Auto: bmw e30
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 04:36 problem z odpaleniem zimego silnika
witam mam problem ze swoim autem mianowicie kiedy temperatura spada do 0 to po nocy ciezko odpala powiedzmy pierwsze przekrecenie odpali i zaraz zgasnie a puzniej to ju musze pare raz pokrecic zeby zaskoczylo na benzynce auto posiada gaz lecz niemoge sprobowac czy na samym gazie by odpalalo dodam ze jak temp na dworze byla 4stopnie to palila bez problemu??gdzie szukac przyczyny??
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 06:13
mnie sie cos wydaje ze co innego paliwko dolewam co miesiac za 100zl wiec swieze raczej jest dotej pory odpalem na benzynie i zaraz na gaz a teraz pasowalo by na troche na benzynce dopoki sie nienagrzeje dzisaj zobacze co moze byc
[ Dodano: Sob Lis 27, 2010 13:45 ]
a wiec tak dzisaj troche porobilem i byla maslo w odmnie duza ilosc mam nadzieje ze to ta przyczyna jutro zrana zobacze jak pali pozdro
Auto: Ford i rower
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 23:42
wujek dobra rada radzi - uruchamiać silnik jak jest ciepły
jeśli nie jest - podgrzać
jeśli i to nie pomoże - sprzedać
kupić rower - będzie taniej, ekologiczniej
i nieproblematycznie...
na marginesie...
jeśli sam sobie nie radzisz, nie oczekuj złotych strzałów z forum...
idź(jedź) do servisu....
_________________ ford fiesta 1,3
yamaha fzx 750 fazer
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 09:43
wujek dobra rada jak niemasz nic do powiedzenia wtemacie to poco sie wysilasz dzisaj kupie czujnik temperarury zauwazylem ze dopoki wskazowka od temp niewyjdzie poza niebieskie pole to silnik niechce wchodzic na obroty na benzynie na gazie niesprawdzalem zobaczymy napewno napisze co i jak a i swiece tez kupie nowe pozdro
Świece ,(palec ,kopułka ,przewody ?) Poziom naładowania akumulatora rano ,alternator ok ?? Kręci szybko jak zawsze ?? aku w porządku ?? Puści czarnego dymka jak rano opalisz ??? Bierze olej ?? sprawdź to na początek-później puszcze Ci wiązanke czujników do sprawdzenia
_________________ Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...