Wysłany: Wto Sie 07, 2007 19:58 [OT] Ktory aparat?
Hej. Sorry za ot, potrzebuje aparat na gwaltu rety Widze, ze pare osob calkiem serio interesuje sie tym tematem, wiec licze na pomoc. <prosi>
Wstepnie juz sie zdecydowalem i wybor padl na nikona. Tylko teraz nie wiem ktorego. W budzecie miesci sie D40 z 2 obiektywami 18-55 i 55-200 lub D40x z 18-55. Cenowo wychodzi to samo, ale.. D40x ma 10mbpixow a d40 6, ale do tego drugiego dodaja obiektyw. Reszta chyba taka sama. Pytanie wiec jest takie: body czy obiektyw?
Dzieki za odpowiedzi. Pozdrowka
Dedra: do wszystkiego Narazie rozpoczal sie festiwal fringe w Edynburgu wiec sporo imprez w plenerze, kolorowych ludkow, przedstawien itp, a przy okazji samego miasta. W ogole mam sporo do nadrobienia bo niedlugo wracam a zdjecia tylko z telefonu <oops>
Potem tez na pewno bede chcial sobie pykac tez takie np imprezy na torze itp.
Jutro ide do sklepu wiec musze wiedziec co chce.
Michal pod jakim wzgledem jest lepszy dla amatora jak ja od d40/x? Parametry az tak duzo mi nie mowia, zreszta jesli by je brac pod uwage to d40x wypada chyba lepiej przy podobnej cenie. <bezradny>