Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 08:49
W tym momencie stoją przy przejeździe w Kozubszczyźnie 2 radiowozy -alfa i kijanka chyba trzeźwy poranek ,bo 6ciu ich stało z żółtymi "pałkami" a 300m dalej w strone Kraśnickiej trójnóg stoi i pyka foty.
wlaśnie, jest jakiś czas max. wysłania zdjęcia? tzn czy wiadomo kiedy najpóźniej moge sie spodziewać?
W chwili obecnej, jak dobrze pamiętam, mają 180 dni na wystawienia mandatu od dnia ujawnienia wykroczenia (zrobienia zdjęcia).
Ja słyszałem różne historie, że zdjęcia przychodziły nawet po 8m-cach. Mam nadzieje że Twoja wersja jest prawdziwa, bo jeśli tak to niedługo będę mógł odetchnąć z ulgą
wlaśnie, jest jakiś czas max. wysłania zdjęcia? tzn czy wiadomo kiedy najpóźniej moge sie spodziewać?
W chwili obecnej, jak dobrze pamiętam, mają 180 dni na wystawienia mandatu od dnia ujawnienia wykroczenia (zrobienia zdjęcia).
Ja słyszałem różne historie, że zdjęcia przychodziły nawet po 8m-cach. Mam nadzieje że Twoja wersja jest prawdziwa, bo jeśli tak to niedługo będę mógł odetchnąć z ulgą
Później też możesz zostać ukarany za wykroczenie, ale przez sąd grodzki właściwy dla miejsca popełnienia wykroczenia.
Później też możesz zostać ukarany za wykroczenie, ale przez sąd grodzki właściwy dla miejsca popełnienia wykroczenia.
było 30 dni do 01,01,11 na mandat te 180 dni to od tej daty no a Grodzki chociaż słyszałem że polikwidowali więc Karny jakoś rok od ujawnienia
było 30 dni do 01,01,11 na mandat te 180 dni to od tej daty no a Grodzki chociaż słyszałem że polikwidowali więc Karny jakoś rok od ujawnienia
No to jak miałem zdjęcie w październiku 2010 bodajże to znaczy że mieli 30dni na mandat? I co teraz? (chociaż i tak na 89% załapał się ktoś na zdjęcie razem ze mną bo tłoczno było czyli że się nie liczy tak?)
No to jak miałem zdjęcie w październiku 2010 bodajże to znaczy że mieli 30dni na mandat? I co teraz?
no to mandatu nie dostaniesz pozostaje ci roczek na sąd niestety ale do tej pory już by cię wzywali pewnie w celu przesłuchania więc jesteś zaoszczędzony budżetowo
ps.popytaj domowników czy na adresie rejestracyjnym dziwnych poleconych nie było i BAL
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 20:31
się nie cieszcie bo dziś widziałem ze alfa ta srebrna oznakowana (już na alumkach co nie wystają ) jest uzbrojona po zęby (kamery przód i tył, jakiś taki dziwny radar wbudowany w deskę) i to oznaczenie na klapie TBI
się nie cieszcie bo dziś widziałem ze alfa ta srebrna oznakowana (już na alumkach co nie wystają ) jest uzbrojona po zęby (kamery przód i tył, jakiś taki dziwny radar wbudowany w deskę) i to oznaczenie na klapie TBI
Alfa Romeo 159 1750 TBI 2 kamery podłączone pod system PolCam oraz radar Iskra-1. Docelowo radar miał działać razem z wideorejestratorem, ale z jakiś powodów organizacyjnych w Policji, nie korzystają z tego. Więc albo jako wideorejestrator jeżdzą, albo statyczny pomiar prędkości (pobocze + radar). Czyli chwilowo nie mierzą prędkości w czasie jazdy pojazdom jadącym z naprzeciwka itp. Chociaż to nie zmienia faktu, że to niebezpieczne radiowozy dla naszych portfeli.
Zadna nowosc ostatnio czesali na JPII jak pojeban**i
osclbn napisał/a:
Większość fotoradarów robi 2 zdjęcia i wtedy widać, który jechał szybciej
Ale jak na jednej fotce wyjdzie dwa samochody to moga mnie w pompke cmoknac