Wysłany: Pon Sie 13, 2007 06:40 Zagadkowe zachowanie podczas wlaczania kierunkow....
Mam do kolegów pytanko/prośbę, bo jak narazie nikt mi nic ciekawego nie doradził, a wole zapytać zanim wszystko rozbebeszę ...
awaria jest raczej nie typowa:
Podczas włączania kierunkowskazów silnik gaśnie, czasami spada na bardzo niskie obroty,
trochę to przeszkadza podczas wyprzedzania i jazdy po mieście, bo muszę cały czas na awaryjnych (awaryjne działają bez problemu) :[ :[
wyglada na zwarcie w instalacji,
ale moze ktos mi podpowie gdzie jej mniejwiecej szukać,
bo już planuje deskę ściągać
_________________ Lada Klub Polska & AKCh [My LADY & LADA is SexY]
-=Red & Silver Lada Team=-
Witam.
Po dwóch tygodniach walki z moim autem zabrakło mi juz pomysłów i nerwów, dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc do Was.
Objaw jest taki:
jeżeli nie włączę świateł (pozycji) na konsoli nie mam zasilania (tj. nie działa radio, i wszelkie podświetlenia na desce) niezależnie czy na odpalonym silniku czy nie.
jeżeli włączę światła pojawia się prąd na desce (radio, kontrolki, podświetlenie) ale za to znika na skrzynce bezpieczników, ze wszystkich przekaźników, bezpieczników i nawet ze stacyjki (poza głównym kablem zasilającym w stacyjce)
przy odpalonym silniku włączając/wyłączając światła spadają obroty do tego stopnia ze potrafi zgasnąć
Moze pomogą coś schematy:
nr3 na schemacie to włącznik świateł, po zwarciu przewodów 30 (różowy) i 58 (b/w) występuje w/w usterka: