Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 22:39 Materiał na tapicerke samochodową.
Witam ekipe.
Jestem zmuszony wymienić materiał z podsufitki w mojej 20letniej Audi C4. Materiał podsufitki okleił sie na całej długości. Chciałbym go zmienić na inny kolor orginał szary a przy paleniu fajek zrobiła się szaro żółta. O rzuceniu palenia nie mam mowy. Chciałym zakupić materiał czarny.
Co polecacie. Oczywiście w nie dużych pieniądzach.
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 18:18
temat był w offtopie więc nikt nawet na niego nie trafił
Na podsufitkę samochodową jest specjalna tkanina o nazwie "podsufitka" czy "na podsufitkę", także bez problemu - są różne rodzaje - szczegóły u tapicerów samochodowych, lub w sklepach z tekstyliami on-line. Do wyboru jest welur albo alcantara. Ja wybierałbym to co w oryginale (pewnie welur).
Kleiłem swoją podsufitkę klejem bonaterm i welurem kupionymi w KATEXIE. Welur 1st class, ale klej to tylko i wyłącznie w sprayu trzeba. Ten z pędzla kładłem i tapicera podsufitki wszystko wsysała. Ponad pół kilowej puszki mi poszło w samą podsufitkę... dlatego trzeba klej w sprayu do materiałów.
Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 23:34
Dopiero dzisiaj zaliczyłem sklep Katex, zakupiłem puszke kleju i materiał, jakas nowość. Jestem ciekaw jak mi to wyjdzie. Dzięki panowie za pomoc i namiary.
I po robocie. Wyszło całkiem ładnie. Przednie słupki w materiale reszta w czarny mat.
Ostatnio zmieniony przez PONURY Pon Sie 20, 2012 19:28, w całości zmieniany 1 raz