frekwencja to i mnie zaskoczyła, ogólnie cos tam wiadomo inicjatywa jak najbardziej ma popracie, kandydaci na prezydenta tej wsi zwanej Lublinem nie potrzebni byli wogóle ( bo cóz innego mogli powiedziec przed wyborami nawet Sierakowska powiedziała ze lata na quadzie reszta to wogole jakies nieporozumienie sam nie wiem o czym gadali...ten o kulach to juz wogóle porazka ) widomo ze na przyszły rok kasy na to nie bedzie...nie ma gruntu pod taka inwestycję, za rok i dwa pewnie tez nie bedzie na to kasiory bo niby skąd jak stadion motorowcom budują zeby mieli co rozpier**** mimom wszystko jestem optymistą, oby wiecej takich spotkan to moze cos sie bedzie działo w tym kierunku.
Ale co ma stadion do toru? o stadionie mowi sie od kilku lat i sa zaklepane pieniadze z Unii na jego budowe, a inicjatywa z budowa toru wyszla z miesiac temu.
Teraz przed wyborami to kazdy z kandydatow bedzie mowil, ze taki tor jest potrzebny a po wyborach wszystko ucichnie i beda tylko teksty, ze pieniedzy nie ma na budowe.
inicjatywa budowy toru byla juz dawno ale nikt o tym nie mówił głośno Stadion? ta inicjatywa wyszła jak dobrze pamietam max dwa lata temu i ktos na spotkaniu dzis mądrze powiedział...stadion nie bedzie nam przynosił korzysci majątkowych bedą tylko pompowane w niego pieniadze a tor to wielka aglomeracja która dobrze zarządzana moze znosci złote jaja
Przeciez TOR jest w LBN. Mozna by bylo zajac sie tym co jest. Rozbudowac o to czego brakuje (cale zaplecze, od kibli po jakies trybuny itp). Nie potrzeba w LBN toru na skale wyscigow F1.
Auto: bus
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 09:25
Jaqub napisał/a:
Przeciez TOR jest w LBN. Mozna by bylo zajac sie tym co jest. Rozbudowac o to czego brakuje (cale zaplecze, od kibli po jakies trybuny itp). Nie potrzeba w LBN toru na skale wyscigow F1.
To jest opcja wykluczona lata temu - bezdyskusyjna.
A co do gruntu bo widzę że wielu mówi ze nie ma gdzie wybudować nowego toru.
Oczywiście ze jest, miejsce jest już od dawana ale nie zostanie to podane oficjalnie ponieważ od razu wzrosła by wartość gruntu i koszt inwestycji wzrósł by kilku krotnie.
A co do gruntu bo widzę że wielu mówi ze nie ma gdzie wybudować nowego toru.
Oczywiście ze jest, miejsce jest już od dawana ale nie zostanie to podane oficjalnie ponieważ od razu wzrosła by wartość gruntu i koszt inwestycji wzrósł by kilku krotnie.
w okolicach LBN koszt 1 metra kwadratowego ziemi to od 100pln, 100ha to 1000000 m2 mnożąc to przez 100pln wychodzi jedynie 100 milionow pln ( a to tylko ziemia), przy zalozeniu ze kazdy by się zgodzic sprzedac po 100pln m2...
piszesz ze teraz nie mozna podac gdzie ten tern bo wartosc wzrosnie, czyli po tajniaku beda wykupowac 100ha i sie nikt nie zorientuje
jak dla mnie temat TORu budowanego gdzies od podstaw na 100ha ziemi to science fiction i kielbasa przedwyborcza...
lepiej niech sie wezma za obwodnice a nie traca czas na cos co nie ma szans...