Witajcie, w ubiegłym tygodniu, w czwartek przeprowadziliśmy wśród mieszkańców ulic Fulmana, Woronieckiego i Rodakiewicza społeczne ankiety na temat sasiedztwa toru. Odwiedziliśmy ponad 170 mieszkań w blokach znajdujących się najbliżej Toru. Udało nam się przeprowadzić 144 ankiety. Wyniki są bardzo ciekawe - prawie 99% mieszkańców wiedziała kupując mieszkanie o sąsiedztwie toru jednak była zapewniana przed dewelopera, że obiekt będzie zlikwidowany, lub że jest wymarły i odbywają się tam 2-3 imprezy w roku. Na 144 ankiety 103 osoby stwierdziły, że Tor im nie przeszkadza lub są za pozostawieniem Toru ale z ekranami dźwiękochłonnymi.
Niestety losy Toru w tym miejscu są przesądzone. W piątek dowiedziałem się o kolejnych zgodach wydawanych przez urząd miasta na budowę kolejnych bloków - tym razem z drugiej strony toru - przy ulicy Wolińskiego między ogródkami działkowymi a budynkiem dawnego Motexu. Pokazuje to, że miasto w ewidentnie już rozplanowało grunty aktualnego toru.
Musimy więc jak najbardziej nagłaśniać sprawę aby pieniądze z tych gruntów były przeznaczone na budowę nowego obiektu a nie przepadły gdzieś w Warszawie. Nieoficjalnie dowiedziałem się, że PZM ma zamiar przeznaczyć tą kasę na redukcję długów po WRC w 2009roku a resztę na budowę toru motocrossowego w Bielsku Białej.
Więc za tydzień w niedzielę 18 września zbieramy się wszystkim co ma koła dwa, trzy, cztery na torze o godzinie 17:00 - o szczegółach napiszę wkrótce.
_________________ jeśli wszystko jest pod kontrolą to znaczy, że jedziesz za wolno
Witajcie, w ubiegłym tygodniu, w czwartek przeprowadziliśmy wśród mieszkańców ulic Fulmana, Woronieckiego i Rodakiewicza społeczne ankiety na temat sasiedztwa toru. Odwiedziliśmy ponad 170 mieszkań w blokach znajdujących się najbliżej Toru. Udało nam się przeprowadzić 144 ankiety. Wyniki są bardzo ciekawe - prawie 99% mieszkańców wiedziała kupując mieszkanie o sąsiedztwie toru jednak była zapewniana przed dewelopera, że obiekt będzie zlikwidowany, lub że jest wymarły i odbywają się tam 2-3 imprezy w roku. Na 144 ankiety 103 osoby stwierdziły, że Tor im nie przeszkadza lub są za pozostawieniem Toru ale z ekranami dźwiękochłonnymi.
Niestety losy Toru w tym miejscu są przesądzone. W piątek dowiedziałem się o kolejnych zgodach wydawanych przez urząd miasta na budowę kolejnych bloków - tym razem z drugiej strony toru - przy ulicy Wolińskiego między ogródkami działkowymi a budynkiem dawnego Motexu. Pokazuje to, że miasto w ewidentnie już rozplanowało grunty aktualnego toru.
Musimy więc jak najbardziej nagłaśniać sprawę aby pieniądze z tych gruntów były przeznaczone na budowę nowego obiektu a nie przepadły gdzieś w Warszawie. Nieoficjalnie dowiedziałem się, że PZM ma zamiar przeznaczyć tą kasę na redukcję długów po WRC w 2009roku a resztę na budowę toru motocrossowego w Bielsku Białej.
Więc za tydzień w niedzielę 18 września zbieramy się wszystkim co ma koła dwa, trzy, cztery na torze o godzinie 17:00 - o szczegółach napiszę wkrótce.
_________________ "jeśli nie da się czegoś zrobić, zawsze znajdzie się baran który o tym nie wie, przyjdzie i to zrobi"
Dowiedziałem się, że nie ma co się wysilać, bo teren toru jest już sprzedany na nowe bloki.
a ja się dowiedziałem że w biedronce bedą doniczki na wyprzedaży
wkórwia mnie takie pierdolenie w stylu "Tata... a Marcin powiedział..."
skąd masz takie wiarygodne info? wyczytałeś to na nk czy FB? Jakby teren był już sprzedany to wszystkie gazety by o tym pisały że będzie "otwarcie hipermarketu"
zastanów się troche albo podaj wiarygodne info a nie bijesz piane (o ile nie co innego) byle by powalonyąć posta
mikae napisał/a:
No to ładny ch*j !
Ale z drugiej strony nie ma co się specjalnie dziwić,jak ktoś żyje w tym kraju +-30 lat...
Rozpieprzyli nie takie imprezy jak Tor Lublin,więc to pewnie przejedzie gładko...
Michał a jak sprawa z mediami lub władzami wyżej?Próbowałeś coś,gdzieś ?
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
już lepiej z interwencji albo uwagi bo lubią takie sprawy. Jaworowicz może nie chcieć poruszać tematyki lubelskiego toru.
Nie mniej jednak można spróbować, może akurat coś ruszy
Auto: Opel
Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 20:04
Dziękujemy wszystkim za przybycie, jak na taka odległość nie za wiele możemy zrobić ale włączamy się do akcji całym sercem i z wielkim zapałem. Już wiem ale niestety 18-tego nie damy rady być(no chyba że coś się zmieni).
Ankieta była strzałem w dziesiątkę, najciekawsze jest że 5lat temu (bo tyle istnieje osiedle) deweloper już wiedział i mówił potencjalnym nabywcą że tor zostanie zlikwidowany!!!!
Trochę dziwne, nic dalej trzeba walczyć za naszą pasje!!!
Pozdrawiam, Max oraz zespół CarsGeeks!!!
_________________ Moc i moment !! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!
Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 12:53
No ja niestety nie dam rady (KJS w Mielcu), ale może trzeba by było pomyśleć o zawiadomieniu wielkich mediów, np. Polsat lub TVN? w naszym kraju zawsze coś się rusza jak jest pokazane w TV. Jest teraz bardzo dobry moment (kampania wyborcza), żeby zmusić rządzących do podjęcia rozmowy.
No właśnie mi tez się wydaje, ze trzeba pogadać z mediami, myślałem o lubelskim oddziale Polsatu, może zrobia jakas uwage, albo uderzyć do TVN - turbo kamera.
Niech ktoś napisze (żebym miał o czym rozmawiać) , jak to wygląda ze strony prawnej, tzn. kto jest właścicielem toru, jaka jest oficjalna przyczyna zamknięcia toru i jakie stanowisko w tej sprawie ma PZM.
Na pewno zainteresują ich wyniki waszej ankiety, głównie, to, że już 5 lat temu mówili o zamknięciu toru. Gdyby udało się dogadać z jakąś telewizją, warto by zrobić pod czujnym okiem kamery, jakiś przejazd pod ratusz i pogadać z prezydentem, który to tak ostro rok temu popierał budowę toru (z resztą nie tylko on).
Jutro podejdę do Polsatu, zobaczę, czy w ogóle są zainteresowani i dam znać.
Auto: Opel
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 16:04
Cytat:
Jutro podejdę do Polsatu, zobaczę, czy w ogóle są zainteresowani i dam znać.
No i właśnie takiego rodzaju działania tu są potrzebne, my osobiście na miejscu nie mamy jak wspierać akcji ale robimy wszystko aby nagłośnić sprawę. Już w 15 zaprzyjaźnionych klubach jest info o akcji no i zobaczymy jaki będzie odzew?
No i na ankietę się załapaliśmy
_________________ Moc i moment !! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!
Dokłądnie, Zapraszamy na Parking MTLu, po 17tej już wyruszamy na kilka autek z różnych klubów i spokojnie przejeżdżamy na Tor, Także zapraszam na 16:30