanna Klub Polska --OOOO--
Co tu gadać co tu kryć nie da się bez jazdy żyć!!!!
Auto: Audi 80 B4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Kwi 2005 Posty: 82
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 23:34
Ja korzystałem już z opon profila i margum i polecam margum jest lepsza profil po jednym sezonie, prawie ich nie ma, margum jest trwalszy, ale i tak jak nalewki to tyko na zimę w lecie się przegrzewają
A opon nie kupuj w wulkanizacji tylko na szrotach tam można kupić lepsze
_________________ Zakład Blacharsko Lakierniczy Mechaniki Pojazdowej
Lublin ul. Wertera 1 B 601-23-80-57
Auto: Pomoc Drogowa
Skąd: Węglin Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sty 2005 Posty: 337
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 17:54
Jeżeli chodzi o opony bieżnikowane to od zawsze podchodziłem sceptycznie do tego tematu. Jednak zdarzyło się tak że pewnej zimy zakupiłem opony bieżnikowane firmy Profil ProSnow 790 i oprócz tego że opony są dość głośne złego słowa na nie nie powiem. Opony miałem trzy sezony po czym sprzedałem auto z tymi oponami i nadal nieźle się spisywały. Na śniegu spisywały się lepiej od niejednej opony firmowej natomiast po dużych opadach deszczy była to opona dosyć śliska ( ale nie można mieć wszystkiego ). Natomiast na lato chyba nigdy nie założę opony bieżnikowanej
Auto: Audi 80 B4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Kwi 2005 Posty: 82
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 22:52
Zacznijmy od tego, że używane oponki wulkanizacji są sprowadzane jak opony do utylizacji, mimo że są całe i mają bieżnik, ale są stare. A na szrocie kolesie kupują auta całe na części z Anglii czy Niemca i tam oponki nie są zleżałe i nie są stare a najlepiej jak jeszcze są na felgach i dopiero się je zdejmie. Nie raz kupiłem roczne lub dwu letnie oponki
z ładnym bieżnikiem. Nie biorę pod uwagę szrotów gdzie na gminie rozbierają stare wraki lub rozwalone po dzwonie z Polski
_________________ Zakład Blacharsko Lakierniczy Mechaniki Pojazdowej
Lublin ul. Wertera 1 B 601-23-80-57