FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
piszczy radio na wlaczonym silniku
Autor Wiadomość
johny 
drifter

Auto: robi psssssss
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 16:20   piszczy radio na wlaczonym silniku

mam taki dość nie typowy problem, od pewnego czasu piszczy w radiu na właczonym silniku, tak jakbym mial dodatkowe turbo :D , świst ten sie wzmaga wraz z obrotami, samochod jest od strony technicznej igla, napewno nie piszcza łozyska, turbo pracuje cicho, klima podobnie.
problem jest tego typu ze muzyki da sie sluchac tylko głosno, nie zaleznie od tego jak radio jest przygloszone swist jest taki sam, jedynie jest zalezny od obrotow,

bylem dzis w warsztacie sprawdzili mi akumulator alternator wszystko w normie

moze klika slow co umnie gra: BOSSE 6+1, radio PIONEER delfinki do tego przejscowka odpowiednia do tego wszystkiego tez bylo sprawdzone na innym aucie

słyszalem ;) ze mozna jakies filtry montowac pochlaniajace swisty trzaski ewentualnie co gdze kupic i jak zamontowac

co o tym sadzicie ????

Verchi 
Widać, że się stara

Auto: SCS 1.2 16V
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 17:34   

Kup:

http://allegro.pl/polski-...1874105291.html

i podłącz radio pod ten wynalazek :P powinno pomóc ;)

ewentualnie radio podłącz bezpośrednio pod akumulator (z bezpiecznikiem 15A)
Ostatnio zmieniony przez Verchi Wto Paź 18, 2011 17:36, w całości zmieniany 1 raz  

marek38 
Widać, że się stara

Auto: honda
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 17:53   

Verchi napisał/a:
Kup:

http://allegro.pl/polski-...1874105291.html

i podłącz radio pod ten wynalazek :P powinno pomóc ;)

ewentualnie radio podłącz bezpośrednio pod akumulator (z bezpiecznikiem 15A)
nigdzie nie podłączaj na krótko tylko wymień lub załóż ten filtr co Verchi pisze na zasilaniu radia, kiedyś w starociach to siedział od razu przeciwzakłóceniowy kondensator przy cewce wysokiego lub rozdzielaczu badziewie dostępne w każdym sklepie elektronicznym lub z częściami do poloneza :D
ps.zmień elektryka

johny 
drifter

Wysłany: Wto Paź 18, 2011 18:50   

gdze sie ten filtr montuje bezposrednio przy radiu??

ps elektryka jest :spoko: sprawdzil czy nic nie pada za free i własnie mi doradzil zeby cos takiego jak wyzej nabyc, dlatego sie Was chcialem spytac o opinie :S
Ostatnio zmieniony przez johny Wto Paź 18, 2011 18:54, w całości zmieniany 2 razy  

marek38 
Widać, że się stara

Auto: honda
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 12:17   

w komplecie powinna być kartka ze schematem czerwony do czerwonego czarny do czarnego i wio (wstawia się równolegle w zasilanie w + i -)

johny 
drifter

Wysłany: Sro Paź 19, 2011 16:10   

wybrałem sie dzis kupic to cudo pojechalem na społdzelczosci pracy gdze sprzedaja cb radia, gosciu chcial zebym go zaprowadzil do samochodu bo chcialby zucic okiem niestety powiedzal ze taki filtr u mnie nie zda egzaminu polecil zebym przerobil gdzes przejscowke. to ja kierunek :mrgreen: dobry ton w sumie to po sasiedzku, zapoznac sie z opinia experta, powiedzal ze umnie ten filtr nie pomoze bo miedzy radiem a bosse mam http://allegro.pl/audi-ty...1855886616.html i tam powstaja zakłucenia, jutro jestem umowiny na przerobke tej ze kostki.

Z tego co zrozumialem o wiele lepszym rozwiazaniem od tego filtru jest zalozenie kondensatora przy alternatorze

zrobiłem sam :D okazalo sie ze winna była masa na subwoofeze aktywnym przy okazji go wygluszylem owczą wełną gra o wiele lepiej i nic nie trzeszczy
Ostatnio zmieniony przez johny Pon Paź 24, 2011 17:33, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu