Mam nadzieje że ktoś inny to rozumie ze jak wypowiesz zaraz po zakupie to masz polise ważna tylko 30 dni , a jak nie wypowiesz to sobie ja zabierasz dla siebie .
Ja znowu nie bardzo rozumiem po co zadajesz te pytania skoro piszesz że to wiesz .
Zresztą po co dyskutujesz jak potwierdzasz prawie przy każdym poście ze wszystko wiesz najlepiej i tylko mieszasz ludziom którzy wszystkiego nie wiedza tak jak ty .
Mam nadzieje że ktoś inny to rozumie ze jak wypowiesz zaraz po zakupie to masz polise ważna tylko 30 dni , a jak nie wypowiesz to sobie ja zabierasz dla siebie .
Ja znowu nie bardzo rozumiem po co zadajesz te pytania skoro piszesz że to wiesz .
Zresztą po co dyskutujesz jak potwierdzasz prawie przy każdym poście ze wszystko wiesz najlepiej i tylko mieszasz ludziom którzy wszystkiego nie wiedza tak jak ty .
dalej nie odpowiedziałeś na pytanie ... czym różni się w kłopotliwości złożenia wypowiedzenie umowy przed końcem
jak już świetnie doradzasz to trzymaj się faktów ( m.in. według Ciebie konieczność złożenia wypowiedzenia dzień przed ... co jest nieprawdą ... )
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Chyba nie składa sie dzień po . Zreszta ty wiesz wszystko najlepiej .... ja składam kilka wypowiedzeń miesięcznie i swoje wiem , rób jak chcesz masz tyle fachów dla mnie to możesz składać jeszcze przed kupieniem samochodu .
czy prawdą jest to co napisałeś że wypowiedzenie trzeba złożyć dzień przed końcem polisy ?
aaaa może wypowiedzenie trzeba złożyć NAJPÓŹNIEJ dzień przed końcem polisy ?
a no i dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie w czym jest lepsze wypowiedzenie umowy OC po zakupie od wypowiedzenia jej dopiero przy końcu ważności polisy ? :
idiotyczne żarciki zachowaj dla siebie
zero konkretów tylko marne nie wiem co ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: ropniak
Wysłany: Sro Gru 22, 2010 22:18
Paweel napisał/a:
Ten przepis też jest troche martwy.
Jeśli siedziby nie ma w Lublinie ,a agentowi sie nie chce lub nie ma faksu to lipa,bo dzień wypowiedzenia ma być najpóźniej dzień przed ,a liczy sie z data dotarcia do firmy ubezpieczeniowej.Tak krótko mówiąc firmy,do których nie możemy osobiście się zgłosić trzeba traktować inaczej i brać poprawkę jak coś na dotarcie wypowiedzenia do firmy (np.pocztą).
Ale tak czy inaczej Paweł ma racje ,a Ty mały841 gubisz się w tym co piszesz.Polisę należy wypowiedzieć najpóźniej dzień przed końcem(czyt. ma dotrzeć do ubezpieczalni) ,ale równie dobrze może być to i dzień po zakupie jeśli nie chce sie dalej kontynuować w danej ubezpieczalni ,bo i tak od dnia zakupu jest ona ważna jeszcze 30dni.Mysle ,że jasno i prosto to ująłem .
Najpóźniej a najlepiej o to sie ciągle trzepiesz ?
[ Dodano: Czw Gru 23, 2010 10:41 ]
_Rafi_ napisał/a:
Paweel napisał/a:
Ten przepis też jest troche martwy.
Jeśli siedziby nie ma w Lublinie ,a agentowi sie nie chce lub nie ma faksu to lipa,bo dzień wypowiedzenia ma być najpóźniej dzień przed ,a liczy sie z data dotarcia do firmy ubezpieczeniowej.Tak krótko mówiąc firmy,do których nie możemy osobiście się zgłosić trzeba traktować inaczej i brać poprawkę jak coś na dotarcie wypowiedzenia do firmy (np.pocztą).
Ale tak czy inaczej Paweł ma racje ,a Ty mały841 gubisz się w tym co piszesz.Polisę należy wypowiedzieć najpóźniej dzień przed końcem(czyt. ma dotrzeć do ubezpieczalni) ,ale równie dobrze może być to i dzień po zakupie jeśli nie chce sie dalej kontynuować w danej ubezpieczalni ,bo i tak od dnia zakupu jest ona ważna jeszcze 30dni.Mysle ,że jasno i prosto to ująłem .
Auto: ropniak
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 10:49
maly841 napisał/a:
Najpóźniej a najlepiej o to sie ciągle trzepiesz ?
Najlepiej ,a najpóźniej to są dwa różnie znaczące słowa i dlatego padło pytanie abyś wytłumaczył ,dlaczego najlepiej. Dlatego właśnie sie gubisz,bo nie umiesz wytłumaczyc tego co napisałeś.Jedyna ucieczka od odpowiedzi to obrażanie innych.
Jeśli nie zmienisz słownictwa ,to bedziesz trzepał Ty ale ustami .
Polise trzeba złożyć najlepiej dzień przed jej końcem.
Polise trzeba złożyć najpóżniej dzień przed jej końcem .
Najlepiej dlatego zeby ktoś nie złożył po zakupie i ja stracił .Zresztą widze ze tylko we 2 nie zrozumieliście lub sprawia wam przyjemność czepianie sie innych .
Ps. Trzepanie było do Pawła .
[ Dodano: Czw Gru 23, 2010 11:41 ]
Liczy sie z datą dotarcia jak wysylasz pocztą. Jak masz pieczątkę agenta ze złożyłeś w terminie to mogą ci possać . Mam dwa segregatory z wypowiedzeniami , zwrotami nadpłaty po rekalkulacji itp. itd. walczyłem juz z PZU , Benefią w temacie zwrotów składek wypowiedzeń wiec wiem co mowie. A tak naprawde to możesz sprzedającemu podpisać wypowiedzenie a póżniej i tak zabrać jego polise .
Możecie sie ze mną zgadzać lub nie , możecie sie czepiać jednego słowa a ja i tak swoje wiem bo mam z tym duuużo wspólnego .