FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Paliwa w lbn , gdzie tankujecie ?
Autor Wiadomość
slg 
streetracer

Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 16:04   Paliwa w lbn , gdzie tankujecie ?

Chciałem rozpocząć taki temat, ponieważ na swoim aucie przetestowałem to że nie zawsze lejąc paliwo z najdroższej stacji (vpowery i inne) uzyskujemy najlepsze efekty :

Moje auto , czyli troche pomodzone 1.8T , według moich knock sensorów najbardziej lubi wbrew pozorom najtańszą 98 czyli neste. Na vervie potrafiło troche cofnąć , na ultimate również. Na 98 z neste auto zachowuje się identycznie jak na paliwie na którym jezdzilem najdłużej czyli vpower racing 100.

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 16:07   

neste i leclerc.

na orlenie silnik chcial mi się stopić

tak wiem, podobno leclerc ma z orlena :)

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

slg 
streetracer

Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 16:33   

ja największe egt łapałem też właśnie na vervie. Podejrzewam że chodzi o jakieś dodatki. W tym tygodniu planuje zalać dla testu 95 z neste i przelecieć się z laptopem i zobaczyć kiedy będa cofki zapłonu.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 17:31   

w sumie to tam gdzie mam najbliżej akurat bo czasem za kilka pln nie pyli się jechać na drugi koniec miasta i marnować czas... w smarta leje rózne 98 i ostatnio jakoś zalałem na statoilu tą niby najlepsiejszą (koło ronda na warszawskiej/kraśnickiej) i jakby troszkę więcej ujechałem...

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Wysłany: Pią Maj 06, 2011 18:10   

slg napisał/a:
ja największe egt łapałem też właśnie na vervie. Podejrzewam że chodzi o jakieś dodatki. W tym tygodniu planuje zalać dla testu 95 z neste i przelecieć się z laptopem i zobaczyć kiedy będa cofki zapłonu.

ja bym powiedział, że na orlenach są chrzczone, bo z tego co mówiono to na leclercru jest paliwo z orlena i nigdy w evo nei maiłem problemów.

Za to raz na warszawskim orlenie paliwo mało mi silnika nie skonczylo na obwodnicy garwolina, dobrze ze zauwazylem ze pod 960stopni egt podlecialo

PB PAŁER 6s/14,58s

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 20:16   

Jaqub napisał/a:
w sumie to tam gdzie mam najbliżej akurat bo czasem za kilka pln nie pyli się jechać na drugi koniec miasta i marnować czas... w smarta leje rózne 98 i ostatnio jakoś zalałem na statoilu tą niby najlepsiejszą (koło ronda na warszawskiej/kraśnickiej) i jakby troszkę więcej ujechałem...

te lepsze benzyny są troszkę bardziej " zleżakowane " ... takie som teorie ...

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Wysłany: Sob Maj 07, 2011 01:18   

z tym leżakowaniem nei wiem ile masz na myśli - ale 2-3 letnia benzynka leżakowana w zbiorniku śmigała jak ta lala :)

PB PAŁER 6s/14,58s

Lukas23 
drifter
....LIVE FAST....

Auto: B5 Syncro i FIREBLADE ;)
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 08:54   

moto tankuję najczęściej na tesco- leje 98 i nic się złego nie dzieje (kranik i gaźniki czyste). Auto też tam zaopatruję w Pb 95 i LPG. Jeżeli chodzi o benzynę to w porównaniu do NESTE nie zauważyłem różnicy. Natomiast NIE polecam stacji LOTOS (obok MPK). Po zalaniu do moto konieczne było czyszczenie kranika :/

malcu 
prawdziwy tuner

Auto: Clio ;)
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 17:11   

Ja osobiscie kiedy tylko jestem w poblizu to odwiedzam Neste. Tankuje 98 i nigdy nie bylo problemow i tak od dawna ;)

grocho 
drifter
Pug <3 xd

Auto: Peugeot 406
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 22:58   

orlen swidnik. lukoil przy uni lunelskiej, statoil pod zamkiem - jezdzi na kazdym LPG tak samo i pali go tyle samo :mrgreen:

lepiej jezdzi tylko na gazie tankowanym na jakiejs nawet nie wiem jak sie nazywajacej stacji, przed kielcami po lwej stronie, taka zielona :mrgreen: nie dosc ze 10gr tanszy to jeszcze sie lepiej zbiera na nim ^^

osclbn 
znawca

Auto: A4 B5 1.9TDI
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 23:08   

Ja najczęściej tankuje na LukOil przy Jana Pawła II, przez parę lat PB95 + LPG i ostatnio ON. Ropę opłaca się tam tankować przy starych dieslach - common rail i pompowtryskiwacze źle to znoszą.

Zdarzało mi się też nie raz tankować na Orlenie przy bazie na Zemborzyckiej - mają małe zbiorniki, często uzupełnieniane - i też bez jakichkolwiek problemów.

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 09:44   

osclbn napisał/a:
Ropę opłaca się tam tankować przy starych dieslach - common rail i pompowtryskiwacze źle to znoszą.

Musi super jakość tam być.
Ja po cyrkach jakie były z paliwem na lukoil omijam tą stację szerokim łukiem.Nawet w Uwadze ta stacja już była :mad: .

Qki 
drifter
Snow Drifter

Auto: Plejady
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 13:37   

Nie wiem jak paliwo teraz na Lukoil bo dawno tam nie tankowalem ale gaz to tam za dobry nie jest. Po zatankowaniu samochod wariowal i sie dusil.

Mateusz 
prawdziwy tuner

Auto: W124 E200
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 10:39   

Ja sobie nie przypominam żeby były takie problemy jak Ty mówisz Qki, a prawie zawsze gaz jest tankowany na LukOilu JP2.

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Auto: Galant
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 04:46   

Nie mam doświadczenia w ON, a jeśli chodzi o LPG to tankuję głównie na Puławskiej (TEZET) i na terenie Makro. Po 30.000 jak chciałem wymienić filtry to chłopaki stwierdzili, że są jak nowe. Jeździ normalnie i pali mało. PB jest mało używana i tankowana, ale jeśli już to Neste i Lukoil na Chemicznej.

Odpowiedz do tematu