FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Cos stuka
Autor Wiadomość
grzes133 
Widać, że się stara

Auto: AUDI 80, Avant, 1,9TDI
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 19:03   Cos stuka

Witam. Mam takie pytanie. W zawieszeniu z przodu wszystko wymienione oprócz gum stabilizatora i drążków kierowniczych. Zawieszenie ładnie pracuje ale przy wyjeździe z parkingu przy ruszaniu z miejsca i przy skręconych kołach na maxa coś głucho stuknie jakby gum o coś, stuknie jakby chrobotanie raz i potem cisza. Odgłos pochodzi z lewej strony z przodu jakby z górnego mocowania, więc jeszcze raz wymieniłem poduszkę amortyzatora i dalej to samo. A może to odbój gdzieś tam za mocno wlazł i przy skręconych kołach gdzieś tam podłazi i zaczepia o coś i chrobotnie tak. Odboje też wymieniane, czy może odbój gdzieś tam wogle źle siedzieć czy nie ma takiej możliwości? a może to objaw kończącej się maglownicy? czy może to raczej krzyżak?

kruszyna 
Widać, że się stara

Auto: AUDI 80 B4 2.0
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 11:29   

Kolego obejrzyj sobie gniazdo sprężyny. Miałem to samo i okazuje się, że sprężyna przesuwała się na obudowie amortyzatora.
(wnioskuję, że chodzi o audi z podpisu)

grzes133 
Widać, że się stara

Auto: AUDI 80, Avant, 1,9TDI
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 21:42   

A jednak to maglownica i niepotrzebnie wymieniłem poduszkę amortyzatora ale koszt tylko 20zł febi. Winna okazała się maglownica podciągnąłem tą śrubkę od regulacji maglownicy luz w kierownicy się skasował i przy skręcie te głuche stuknięcie też praktycznie zniknęło, jeszcze czasami ale bardzo rzadko jakby coś bardzo cicho stuknęło, może jeszcze trzeba trochę tą śrubę podciągnąć ale boję się że przesadzę.

Odpowiedz do tematu