Wysłany: Wto Paź 18, 2011 16:20 piszczy radio na wlaczonym silniku
mam taki dość nie typowy problem, od pewnego czasu piszczy w radiu na właczonym silniku, tak jakbym mial dodatkowe turbo , świst ten sie wzmaga wraz z obrotami, samochod jest od strony technicznej igla, napewno nie piszcza łozyska, turbo pracuje cicho, klima podobnie.
problem jest tego typu ze muzyki da sie sluchac tylko głosno, nie zaleznie od tego jak radio jest przygloszone swist jest taki sam, jedynie jest zalezny od obrotow,
bylem dzis w warsztacie sprawdzili mi akumulator alternator wszystko w normie
moze klika slow co umnie gra: BOSSE 6+1, radio PIONEER delfinki do tego przejscowka odpowiednia do tego wszystkiego tez bylo sprawdzone na innym aucie
słyszalem ze mozna jakies filtry montowac pochlaniajace swisty trzaski ewentualnie co gdze kupic i jak zamontowac
ewentualnie radio podłącz bezpośrednio pod akumulator (z bezpiecznikiem 15A)
nigdzie nie podłączaj na krótko tylko wymień lub załóż ten filtr co Verchi pisze na zasilaniu radia, kiedyś w starociach to siedział od razu przeciwzakłóceniowy kondensator przy cewce wysokiego lub rozdzielaczu badziewie dostępne w każdym sklepie elektronicznym lub z częściami do poloneza
ps.zmień elektryka
wybrałem sie dzis kupic to cudo pojechalem na społdzelczosci pracy gdze sprzedaja cb radia, gosciu chcial zebym go zaprowadzil do samochodu bo chcialby zucic okiem niestety powiedzal ze taki filtr u mnie nie zda egzaminu polecil zebym przerobil gdzes przejscowke. to ja kierunek dobry ton w sumie to po sasiedzku, zapoznac sie z opinia experta, powiedzal ze umnie ten filtr nie pomoze bo miedzy radiem a bosse mam http://allegro.pl/audi-ty...1855886616.html i tam powstaja zakłucenia, jutro jestem umowiny na przerobke tej ze kostki.
Z tego co zrozumialem o wiele lepszym rozwiazaniem od tego filtru jest zalozenie kondensatora przy alternatorze
zrobiłem sam okazalo sie ze winna była masa na subwoofeze aktywnym przy okazji go wygluszylem owczą wełną gra o wiele lepiej i nic nie trzeszczy
Ostatnio zmieniony przez johny Pon Paź 24, 2011 17:33, w całości zmieniany 4 razy