Auto: DESTRUKCJA
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Mar 2007 Posty: 3345
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 22:03 LCD od navi
Wie ktoś jak usunąć resztę warstwy ochronnej z tego wyświetlacza ? Dodam że próbowałem już: WD40, smaru, plaka. może uderzyć do jakiegoś serwisu aparatów, komputerów, jak myślicie ?
oto pacjent
_________________ PRZEKŁADAM LANS NAD OSIĄGI.... 19CALI
raczej nie, bo wyświetlacz nie jest porysowany, tylko ta niebieska warstwa ochronna co odbija promienie słoneczne, żeby nie było refleksu zaczęła schodzić
Auto: bora
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 100
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 11:47
Ja bym zwykłą pastą polerską próbował, ewentualnie sprawdzić szmatką w narożniku ekranu czy nie dzieje się coś złego, albo na jakimś starym monitorze czy czymś i powinno zejść, przecież ta antyrfleksowa powłoka też musi się jakoś ścierać?
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 20:15
mattey napisał/a:
jakoś mi sie to nie widzi na folie ochronną
to nie jest dokładnie foli to takie coś niebieskie żeby nie było refleksów jak słońce świeci dodam że to widać pod pewnym kątem, znudziło mi się czekać aż zejdzie do końca samo, co dziwne nie wiem co jest przyczyną tego zajścia, a już nie jednego CIDa widziałem w takim stanie tak jak ten z allegro co dałem zdjęcie, z moim jest podobnie
pomyślałem również o wymianie tzw szybki tylko czy takie coś jest możliwe
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 21:15
nie to nie jest dotykowy panel to tylko kolorowy wyświetlacz od navi od seryjnego auta, tak to wygląda w przypadku zafiry, zdjęcie z allegro i tu też ta warstwa schodzi