Jak wiadomo trening czyni mistrza Proponuję, aby każdy w tym temacie podawał jakieś ciekawe miejscówki na trening (jakieś drogi szutrowe, asfaltowe - w miarę bezpieczne, bo wiadomo że do poziomu Kuzaja troszeczkę nam brakuje : D ). Jest nas jakaś grupka zapaleńców - większość Mobili z CB, więc moglibyśmy zrobić jakieś upalanko. Zabezpieczyć trasę i trochę wspólnie się podszkolić. A kto wie, może jakąś imprezę na legalu się zorganizuje :?:
Wojtek jakieś tereny pod Kraśnikiem ma Więc niech się wypowie w tym temacie
"Gdzie Trenujesz?
W każdy poniedziałek na lotnisku Bemowo, w co drugi wtorek na Stadionie Dziesięciolecia...Trenuje gdzie tylko się da i ile się da" fragment wywiadu z Szymonem Lewandowskim z ostatniego "wrc"
Idźmy za jego przykładem!
Na początek! zapraszam na mój shakedown!
Jest to krótki (1,5km) leśny szutrowy odcinek. Jest mocno kręty( ze zdjęcia tego nie widać) z jedną prostą. O dziwo (tu zaskocze wszystkich) jest b. równy jak na szuter. W miare bezpieczny tzn na powrocie na wypadkowej zakrętów jest ... rów! : D
http://img233.imageshack....hakedowndv6.jpg
Ps. Można wsumie tam upalać do woli - praktycznie nikomu nie przeszkadzamy
No poll tam jest fajnie, w sumie w Chełmie to jest totalna lipa z miejscami do treningu,zjezdzilem cale okolice,szukalem wszedzie,
Sa dwa miejsca szuter : Haliczany,Leszczany (w okolicach Kamien - Sielec) i Teresin,ale to nie sa oesy tylko krotkie odcinki drogi szutrowej,w miare proste,mozna osiagnac duze predkosci, rzedu 160,ale to nie jest trening
Jeszcze jest ladny przejrzysty odcinek asfaltowy,nastepnie malo ciekawy szuterek w Kamieniu,(jadac z Chelma skreca sie w lewo w Kamieniu, kilka km dalej przed sama szkola w prawo)
Placow tez nie ma do treningow,wiec u nas nie pojezdzicie
_________________ Fuji Heavy Industries inc.co
"(...) Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety sa dla szybkich kierowcow" C. McRae (...)"
Jeśli już po RZL jedziemy to odcinek Garbów-Gutanów-Góry Mój ulubiony jak jadę w odwiedziny do rodzinki : D
Asfalcik, miejscami delikatnie zasyfiony, spore różnice w nachyleniu terenu i generalnie ciekawy krajobraz, delikatne łuki jak i ostrzejsze zakręty, a to wszystko na sporych prędkościach : D : D : D
No i co najważniejsze dzieląc odcinek na pół wystarczy3 a na całość 5 osób z CB aby całkowicie zabezpieczyć teren. W opcji na dziko od biedy 2-3...
Jutro możemy się jakoś zgadać Ale trzeba brać pod uwagę, że niektórzy jeżdżą poza okręgiem , np.
'papaj" 8-) Ja bym z chęcią te szuterki Wojtka zobaczył : D
Ja też się pisze na Wojtka szuterek. Od siebie dorzucam w Lublinie drogę od skansenu [za kostką] az do starej cegielni prawie, jest tylko w kilku momentach troche dziurawo. Ponadto wąwóz Stasin Polny i i potem drogą w stronę osiedla - nocą jest najbezpieczniej. dlugosc: 1szy ok 1,5-2 km, drugi: wąwóz 1 km, + droga do osiedla jakies 2, 2.5 km.
_________________ - www.banymotorsport.pl -
profesjonalne przygotowanie samochodów do sportu
jade sprawdzic nowy odcinek w chelmie ... dodam tylko ze kiedys tam byl szutrowy rajd.... prawdziwy mini oes : D a teraz jest asfalt a raczej snieg : D
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce "
jest ok : D bylem na starych odcinkach rajdu ziemi chelmskiej nie pamietam z ktorego roku... moze z 2000 super asfalcik pokryty miejscami sniegiem mam film na tel ale slabo widac co i jak
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce "