Po odpaleniu przejechani 2 metrów poprostu zgasł i więcej nie chciał już zapalic
Przy próbie odpalania zaczyna mrugac sobie tylko kontrolka od świec...ta spiralka.
Może ktoś zna jakiś warsztat co znają się na dieslach?
Lublin lub bliskie okolice.
Po odpaleniu przejechani 2 metrów poprostu zgasł i więcej nie chciał już zapalic
Przy próbie odpalania zaczyna mrugac sobie tylko kontrolka od świec...ta spiralka.
Może ktoś zna jakiś warsztat co znają się na dieslach?
Lublin lub bliskie okolice.
Prosze o namiary.
Nie chciałbym kreślić czarnych scenariuszy,ale może się okazać,że masz wielki problem
Takie objawy w egzemplarzach z którymi miałem do czynienia skończyły się wymianą wtrysków i regeneracją pompy(około 5k pln łacznie)
Auto: Ford Focus
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 06:45
Drift_King napisał/a:
Takie objawy w egzemplarzach z którymi miałem do czynienia skończyły się wymianą wtrysków i regeneracją pompy(około 5k pln łacznie)
Nawet mi takich rzeczy nie pisz...
Wtryski, pompa...auto ma raptem 90tys prebiegu, od nowoścci ciągle leje BP Ultimate, filtr paliwa wymieniam co 10tys!!
Myślisz ze wtryski i pompa by poszły?
Może jakiś czujnik czy coś w tym stylu.
W moim temacie, w którym zresztą byłeś.
Rozchodziło się o Mondeo z 2005 roku, 108tkm oryginalnego przebiegu, auto cały czas u jednego właściciela, paliwo z jednej- pewnej stacji.
Nie dużo czytałem o tym ogólnie, ale ponoć wtryski potrafią zgubić kod.
Auto: Ford Focus
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 16:52
No i naprawione!
Myślałem że będzie niezbędne podłączenie do komputera, ale się myliłem.
Zadzwoniłem do mechanika, powiedziałem co i jak a on od razu trafił w 10.
Poleciał Czujnik położenia wału korbowego.
Za wymianę zapłaciłem 120zł, oczywiście oryginał.
Warsztat:
AUTOPOL Dariusz Opajdowski
ul. Kunickiego 32A
Lublin
Tel. 0505 103 585, 81 532 26 82
Naprawdę polecam ten warsztat!
Zna się facet na rzeczy.
Jego specjalizacja to Ford Focus!