FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ksenonem w E46
Autor Wiadomość
woytek13 
drifter

Auto: E36 316-
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 15:12   Problem z ksenonem w E46

Kolega ma taki problem z xenonami w swoim e46:

Cytat:
W moim aucie (e46 320d '02) posiadam lampy ksenonowe (fabryczne, nic nie było przy nich kombinowane). Często nie chce zapalić się prawy ksenon, a jak już się zapali (najczęściej z drobnym opóźnieniem w stosunku do lewego) to świeci normalnie (nie zdarzyło się, żeby potem zgasł sam z siebie). Czasem pomaga jak kilka razy wyłączę i włączę światła. Zauważyłem że problem najczęściej się pojawia rano (gdy auto przestoi całą noc) i praktycznie zawsze gdy jest deszczowa, mokra pogoda (auto stoi pod chmurką). Gdy częściej jeżdżę autem (i robię trasę dłuższą niż kilka km) problem występuje rzadziej. Ogólnie jak już raz ksenon "odpali" to potem krótsze postoje nie są dla niego problemem. Dodam, że zmieniłem ostatnio żarniki i problem pozostał.

Gdzie szukać problemu/jak sprawdzić? Przetwornica? Instalacja? Podłączenie komputera będzie w stanie coś wykazać czy to zupełnie ślepy trop?

Gdzie w lublinie ktoś ogarnie ten temat, albo kto wie co zrobić z tym?

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 15:27   

mozliwe ze gdzies nie ma dobrego kontaktu w instalacji (zlaczki przy lampach itp), ja mialem podobny problem przy HIDzie, u mnie pomogla poprawa zapiecia zlaczek, troche sprayu poprawiajacego kontakt itp..

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 08:49   

Jak styki poprawisz i dalej nic,to przetwornica pada. za 250zł w allegro można kupić.

Odpowiedz do tematu