FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
FOTORADARY LUBLIN i okolice
Autor Wiadomość
marek38 
Widać, że się stara

Auto: honda
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 11:16   

i dziś o 11 na Zana przed Brzeskiej
ps.i se weź człowieku pojedź raz w roku do centrum :/ chociaż coś go głaskał może dopiero ustawiał :mad:

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 08:49   

W tym momencie stoją przy przejeździe w Kozubszczyźnie 2 radiowozy -alfa i kijanka chyba trzeźwy poranek ,bo 6ciu ich stało z żółtymi "pałkami" a 300m dalej w strone Kraśnickiej trójnóg stoi i pyka foty.

osclbn 
znawca

Auto: A4 B5 1.9TDI
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 23:41   

_Rafi_ napisał/a:
2 radiowozy -alfa i kijanka chyba trzeźwy poranek ,bo 6ciu ich stało z żółtymi "pałkami"

To na 99% trzeźwy poranek.
_Rafi_ napisał/a:
300m dalej w strone Kraśnickiej trójnóg stoi i pyka foty.

Długo tam stał foto :)

DriftIsPassion 
prawdziwy tuner
doDupyZtymRękawem..

Auto: Reno
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 21:15   

wlaśnie, jest jakiś czas max. wysłania zdjęcia? tzn czy wiadomo kiedy najpóźniej moge sie spodziewać? :D

osclbn 
znawca

Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 21:19   

DriftIsPassion napisał/a:
wlaśnie, jest jakiś czas max. wysłania zdjęcia? tzn czy wiadomo kiedy najpóźniej moge sie spodziewać? :D

W chwili obecnej, jak dobrze pamiętam, mają 180 dni na wystawienia mandatu od dnia ujawnienia wykroczenia (zrobienia zdjęcia).

Mateusz 
prawdziwy tuner

Auto: W124 E200
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 09:54   

osclbn napisał/a:

W chwili obecnej, jak dobrze pamiętam, mają 180 dni na wystawienia mandatu od dnia ujawnienia wykroczenia (zrobienia zdjęcia).

Ja słyszałem różne historie, że zdjęcia przychodziły nawet po 8m-cach. Mam nadzieje że Twoja wersja jest prawdziwa, bo jeśli tak to niedługo będę mógł odetchnąć z ulgą ;)

osclbn 
znawca

Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 12:05   

Mateusz napisał/a:
osclbn napisał/a:

Ja słyszałem różne historie, że zdjęcia przychodziły nawet po 8m-cach. Mam nadzieje że Twoja wersja jest prawdziwa, bo jeśli tak to niedługo będę mógł odetchnąć z ulgą ;)

Później też możesz zostać ukarany za wykroczenie, ale przez sąd grodzki właściwy dla miejsca popełnienia wykroczenia.

marek38 
Widać, że się stara

Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 13:35   

osclbn napisał/a:
Mateusz napisał/a:
osclbn napisał/a:

Później też możesz zostać ukarany za wykroczenie, ale przez sąd grodzki właściwy dla miejsca popełnienia wykroczenia.
było 30 dni do 01,01,11 na mandat te 180 dni to od tej daty no a Grodzki chociaż słyszałem że polikwidowali więc Karny jakoś rok od ujawnienia

Mateusz 
prawdziwy tuner

Auto: W124 E200
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 16:32   

Cytat:
było 30 dni do 01,01,11 na mandat te 180 dni to od tej daty no a Grodzki chociaż słyszałem że polikwidowali więc Karny jakoś rok od ujawnienia

No to jak miałem zdjęcie w październiku 2010 bodajże to znaczy że mieli 30dni na mandat? I co teraz? (chociaż i tak na 89% załapał się ktoś na zdjęcie razem ze mną bo tłoczno było czyli że się nie liczy tak?)

Qki 
drifter
Snow Drifter

Auto: Plejady
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 17:16   

Jak sa dwa samochody na fotce to do kosza fotka bo jak udowodnia czy to ja przekroczylem predkosc czy ten drugi?

osclbn 
znawca

Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 17:35   

Qki napisał/a:
Jak sa dwa samochody na fotce to do kosza fotka bo jak udowodnia czy to ja przekroczylem predkosc czy ten drugi?

Większość fotoradarów robi 2 zdjęcia i wtedy widać, który jechał szybciej ;)

marek38 
Widać, że się stara

Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 18:22   

Mateusz napisał/a:
No to jak miałem zdjęcie w październiku 2010 bodajże to znaczy że mieli 30dni na mandat? I co teraz?
no to mandatu nie dostaniesz pozostaje ci roczek na sąd niestety ale do tej pory już by cię wzywali pewnie w celu przesłuchania więc jesteś zaoszczędzony budżetowo :mrgreen:
ps.popytaj domowników czy na adresie rejestracyjnym dziwnych poleconych nie było i BAL :piwo:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 20:31   

się nie cieszcie bo dziś widziałem ze alfa ta srebrna oznakowana (już na alumkach co nie wystają :haha: ) jest uzbrojona po zęby (kamery przód i tył, jakiś taki dziwny radar wbudowany w deskę) i to oznaczenie na klapie TBI :/

osclbn 
znawca

Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 23:14   

Jaqub napisał/a:
się nie cieszcie bo dziś widziałem ze alfa ta srebrna oznakowana (już na alumkach co nie wystają :haha: ) jest uzbrojona po zęby (kamery przód i tył, jakiś taki dziwny radar wbudowany w deskę) i to oznaczenie na klapie TBI :/

Alfa Romeo 159 1750 TBI ;) 2 kamery podłączone pod system PolCam oraz radar Iskra-1. Docelowo radar miał działać razem z wideorejestratorem, ale z jakiś powodów organizacyjnych w Policji, nie korzystają z tego. Więc albo jako wideorejestrator jeżdzą, albo statyczny pomiar prędkości (pobocze + radar). Czyli chwilowo nie mierzą prędkości w czasie jazdy pojazdom jadącym z naprzeciwka itp. Chociaż to nie zmienia faktu, że to niebezpieczne radiowozy dla naszych portfeli.

Qki 
drifter
Snow Drifter

Auto: Plejady
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 00:28   

Jaqub napisał/a:
Zadna nowosc ostatnio czesali na JPII jak pojeban**i

osclbn napisał/a:

Większość fotoradarów robi 2 zdjęcia i wtedy widać, który jechał szybciej ;)

Ale jak na jednej fotce wyjdzie dwa samochody to moga mnie w pompke cmoknac :)

Odpowiedz do tematu